De moordclub op donderdag (#1): voor de fans van Hendrik Groen en Jonas Jonasson!

€10,83
14 nieuw vanaf €10,83
17 tweedehands vanaf €1,95
Prijs gecheckt op 20 februari 2024 08:23
Amazon.nl
€12,50
2 nieuw vanaf €12,50
Prijs gecheckt op 20 februari 2024 08:23
Amazon.nl

Het eerste deel uit de Thursday Murder Club-serie!

Een rustig bejaardenhuis is het speelveld van een ongewoon clubje. Eens per week, namelijk op donderdag, komen de leden bij elkaar om onopgeloste moorden te onderzoeken.
Wanneer er plots iemand vlakbij hen in de buurt wordt vermoord, krijgt de club de kans zich met een lopend onderzoek te bemoeien! Deze kans laten ze niet lopen en ze komen daarom ook direct in actie. Hun eerste echte grote zaak. Het blijkt dan dat deze moord te maken heeft met hun eigen bejaardentehuis. De vier leden van de club zijn dan wel op leeftijd, maar ze hebben daardoor ook een boel levenservaring. Zal de club het voor elkaar krijgen om de moordenaar te vinden?

De moordclub op donderdag is een serie! De eerste vier boeken zijn al uit (en het laatste deel is bijna in het Nederlands te krijgen).

De moordclub op donderdag in de winkel bekijken

Over de auteur: Richard Osman

Richard Osman is een Britse televisiepresentator en cabaretier en The Thursday Murder Club/ De moordclub op donderdag was zijn debuut.

Richard Osman is geboren op 28 november in Essex. Zijn vader verliet get gezin toen Richard 9 jaar oud was en hij geeft aan dat hem dit gedurende zijn hele leven moeilijkheden heeft opgeleverd.

Richard is geboren met nystagmus, een oogaandoening waardoor zijn zicht behoorlijk beperkt wordt.

Hij is getrouwd met Ingrid Oliver, een Britse actrice, met wie hij twee kinderen heeft.

Volgens de Britse kranten heeft Osman een contract getekend voor nog twee delen en voor twee broeken in een nieuwe serie, die zal draaien om een vader-dochter detectivebureau.

Steven Spielberg produceert de verfilming van The Thursday Murder Club, waarvan later dit jaar de opnames zullen starten. Er is nog geen datum bekend waarop de film uit zal komen.

Het succes van De moordclub op donderdag

Na het succes van De moordclub op donderdag, heeft het tweede deel in deze serie ‘De man die twee keer stierf’ (The Man Who Died Twice) alle records verbroken. In het eerste weekend dat het boek te koop was, werden er al meer dan 114.000 exemplaren verkocht. Hiermee is dit boek een van de snelst verkopende boeken aller tijden. Slechts vier andere boeken staan nog boven Richard Osman in de ranglijsten: Dan Brown’s The Lost Symbol (550,946 exemplaren in de eerste week) en Inferno (228,961), JK Rowling’s ‘The Casual Vacancy’ (124,603 exemplaren), en het tweede deel van To Kill a Mockingbird van Harper Lee: ‘Go Set a Watchman’ (168,455).

Informatie en beoordeling

Titel: De moordclub op donderdag

Genre: detective

Auteur: Richard Osman

Uitgave: 1

Bindwijze: Paperback

Uitgeverij: Cargo

Logo uitgever:

Publicatiedatum: 14 April 2022

ISBN: 9789403160917

Aantal pagina's : 432

  • Een knus en comfortabel boek
4

Review

Een detective omschrijven als “knus” behoeft toch enige uitleg. In tegenstelling tot de meeste thrillers, is er in dit verhaal geen sprake van bloed, nauwelijks geweld, het gaat er (op een paar moorden na dan) vredig aan toe. De personages zijn redelijk, vriendelijk, beleefd en ze doen het vooral lekker rustig aan. Degelijk speurwerk, maar dan in de laagste versnelling. Is het tempo in het verhaal dan ook zo traag? Nee, zeker niet. De hoofdstukken zijn kort, de dialogen zijn vlot en het gevatte taalgebruik zorgt ervoor dat het tempo in het verhaal er echt wel in zit. Verwacht echter geen snelle achtervolgingen, maar stel jezelf een lieflijk Brits stadje voor, waar een groepje excentrieke bejaarden wekelijks samenkomt  om zich te buigen over de ongewroken doden. Ze bakken taart, verzorgen er een lekker drankje bij en ze gaan er eens goed voor zitten. Dat is wat jij ook zou moeten doen bij het lezen van dit boek zodat je er optimaal van kunt genieten.

banner

Foto van auteur

Imke

Imke is een echte boekenwurm. Zij leest en verzamelt boeken uit veel verschillende genres. In het dagelijks leven is zij ook docent en vanuit die rol is ze altijd op zoek naar de nieuwste en mooiste jeugdboeken.