De muze: Een prachtig verhaal, twee tijdperken, een geschiedenis

De muze

🙋 Op zoek naar een e-reader? Bekijk onze favoriet direct hier in de winkel!

€5,56
Prijs gecheckt op 28 september 2023 14:42
Amazon.nl
€9,99
Prijs gecheckt op 28 september 2023 14:42
Amazon.nl

Odelle wil niets liever dan schrijfster worden. Ze verhuist naar Londen maar ontdekt dat deze droom moeilijker te realiseren is dan gedacht. Ze krijgt een baan bij een kunsthandelaar waar een belangrijk schilderij opduikt. Achter dit schilderij gaat een familiegeschiedenis schuil die teruggaat tot het Spanje van Franco.

Samenvatting van De muze

Op een hete dag in juli, beklimt Odelle Bastien de trappen van de Skelton Gallery in Londen. Na een 5 jaar lange strijd om haar plaats te vinden in deze nieuwe stad, is het dan eindelijk zo ver. Ze heeft een baan aangeboden gekregen door de elegante Marjorie Quick. Niet alleen is zij verantwoordelijk voor een boost in haar carrière, maar geeft ze haar ook boost in haar zelfvertrouwen waardoor Odelle weer begint met schrijven. Maar wat is precies het verhaal van Marjorie Quick? Waarom is haar verleden gehuld in schaduwen? En wat heeft een verloren meesterwerk hiermee te maken? De waarheid gaat terug naar 1936, een landhuis in Spanje, waar Olive Schloss, de dochter van een kunsthandelaar uiting geeft aan haar ambities om zelf kunstenaar te zijn. Door de komst van revolutionair Isaac Robles en zijn zusje Teresa, wordt er meer ontketend dan inspiratie…..

Een prachtig verhaal, twee tijdperken, een geschiedenis.

Over de auteur: Jessie Burton

Jessie Burton (17 augustus 1982) is een Britse auteur en actrice. Ze heeft inmiddels vier boeken op haar naam staan: Het huis aan de gouden bocht, Het huis aan de Herengracht (vervolg op Het huis aan de gouden bocht), De muze en De bekentenis. Al deze boek zijn zeer goed ontvangen. Ze schrijft ook kinderboeken.
Haar werken zijn inmiddels uitgebracht in 40 talen.

Naast fictie schrijft ze ook essays voor The Wall Street Journal, The Independent, Vogue, Elle, Grazia, Lonely Planet Traveller en The Spectator.
Tijdens haar studie aan Oxford University heeft ze in een aantal producties gespeeld: The House of Bernarda Alba, Othello, Macbeth.

Van haar eerste boek, Het huis aan de gouden bocht (The Miniaturist) is een serie gemaakt.

‘De muze’ kopen

Beoordeling

Voorspelbaar maar heerlijk.

Titel: 🇳🇱 De muze / 🇬🇧 The Muse

Genre: Historische fictie

Auteur: Jessie Burton

Bindwijze: Paperback

Logo uitgever:

Publicatiedatum: 5 June 2019

ISBN: 9789041713247

Aantal pagina's : 400

4

Summary

Hoewel het plot niet zozeer heel origineel is, en daardoor ook deels voorspelbaar, is dit absoluut een heerlijk boek. Het proces van creëren, de relatie met kunst, het effect van kunstwerken; dit wordt allemaal prachtig beschreven. Hoe lastig het was om als bewoner van de Commonwealth een plaats te vinden in Londen, hoe de kennis over dit gebied bij de mensen in Londen ontbreekt, hoe er wordt neergekeken op Odelle. Enigszins lastig is dat niet alle vragen worden beantwoord, maar ik vond dit hier niet storend. Het hele boek is gehuld in een soort mystieke sfeer en door hier en daar nog wat vragen open te laten, blijf je als lezer met dit gevoel achter. Het is een vloeiend en meeslepend verhaal.

Pluspunten

  • Mooie kaft
  • Romantisch verhaal
  • Treurig
  • Kunst

Minpunten

  • Niet alle vragen worden beantwoord
  • Het verhaal start een beetje moeizaam op
banner

Foto van auteur

Imke

Imke is een echte boekenwurm. Zij leest en verzamelt boeken uit veel verschillende genres. In het dagelijks leven is zij ook docent en vanuit die rol is ze altijd op zoek naar de nieuwste en mooiste jeugdboeken.

Plaats een reactie