De nachtbrenger recensie: We willen meer!

De nachtbrenger

Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.

De Nachtbrenger van Sabaa Tahir is het derde deel in de zeer populaire reeks Vuur en As. Laia probeert uit alle macht de Nachtbrenger te stoppen maar haar zoektocht naar een manier wordt door iemand die ze vertrouwde, verpest. De Commandant breidt haar macht verder en verder uit en de levens van Helene en haar zus staan op het spel. Elias heeft zijn vrijheid opgeofferd om de rol van Zielenvanger op zich te nemen en beetje bij beetje verliest hij wie hij was.  

Goed om te weten: De nachtbrenger is het derde deel in de ‘Vuur en as’-serie.

De nachtbrenger samenvatting

De dreiging van oorlog rust als een schaduw over het keizerrijk.

Helene is wanhopig en wil koste wat het kost het leven van haar zus beschermen en dat van iedereen binnen het keizerrijk, maar gevaar dreigt aan alle kanten. Keizer Marcus wordt geplaagd door zijn verleden en wordt met de dag instabieler. Keris Veturia, de Commandant, maakt hier slim gebruik van om haar eigen macht te vergroten.

In het verre oosten probeert Laia een manier te vinden om de Nachtbrenger te verslaan, want dat is volgens haar de enige manier om de wereld te redden.

Elias heeft ondertussen zijn rol als zielenvanger aangenomen maar hierdoor verliest hij beetje bij beetje de persoon die hij was, en de persoon die hij lief had.

‘De nachtbrenger’ kopen

Over de auteur

Sabaa Tahir is een Amerikaanse auteur die met name bekendheid heeft gekregen vanwege de ‘Vuur en as’-serie (Ember in the Ashes).
Tahir is opgegroeid in een motel in Californië, waar ze als kind alle fantasy-boeken verslond die ze maar te pakken kreeg.

Tijdens haar baan als redacteur bij een krant, is ze begonnen met het schrijven van de ‘Vuur en as’ boeken.

Ondertussen heeft ze vijf boeken uitgebracht:

An Ember in the Ashes / De heerschappij van de maskers (Vuur en As, deel 1)
A Torch Against the Night / Een fakkel in het duister (Vuur en As, deel 2)
A Reaper at the Gates / De nachtbrenger (Vuur en As, deel 3)
A Sky Beyond the Storm / Voorbij de storm (Vuur en As deel, 4)

All My Rage (nog niet in het Nederlands uitgebracht).

Mijn recensie

Titel: 🇳🇱 De nachtbrenger / 🇬🇧 A Reaper at the Gates

Genre: Fantasy, YA

Auteur: Sabaa Tahir

Uitgave: 1

Bindwijze: Hardcover

Uitgeverij: Luitingh-Sijthoff

Logo uitgever:

Publicatiedatum: 17 May 2018

ISBN: 9789024580552

Aantal pagina's : 464

4.5

Summary

Zonder verdere omhaal gaan we in dit deel verder waar we gebleven waren. Heerlijk. Dramatisch, bloedvergieten, oorlog, dilemma’s, liefde. Alles zit erin. Het enige minpuntje dat ik kan bedenken bij dit boek is de frustratie die ik voelde over de verhaallijn van Elias. Soms voelt het een beetje geforceerd aan dat in een meerdelige fantasy-serie het liefdeskoppel in het derde deel uit elkaar wordt gehaald vanwege een onoverkomelijk probleem. Zo ook hier. De stukken die over Elias gingen waren beduidend minder interessant. Wel interessant is dat in dit deel de slechteriken meer diepgang krijgen en de lezer ook hun achtergrond leert kennen, waardoor ze nog meer toevoegen aan dit plot.

Pluspunten

  • Achtergronden
  • Spanning
  • Bloedvergieten

Minpunten

  • De verhaallijn van Elias was wat traag

Categorie: Review

Foto van auteur

Imke

Imke is een echte boekenwurm. Zij leest en verzamelt boeken uit veel verschillende genres. In het dagelijks leven is zij ook docent en vanuit die rol is ze altijd op zoek naar de nieuwste en mooiste jeugdboeken.
Deel dit artikel op: