De nachtegaal: populair WOII boek

De nachtegaal
€8,99
Bol.com
€8,99
Ebook.nl

Isabelle is jong, rebels en op zoek naar een betekenisvolle rol in het verzet tegen de Duitsers. Isabelle wordt verliefd, maar wanneer haar hart gebroken wordt, geeft ze zichzelf volledig over aan het verzet waarbij ze haar eigen leven riskeert om dat van anderen te redden. Vianne laat de hoop leiden en blijft in haar dorp: het zal zo erg toch niet worden? Een oorlog, twee zussen, een verschillend lot.  

  • Verraad
  • Tweede Wereldoorlog
  • Kracht
  • Zusterliefde

Samenvatting van De nachtegaal

Kristin Hannah koos voor The Nightingale / De nachtegaal de Tweede Wereldoorlog als achtergrond In dit boek vertelt ze het verhaal van de zussen Vianne en Isabelle Mauriac. Het is 1939, in Frankrijk. Het is de vooravond van de oorlog. Antoine, de man van Vianne, wordt uitgezonden naar het front. Vianne is ervan overtuigd dat Frankrijk veilig is. Al snel wordt het tegendeel bewezen wanneer de Duitsers met vrachtwagens vol soldaten het land binnendringen. Wanneer de Duitsers zich in haar dorp vestigen, moet zij haar huis ter beschikking stellen aan een Duitse kapitein. Vianne kan niet anders dan dit toestaan, zodat zij en haar dochter niet alles wat ze bezitten hoeven te verliezen. Zonder geld, zonder de veiligheid van haar eigen huis en zonder voedsel, moet ze de meest onmogelijke keuzes maken om haar familie in leven te houden.

Isabelle is jong, rebels en op zoek naar een betekenisvolle rol in het verzet tegen de Duitsers. Isabelle wordt stapelverliefd. Wanneer haar hart gebroken wordt, geeft ze zichzelf volledig over aan het verzet waarbij ze haar eigen leven riskeert om dat van anderen te redden. Twee zussen die beiden hun eigen pad kiezen.

Bekijk in de winkel

Over de auteur: Kristin Hannah

Kristin Hannah is een Amerikaanse auteur, geboren op 25 september, 1960. Nadat ze afstudeerde aan de universiteit van Washington heeft ze in de reclamewereld gewerkt. Daarna heeft ze aan de universiteit van Puget Sound rechten gestudeerd en heeft ze binnen dit veld gewerkt voordat ze een fulltime schrijver werd. Haar eerste boek schreef ze samen met haar moeder, die toenterijd stervende was aan kanker. Dit boek is nooit gepubliceerd.
The Nightingale / De nachtegaal is haar meest verkochte boek: inmiddels zijn er wereldwijd 4,5 miljoen exemplaren gepubliceerd en is het uitgegeven in 45 verschillende talen.

Hannah woont in Washington samen met haar man en haar zoon.

Haar nieuwste boek ‘The Women’, wordt goed ontvangen en zal verfilmd worden.

🇳🇱 De nachtegaal / 🇬🇧 The Nightingale

Titel: De nachtegaal

Genre: Historische fictie

Auteur: Kristin Hannah

Bindwijze: Paperback

Uitgeverij: Boekerij

Logo uitgever:

Publicatiedatum: 9 February 2016

ISBN: 9789022576502

Aantal pagina's : 528

4.5

Summary

Dit is een verhaal over vrouwen in tijden van oorlog. Het beschrijft wat het betekende voor de vrouwen, dochters, moeders die achterbleven en moesten overleven. Het is het verhaal van het thuisfront. De vrouwen die werden gedwongen om hun huizen open te stellen voor de vijand, die gemanipuleerd en bedreigd werden tot het punt waarop ze hun dierbaarste vrienden zouden verraden. Maar dit is ook het verhaal over de heldhaftige vrouwen, die in het diepste geheim voor hun land vochten. De lezer wordt aan het begin van het boek een beetje op het verkeerde been gezet, omdat het plot veel overeenkomsten lijkt te vertonen met de standaard roman waarbij de dame in kwestie direct halsoverkop verliefd wordt, maar dit verhaal ontgroeit dat vooroordeel al snel. Het is een verhaal over moed, doorzettingsvermogen, veerkracht en wilskracht. Het rotsvaste vertrouwen dat alles goed komt en dat je strijdt voor dat wat juist is. Ik vond dit vrouwelijk perspectief een interessante invalshoek om te oorlog vanuit te bekijken. Als je het niet erg vindt dat er hier en daar een paar kleine clichés in het verhaal verwerkt zitten, is dit echt een heerlijk boek voor een regenachtig weekend! Als je nog nooit iets van Kristin Hannah hebt gelezen, is dit zeker een aanrader om mee te beginnen. Dit boek wordt verfilmd!

Pluspunten

  • Spannend
  • Meeslepend
  • Goed verhaal

Minpunten

  • Dit boek heeft een kaft die korter is dan de pagina’s eronder. Een gekke trend waar ik helemaal niets mee kan!
banner

Foto van auteur

Imke

Imke is een echte boekenwurm. Zij leest en verzamelt boeken uit veel verschillende genres. In het dagelijks leven is zij ook docent en vanuit die rol is ze altijd op zoek naar de nieuwste en mooiste jeugdboeken.