De nieuwe Limited Editions van oktober!

De liefhebbers onder ons kunnen reikhalzend uitkijken naar de maand oktober. Hopelijk hebben ze gespaard want er staan HEEL veel mooie boeken op de planning. Wees er gauw bij, want zoals altijd: op is op!

Zoon van de Witte Magnolia’s – Chloe Gong

3-10-2023

Het vervolg op ‘Scharlaken rozen’, die ook eerder al in een schitterende limited edition verscheen.

Juliette heeft Roma’s beste vriend vermoord om de jongen van wie ze houdt te kunnen redden. Daarmee heeft ze niet alleen de haat van Roma over zich afgeroepen maar is ook haar plaats binnen de Scharlaken Rozen verre van verzekerd.

Roma weet dat de dood van Marshall zijn schuld is. Hij heeft er tenslotte voor gekozen om Juliette te laten leven. Hij is vastberaden: de zaken moeten recht worden gezet. Zelfs als hij de vrouw moet doden die hij tegelijkertijd haat en liefheeft.

In Shanghai wordt langzaam een kookpunt bereikt en de berichten over een burgeroorlog klinken elke dag luider. Maar dan steekt een nieuw monster de kop op in de stad en Juliette en Roma moeten gedwongen samenwerken om het te kunnen verslaan. Ze zijn echter niet voorbereid op de grootste uitdaging: hun hart beschermen…

A Touch of Ruin – Hades en Pesephone 2 – Scarlett St Clair (Nederlands)

4-10-2023

Dit is het tweede deel in deze serie. Eerder werd ” A Touch of Darkness” al in het Nederlands vertaal.

De wereld lijkt zich tegen Persephone en Hades te keren. Is het lot in staat hun liefde kapot te maken?

In het tweede deel van deze serie is de relatie tussen Persephone en Hades geen geheim meer. De mediastorm die dat teweeg brengt blijkt haar te ontmaskeren als de godin van de Lente. Wanneer een tragedie het hart van Persephone breekt lijkt alles nog veel erger te worden als Hades haar niet wil helpen. Ze neemt het heft in eigen had en besluit een deal te sluiten met gevolgen die niet te overzien zijn. Persephone ziet een kant van Hades die ze niet kent. Dit in combinatie met haar verpletterende verlies raakt ze aan het twijfelen of ze wel echt Hades’ koningin zou kunnen zijn.

De kleuren van licht – V.E. Schwab (Schemering 3)

10-10-2023

De schemering 1: De kleuren van magie en De schemering 2: De kleuren van schaduw werden ook al eerder in een Limited Edition uitgebracht. Nu dus het laatste deel om aan je collectie toe te voegen.

De balans die tussen de vier Londens bestaat, staat op het punt van barsten. De magie die eerder zo vereerd werd, werpt een schaduw op Rood Londen en maakt daardoor de weg vrij voor een andere Londen om de macht te grijpen. Kell voelt de druk van de wisselende loyaliteiten en Lila moet haar magie onder controle leren houden, voordat de magie haar onder controle heeft.

Ondertussen is kapitein Alucard Emery bezig met het verzamelen van bemanning en de voorbereiding op de race tegen de klok om het onmogelijke te doen. Een oude vijand keert terug om de kroon te eisen en een gevallen held probeert de wereld te redden. Wie zal er eindigen met de macht? Wie zal ten onder gaan? Wie redt het tot het einde van deze trilogie?

In steen gebrand (Fourth Wing 1) – Rebecca Yarros

25-10-2023

Bij het openslaan van dit boek, stap je direct de wrede wereld binnen van een ‘war college’ voor drakenrijders. Violet Sorrengail is 20 jaar oud en zij had zichzelf altijd als bibliotheekmedewerker gezien waar ze een rustig en zorgeloos leven zou kunnen leiden. Maar de commanding-general (haar moeder is) besluit anders: Violet zal zich kandidaat stellen om een drakenrijder te worden.

Dit is voor Violet echter lastiger dan voor de anderen. De opleiding is in veel gevallen dodelijk. Violet heeft daarbij nog een extra hindernis: ze is kleiner, haar lichaam is broos en de dood is altijd vlakbij. Draken kiezen alleen de sterkste rijders uit om zich aan te verbinden…

Er zijn minder draken dan rijders dus dat levert onderling een hoop frictie op: hoe minder concurrentie je hebt, hoe groter de kans op een eigen draak. Het uitschakelen van de klasgenoten is dus meer dan aantrekkelijk. Het feit dat de moeder van Violet zich tijdens de opstanden niet populair heeft gemaakt bij verschillende bevolkingsgroepen, zorgt ervoor dat ze niet bepaald veilig is binnen de opleiding. Zo heeft bijvoorbeeld Xaden Riorson, de meest beruchte en meedogenloze rijder van de school, zijn zinnen gezet op wraak. Violet moet alles op alles zetten om weer een dag te kunnen overleven. Maar met iedere dat dat dit lukt, groeit de omvang van de oorlog die gaande is, en kost dit dagelijks meer en meer levens. Violet begint langzaam te vermoeden dat er geheimen zijn die niet met de bevolking worden gedeeld…

Vriendschap, vijanden, geliefden. Iedereen op Basgiath War College heeft een geheime agenda, maar vergeet niet: wanneer je binnenstapt heb je nog maar twee opties: slagen of sterven.

Rood, wit en koningsblauw – Casey McQuiston – Nederlandse editie

25-10-2023

De zoon van de Amerikaanse president. Een Britse kroonprins. Red, White and Royal Blue (ook in het Nederlands vertaald: Rood, wit en koningsblauw). Ze kunnen elkaar niet uitstaan. Na een groot schandaal met een taart op een staatsbijeenkomst, wordt er voor de heren besloten dat ze een vriendschap moeten veinzen om zo de internationale gemoederen weer tot bedaren te brengen. Niemand zit hier op te wachten en de eerste afspraken verlopen dan ook met frisse tegenzin en met veel pers in de buurt. Al gauw blijkt echter dat beiden meer te bieden hebben dan op het eerste gezicht lijkt en dat er uit deze vriendschap wel eens veel meer voort zou kunnen komen en wordt het belangrijk om die journalisten juist te ontwijken…Bekend van #Booktok!

Een fris en licht verhaal over de acceptatie van liefde in al haar vormen. Geschikt voor de New Adult lezers! Nu heeft de Nederlandse editie ook een schitterend nieuw jasje gekregen! Meer weten? Bekijk dan deze review.

Zwaardvanger – Cassandra Clare

25-10-2023

Het begon met een diefstal. De diefstal van een jongen.

Kel is gestolen om de Zwaardvanger te zijn, de dubbelganger van de kroonprins. Hij en kroonprins Conor Aurelian zijn onafscheidelijk, als broers, maar Kel is een wees. Kel heeft bovendien maar één doel in het leven: sterven voor Conor, die hij liefheeft, die hij haat, en van wie hij nooit vrij zal kunnen zijn.

Lin Caster is een Ashkar, een volk dat als een van de weinigen nog een beetje magie bezit. Lin waagt haar leven om zieken en stervenden in Castellane te verzorgen, gebruikmakend van verboden kennis en de hulp van haar beste vriendin Mariam.

Wanneer Kel het zwaard van een huurmoordenaar opvangt, wordt alles anders. Lin en Kel komen bij elkaar door een mislukte moordaanslag en zo worden ze onderdeel van het web van de Voddenraper Koning, de criminele heerser van de onderwereld van Castellane. Lin en Kel doen ontdekkingen die het land weleens in een oorlog zou kunnen leiden.

Donder – Neal Shusterman

25-10-2023

Het langverwachte slot van de trilogie over een wereld waarin de dood is overwonnen en waarin profeten en dictators met elkaar in strijd zijn om te macht. Zal onsterfelijkheid juist de ondergang van de mensheid betekenen?

Citra en Rowan zijn verdwenen. Endura is gezonken. Terwijl de aarde nog beeft van de Grote Resonantie, keert de Cumulus de bevolking de rug toe. Zeis Goddard heeft vrij spel in zijn streven naar totale heerschappij. Of is er toch nog iemand die hem kan tegenhouden? Het antwoord ligt in de Toon, de Tol en de Donder.

€13,34
Bookspot.nl
€22,00
2 nieuw vanaf €22,00
Prijs gecheckt op 22 februari 2024 12:31
Amazon.nl
€22,00
Bol.com

Bekijk ook nog eens de limited editions van september.

banner

Foto van auteur

Imke

Imke is een echte boekenwurm. Zij leest en verzamelt boeken uit veel verschillende genres. In het dagelijks leven is zij ook docent en vanuit die rol is ze altijd op zoek naar de nieuwste en mooiste jeugdboeken.