‘De roep terug’ is het eerste deel in de nieuwe serie die draait om inspecteur Matthew Venn. Hij staat buiten de kerk waarin de begrafenisdienst van zijn vader bezig is. Toen Matthew de strenge geloofsgemeenschap verliet, moest hij ook zijn ouders achterlaten. Wanneer hij weg wil lopen krijgt hij een telefoontje: er is een lichaam gevonden op het strand. De man heeft een bijzondere tatoeage in zijn nek: een albatros. Deze zaak brengt Matthew terug in zijn verleden en wordt hij in zijn nieuwe leven gedwongen om te botsen met de wereld die hij achtergelaten heeft.
De roep terug in de winkel bekijken
Over de auteur
Ann Cleeves groeide op het platteland op. Eerst in Herefordshire en daarna in North Devon. Haar vader was een basisschoolleraar op de dorpsschool. Ann stopte met haar eerste studie en had verschillende tijdelijke baantjes voordat ze zich opnieuw aanmeldde en haar opleiding tot reclasseringsambtenaar begon.
De boeken van Ann zijn in meer dan twintig talen vertaald. Met name in Scandinavië en Duitsland is ze een ware hit, maar ook in Amerika zijn ze erg dol op haar werk. Haar werk is meerdere malen genomineerd en bekroond met verschillende prijzen.
Ook zijn haar boeken uitgebracht op televisie. ‘De roep terug’ is het eerste vertaalde deel in de Matthew Venn-serie.
Tip! bekijk ook eens Stervensuur van Andreas Gruber.
Informatie en beoordeling
Logo uitgever:
-
Gewoon een prima thriller.
Review
Een prima thriller, maar deze sprong er voor mij niet uit. Ik vind de setting erg leuk: een lieflijk en schilderachtig dorpje aan de Britse kust. Ik zag het allemaal zo voor me. Het gegeven van een detective die uit een strenge geloofsgemeenschap is gestapt, leek mij ook ontzettend interessant, maar dit bleef erg aan de oppervlakte. Hier had ik zelf graag meer van willen weten of willen merken.
Het verhaal zit goed in elkaar, maar de spanningsboog verslapte behoorlijk. Het liefst word ik direct in een thriller gezogen en door het verhaal vastgehouden tot je de antwoorden hebt die je zo graag wil. Hier was dat niet het geval. Het kabbelde rustig voort, er was veel aandacht voor beschrijvingen, herinneringen van de personages die echt het tempo uit het verhaal haalden. Bovendien vond ik ze op een aantal plaatsen echt geforceerd aanvoelen.
Ik heb het boek best met plezier uitgelezen, maar ik had na afloop niet het ‘wauw’-effect. Er zijn meer van zulke boeken en deze sprong er gewoon niet echt uit. Niks mis mee, maar niet bijzonder.