De roep van de raaf

Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.

Ik kreeg De roep van de raaf van So Many Pages om te recenseren. Ben je benieuwd naar de gave box waarin dit boek kwam? Neem dan hier even een kijkje.

Het verhaal

De zestienjarige Chela is opgevoed met de wetenschap dat de mannen de baas zijn, zij regeren en alleen zij mogen magie bezitten. Wanneer ze een visioen krijgt in een van haar dromen, wordt ze bang als een raaf haar in dat visioen vertelt dat zij haar eigen magie zal moeten gebruiken om haar vol de Kipsigis, te redden. Maar Chela is ook verward, want vrouwen hebben helemaal geen magie?

Op aandringen van haar beste vriend besluit ze toch om het opperhoofd van haar stam in te lichten en ze moet door de dorpsraad komen om te vertellen over haar visioen. De mannen willen haar echter niet geloven en ze voelen zich beledigd: een vrouw die zegt wat zij zouden moeten doen? Chela wordt gestraft: ze moet haar verontschuldigingen aanbieden. Dit maakt haar zo kwaad dat ze een kracht in zich voelt opborrelen die ze nog niet eerder bij zichzelf heeft waargenomen: de kracht van de maan.

Dit was echter wel de druppel: Chela moet het dorp verlaten. Ze wordt verstoten. Gelukkig gaan haar beste vrienden Kibelei en Chebet met haar mee, zodat ze niet alleen is.

Zal Chela meer ontdekken over deze magie? En zal ze haar volk inderdaad kunnen beschermen tegen het nog onbekende kwaad?

De roep van de raaf in de winkel bekijken

Over de auteurs

Mercy Ngeno is een Keniaans auteur. Dit is haar eerste boek. Behalve haar Instagram-account, is er bijzonder weinig te vinden over Mercy.

Jen Minkman is een Nederlands auteur. Ze schrijft YA-boeken voor uitgeverijen Dutch venture en Hamley Books. Jen komt uit Alphen aan den Rijn en verhuisde toen ze 19 was naar Den Haag om daar te studeren aan de Haagse Hogeschool. Ze werd na een tijdje in het buitenland te hebben gestudeerd, docent Engels op een middelbare school. Sinds 2016 is ze hoofd van uitgeverij Dutch Venture Publishing en sinds 2017 is ze fulltime auteur en uitgever. In 2017 behaalde een plekje op de USA Today bestsellerlijst, als eerste Nederlandse YA-auteur ooit.
Ze woont nu in Utrecht. Haar boeken zijn vertaald in het Engels Duits, Frans, Spaans, Portugees, Italiaans, Chinees en Afrikaans.

So Many Pages heeft De roep van de raaf uitgekozen als boek voor hun juli-box. Deze is nog na te bestellen!

de roep van de raaf

Historische achtergrond

Dit verhaal is uiteraard verzonnen, maar de basis van dit plot komt wel uit de waargebeurde geschiedenis. Het Britse Koninkrijk viel Kenia binnen en wilde daar al het vruchtbare land opeisen. De bevolking werd verjaagd of gedwongen om als slaaf dit land te bewerken. De Mau Mau-opstand werd geleid door machtige en magische Kipsigisvrouwen die het kolonialisme wisten te stoppen.

Informatie en beoordeling

Titel: De roep van de raaf

Genre: fantasy

Auteur: Mercy Ngeno en Jen Minkman

Uitgave: 1

Bindwijze: Hardcover

Uitgeverij: DutchVenturePublishing

Logo uitgever:

Publicatiedatum: 30 June 2023

ISBN: 9798223561071

Aantal pagina's : 136

  • Het verhaal stopte precies toen het echt interessant begon te worden.
3

Review

Op je hoogtepunt moet je stoppen. Tsja, bij dit boek toch liever niet. Net toen de boel op gang kwam, net toen er actie in de taxi kwam, stopte het verhaal en was het boek uit. Aan de ene kant een heel interessante keuze, omdat de geschiedenis die in dit boek besproken werd erg bekend is, maar aan de andere kant ook niet. Ik dacht het te kunnen invullen maar na een beetje googlen bleek dat de situatie in dit specifieke geval/gebied anders verliep dan ik dus had gedacht. Goed dat er door de auteurs een nawoord is waarin nog het een en ander (kort) wordt toegelicht, maar mijns inziens had dit beter in het daadwerkelijke verhaal gestopt kunnen worden om zo echt over te brengen wat er aan de hand was. Maar, misschien wilden de auteurs juist meer een fantasy-verhaal schrijven dat niet overschaduwd zou worden door historische feiten? Dat is mij niet helemaal duidelijk. Aan het einde van het verhaal bekroop mij al het gevoel dat er nog een heleboel moest gebeuren en dat er nooit genoeg bladzijdes zouden zijn om dat in af te kunnen roden, dus ik voelde het al een beetje aankomen. Toch was het een domper. Ik had meer willen weten, het verhaal verder willen ontdekken. Dat is een goed teken want dat betekent dat de inhoud mij zeker boeide, en dat klopt! Het geeft helemaal Tomi Adeyemi-vibes dit boek.


Categorie: Review

Foto van auteur

Imke

Imke is een echte boekenwurm. Zij leest en verzamelt boeken uit veel verschillende genres. In het dagelijks leven is zij ook docent en vanuit die rol is ze altijd op zoek naar de nieuwste en mooiste jeugdboeken.
Deel dit artikel op: