De spin en de sleutel: de nieuwste Anna Woltz

Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.

Elena is onderweg naar haar tante die op het platteland woont. Ze is daar ingetrokken bij haar nieuwe man die ook twee kinderen heeft. Elena heeft zowel de man als de kinderen nog nooit ontmoet. Sowieso heeft ze er helemaal geen zin in, want ze komt uit de stad. Wat heeft ze te zoeken op het platteland? En dan ook nog eens voor een maand! Het enige voordeel: ze kan even weg bij haar problemen.

Atlas ziet tegen de zomer op. Elena komt logeren, een hele maand, en ze hebben het al zo zwaar. En ja hoor, alle verwachtingen worden waargemaakt: een verwend stadsmeisje dat niet van plan lijkt om zich aan te passen. Gelukkig heeft Atlas zo zijn eigen project om zich op te focussen en kan hij Elena zoveel mogelijk links laten liggen.

Waarom knipt Elena haar haren af vlak voordat ze aankomt? Waarom gooit ze haar telefoon weg? Waarom heeft Atlas zijn deur en zijn ramen dicht gespijkerd? Waar gaat hij elke nacht naartoe?

De spin en de sleutel in de winkel bekijken

Over de auteur

Anna Woltz is geboren in Londen, maar ze groeide op in Den Haag. Haar carriére als schrijver begon al vroeg; al op haar vijftiende schreef ze voor een Volkskrant. Ze had een eigen column waarin ze vertelde over haar leven op school. Deze columns zijn later uitgebracht als bunder onder de naam ‘Overleven in 4B’.

Haar eerste kinderboek is uitgebracht in 2002 en had de titel ‘Alles kookt over’.
Anna Woltz heeft geschiedenis gestudeerd aan de universiteit van Leiden. Nu is ze fulltime auteur met inmiddels al achtentwintig uitgebrachte boeken. ‘De spin en de sleutel’ is haar meest recente werk.

Haar boeken worden wereldwijd uitgebracht (al in achtentwintig verschillende talen).
Ze heeft al veel verschillende prijzen gewonnen; ‘Honderd uur nacht‘ won de Nienke van Hichtum-prijs in 2015, ‘Gips’ kreeg de Gouden Griffel in 2016 en zowel ‘Alaska’ als ‘De tunnel’ kregen een Zilveren Griffel.

Informatie en beoordeling

Titel: De spin en de sleutel

Genre: roman

Auteur: Anna Woltz

Uitgave: 1

Bindwijze: Hardcover

Uitgeverij: Querido

Logo uitgever:

Publicatiedatum: 28 September 2023

ISBN: 9789045129655

Aantal pagina's : 200

  • Vlot geschreven, actueel en meeslepend
4

Review

Vanaf het allereerste begin is dit boek boeiend. Niet te dik, het verhaal is lekker vlot maar zeker interessant. Langzaamaan ontvouwt zich een plot waar veel meer achter steekt dan je in eerste instantie denkt.  De korte hoofdstukken houden de vaart in het verhaal, de wisselende perspectieven tussen Elena en Atlas maken het veelzijdig. Waarom niet vijf sterren? Er zijn best wat vaste thema’s te ontdekken in jeugdboeken, zo ook hier weer. Persoonlijk vind ik verhalen over Covid minder interessant, daarnaast vond ik de natuur zoals die wordt beschreven ietwat ongeloofwaardig (het was wel heel woest). Verder was het gewoon echt wel een plezier om dit boek te lezen, je hebt het zo uit!


Categorie: Review

Foto van auteur

Imke

Imke is een echte boekenwurm. Zij leest en verzamelt boeken uit veel verschillende genres. In het dagelijks leven is zij ook docent en vanuit die rol is ze altijd op zoek naar de nieuwste en mooiste jeugdboeken.
Deel dit artikel op: