De stille huisgenoot – een zeer originele thriller

De stille huisgenoot

🙋 Op zoek naar een e-reader? Bekijk onze favoriet direct hier in de winkel!

€11,99
Prijs gecheckt op 29 september 2023 11:52
Amazon.nl
€21,99
Bol.com

Je wacht al heel lang op het moment dat hij een fout maakt en je kunt ontsnappen. Dat moment is nu.

De stille huisgenoot – een samenvatting

Aidan Thomas is door iedereen een graag geziene dorpsgenoot. Hij werkt hard, is een alleenstaande vader en hij helpt anderen waar hij kan. Hij is echter ook een seriemoordenaar die acht vrouwen heeft omgebracht. Er is een negende vrouw. Haar naam is Rachel, die naam heeft hij haar gegeven. Ze wordt vastgehouden in een schuur achter zijn huis.

Op het moment dat de vrouw van Aidan door ziekte komt te overlijden, moet hij samen met zijn dochter het huis met de schuur verlaten en zijn intrek nemen in een kleinere woning, zonder schuur…

Hij besluit een gewaagde stap te zetten en besluit Rachel mee te nemen. Hij stelt haar voor aan zijn dochter Cecilia en doet alsof ze een verre vriendin van de familie is die problemen heeft en een tijdelijk onderkomen nodig heeft.

Rachel weet dat er overal camera’s hangen, dat hij het meteen zal ontdekken als ze probeert weg te komen. Ze weet ook dat waarschijnlijk niemand haar zal geloven als ze bekend zou maken dat deze vriendelijke man in werkelijkheid een moordenaar is. Toch moet ze het proberen. Niet alleen voor zichzelf, maar ook voor zijn jonge dochter Ă©n voor de vrouw die verliefd op Aidan is geworden en toenadering zoekt…

De stille huisgenoot in de winkel bekijken

Bekijk deze originele thriller in de winkel.

Over de auteur: Clémence Michallon

Clémence Michallon is auteur en journaliste bij The Independent, New York.
De stille huisgenoot is haar thrillerdebuut dat gelijk in 30 landen zal worden uitgebracht.
Ze heeft eerder al een boek geschreven in het Frans, dat is uitgebracht in 2020 over een vrouwelijke bodybuilder die de bakkerij van haar zus moet overnemen, maar eigenlijk gaat het over lichamen en hoe we ons daarin thuis kunnen voelen.

Ze heeft politiekwetenschappen gestudeerd in Parijs, ze heeft journalistiek gestudeerd in Londen en haar master gehaald aan Columbia Journalism School.

De stille huisgenoot
De achterkant van het boek

Informatie en beoordeling

Titel: De stille huisgenoot

Genre: Thriller

Auteur: Clémence Michallon

Uitgave: 1

Bindwijze: Paperback

Uitgeverij: Volt

Logo uitgever:

ISBN: 9789021461380

Aantal pagina's : 352

  • ZĂ©Ă©r origineel werk, een unieke thriller
5

Review

Ik heb echt enorm genoten van dit boek. Hoewel het verhaal an sich niet heel origineel is, is de manier waarop het wordt verteld dat wel. De gevangen vrouw (die we een hele tijd kennen als ‘de vrouw in de schuur’) is zichzelf niet meer. Om te overleven moest ze haar eigen identiteit achterlaten en een soort buiten zichzelf treden. Daarom lezen we het verhaal ook in de je/jij-vorm. Ze praat tegen zichzelf want ze is zichzelf niet meer: ze is Rachel. “Hij heeft je hier naartoe gebracht. Je werd Rachel. Je bent al jarenlang Rachel. Ze heeft je in leven gehouden. Jij hebt je in leven gehouden”. Het punt waarop we in het verhaal stappen is ook ijzersterk gekozen. Thrillers hebben toch regelmatig een vaste opbouw, maar ook hier doet Michallon iets anders. We stappen middenin een situatie die al enige tijd aan de gang is. We krijgen maar weinig duidelijkheid en de situatie blijft lange tijd sinister en in raadselen gehuld. Slecht kleine beetjes informatie worden gegeven, net zoals Rachel lange tijd in het duister tast. De spanning die zij voelt is als lezer niet te ontwijken, de onzekerheid en tegelijkertijd ook de gelatenheid. Ze moet overleven. We worden meegezogen in de hersenspoeling die heeft plaatsgevonden en ervaren, tot het frustrerende aan toe, hoe deze man een vrouw kapot heeft kunnen maken. Deze manipulatieve man die een psychologisch spel speelt terwijl hij zich weet te vermommen als de perfecte vader. Ik heb echt met klotsende oksels gelezen. De spanning wordt zo langzaam maar zo zeker opgebouwd en Michallon weet dit het hele verhaal vast te houden, dat het werkelijk niet mogelijk is om dit boek weg te leggen voor je het uit hebt.

Pluspunten

  • Unieke manier van vertellen
  • Origineel uitgangspunt
  • De sfeer is uitmuntend overgebracht

Minpunten

banner

Foto van auteur

Imke

Imke is een echte boekenwurm. Zij leest en verzamelt boeken uit veel verschillende genres. In het dagelijks leven is zij ook docent en vanuit die rol is ze altijd op zoek naar de nieuwste en mooiste jeugdboeken.

Plaats een reactie