De stille patiënt recensie: Ik ben niet omver geblazen

De stille patiënt recensie

🙋 Op zoek naar een e-reader? Bekijk onze favoriet direct hier in de winkel!

€9,99
Prijs gecheckt op 30 september 2023 18:06
Amazon.nl
€14,99
Luisterrijk.nl

De stille patiënt gaat over Alice Berenson. Ze zet haar perfecte leven op zijn kop wanneer ze op een willekeurige dag haar man in zijn gezicht schiet. Sindsdien heeft ze nooit meer gesproken….

De stille patiënt samenvatting

Het leven van Alicia Berenson is perfect: ze heeft een goed huwelijk, ze woont samen met haar man in een schitterend huis in Londen, ze is kunstenaar. Tot op een avond alles verandert. Wanneer Alicia thuiskomt, schiet ze haar man vijf keer in zijn gezicht. Daarna heeft ze nooit meer één woord gezegd.

Doordat Alicia zwijgt en geen opheldering geeft over de redenen achter haar daad, blijft de moord op haar man een mysterie. De media en het publiek smullen ervan, haar kunstwerken worden voor enorme bedragen verkocht. Alicia zelf is opgenomen in een psychiatrische inrichting.

Theo Faber, psychotherapeut, heeft lang gewacht op de kans om Alicia te behandelen. Hij is er namelijk van overtuigd dat hij haar weer aan het praten kan krijgen en haar motief voor de aanslag op haar man kan achterhalen. Maar met deze vastberadenheid brengt hij ook zichzelf in gevaar…

De stille patiënt in de winkel bekijken

Over de auteur

Alex Michaelides is geboren en opgegroeid op Cyprus. Hij heeft literatuur gestudeerd aan Cambridge en hij heeft Screenwriting gestudeerd in L.A. De stille patiënt is zijn debuut waarmee hij direct de New York Times bestseller list haalde. Het boek is verkocht is 51 landen en er is een optie aangekocht om het te verfilmen. Zijn tweede boek, The Maidens (De nimfen), werd ook direct een razend succes en is ook aangekocht voor televisie.

De stille patiënt beoordeling

4

Summary

Het gegeven is waanzinnig: een vrouw die schijnbaar uit het niets een heftige moord op haar man pleegt en daarna in een aanhoudend zwijgen vervalt voor een periode van zes jaar. Het is lastig om hier een goede review te schrijven zonder al te veel weg te geven over het verhaal. Het boek is goed en pakkend geschreven, een goede en trage opbouw die leidt naar een knallend einde, er is een goede balans in het geven van informatie: niet te veel waardoor het tempo uit het verhaal gaat, maar wel genoeg om het verhaal te kunnen volgen. Ik kom in mijn beoordeling uit op vier sterren, omdat het binnen dit genre nu eenmaal erg lastig is om écht vernieuwend te zijn en dat miste ik hier wel. De twist was slim en goed verzonnen, maar ik werd niet uit mijn schoenen geblazen. Michaelis heeft zeker talent en ik ben ook benieuwd naar zijn tweede boek.

Pluspunten

  • Pakkend
  • Spannend
  • Het verhaal zit goed in elkaar en is goed uitgedacht

Minpunten

  • Ik ben niet omver geblazen
banner

Foto van auteur

Imke

Imke is een echte boekenwurm. Zij leest en verzamelt boeken uit veel verschillende genres. In het dagelijks leven is zij ook docent en vanuit die rol is ze altijd op zoek naar de nieuwste en mooiste jeugdboeken.

Plaats een reactie