De strijd van twee koninginnen: Spannend & slim bedacht

De strijd van twee koninginnen

🙋 Op zoek naar een e-reader? Bekijk onze favoriet direct hier in de winkel!

€10,00
Luisterrijk.nl
€11,99
Prijs gecheckt op 16 september 2023 05:08
Amazon.nl

In De strijd van twee koninginnen moet Poppy de profetie onder ogen zien en ze moet bepalen wie ze werkelijk is. Samen met Casteel moet ze alles op alles zetten om de oorlog die door de Bloedkoningin gestart is, te eindigen. Al gauw blijkt echter dat deze oorlog slechts het begin is…

De strijd van twee koninginnen samenvatting

Dit is het vierde deel van Blood and Ash-serie en ook verkrijgbaar onder de Engelse titel: A War of Two Queens.

Casteel weet dat hij moet oppassen voor de Bloedkoningin maar toch is hij verbaasd wanneer hij hoort wat ze voor gruwelijke dingen heeft gedaan.

Poppy is vastbesloten om de koning te bevrijden maar ze kan dat niet alleen. Ze heeft de hulp nodig van de generaals van Atlantië.

Beiden moeten alles op alles zetten om een einde te maken aan dat wat de Bloedkoningin begonnen is. Dat betekent dat Poppy zich moet neerleggen bij de voorspelling die haar al zo lang achtervolgt en ze moet laten zien we ze werkelijk is. Samen moeten Poppy en Casteel de oude tradities omarmen om iedereen te kunnen beschermen. Helaas is oorlog slechts het begin want de oude oerkrachten roeren zich al en onthullen de verschrikkingen die eeuwen geleden al begonnen zijn…

De strijd van twee koninginnen in de winkel bekijken

Over de auteur

Jennifer Armentrout is een machine: ze heeft al meer dan 50 boeken op haar naam staan en ze is nog maar 42. Haar meest populaire boeken zijn de Bloed en as-serie en de daaraan verwante serie Flesh and Fire. Beide series zijn nog niet voltooid, maar fans hoeven nooit lang te wachten.
Haar boeken hebben een heleboel prijzen gewonnen, vooral de populariteitsprijzen onder de jeugd

Armentrout schrijf vooral fantasy, New Adult boeken en romantische boeken.
Ze woont in West Virginia met haar man, haar geiten, haar hond en haar alpaca’s.

In 2015 is Armentrout gediagnosticeerd met retinitis pigmentosa, een ziekte waarbij je uiteindelijk je zicht verliest. Naast schrijven is ze dus ook gepassioneerd over het informeren en onderwijzen over blindheid.

Lees de Bloed en As-boeken op de juiste volgorde:

1: Uit bloed en as
2: Rijk van vlees en vuur
3: Kroon van gouden beenderen
4: De strijd van twee koninginnen
5: A Soul of Ash and Blood (nog niet vertaald)

Verwant aan de Bloed en As-serie is ook de Flesh and Fire-serie:

1: Schaduw in het vuur
2: A Light in the Flame (nog niet vertaald)
3: A Fire in the Flesh (aangekondigd)

🇳🇱 De strijd van twee koninginnen / 🇬🇧 A War of Two Queens recensie

Titel: 🇳🇱 De strijd van twee koninginnen / 🇬🇧 A War of Two Queens

Genre: Fantasy, NA

Auteur: Jennifer Armentrout

Uitgave: 1

Bindwijze: Hardcover

Uitgeverij: Z&K

Logo uitgever:

Publicatiedatum: 5 April 2023

ISBN: 9789020550252

  • Spannend, slim bedacht, goed verhaal.
4

Summary

Dit was wederom weer smullen. Jennifer Armentrouw schrijft in een hele soepele stijl waardoor je door de pagina’s heen vliegt. Het verhaal zit goed in elkaar, alles is uitgedacht en er worden geen losse eindjes achtergelaten. Wel had ik een beetje moeite om weer in het verhaal te komen omdat ik de vorige delen toch al weer even geleden heb gelezen en ik niet de moed had om alles te herlezen (want dat zijn bijna 2000 pagina’s ). Na even doorzetten (en een beetje googlen) kwam ik er echt wel weer lekker in en toen was er ook geen stoppen meer: dit was mijn Paasweekend! Ik merkte wel dat ik de innerlijke scènes een beetje beu begon te worden waarin de verschillende personages zichzelf afvragen hoe het kan dat zij zo’n geweldige partner hebben en hoeveel ze wel niet van de ander houden etc. Ik vond dat deze stukken het tempo uit het verhaal haalden en dat het verhaal ook echt prima zonder kan.

Pluspunten

  • Goed verhaal
  • Vlotte schrijfstijl
  • Spannend
  • Fantasierijk

Minpunten

  • Soms iets te veel “gedachtes”.
  • Ingewikkeld
banner

Foto van auteur

Imke

Imke is een echte boekenwurm. Zij leest en verzamelt boeken uit veel verschillende genres. In het dagelijks leven is zij ook docent en vanuit die rol is ze altijd op zoek naar de nieuwste en mooiste jeugdboeken.

Plaats een reactie