De vijf die blijven (Five Survive): de nieuwe van Holly Jackson

€11,99
Ebook.nl
€14,45
Bookspot.nl

Van de auteur die ook ‘Moordgids voor lieve meisjes‘ schreef, een nieuw losstaand verhaal!

In De vijf die blijven is Red (18 jaar) met haar vrienden op voorjaarsvakantie naar de kust. De sfeer is goed, ze hebben een camper vol met spullen en ze hebben er zin in. Het vinden van de weg is nog wel een uitdaging en wanneer ze goed verdwaald zijn in een gebied waar ook hun telefoons het niet doen, komt de camper ineens tot stilstand. Een van de wielen is kapot. Ze proberen die te vervangen maar op het moment dat ze verder willen rijden blijkt er nog veel meer met de camper aan de hand te zijn en ze ontdekken ook al gauw dat er sprake is van kwade opzet. Er is buiten de camper een scherpschutter die het op hen gemunt heeft. Of eigenlijk, op één van hen. Iemand uit de groep heeft een geheim waar de schutter een moord voor zou plegen.

Het is het begin van een kat- en muisspel waarin de zes vrienden wanhopig op zoek gaan naar hulp. Verborgen geheimen komen aan het licht en er heerst een dodelijke spanning binnen de groep. Er is maar één ding zeker. Niet iedereen zal deze nacht overleven…

8 uur
6 vrienden
1 schutter…

De vijf die blijven in de winkel bekijken

€14,45
Bookspot.nl
€18,99
2 nieuw vanaf €18,99
Prijs gecheckt op 23 februari 2024 13:57
Amazon.nl
€24,30
€28,56
7 nieuw vanaf €24,30
Prijs gecheckt op 23 februari 2024 13:57
Amazon.nl

You can’t see me but I can see you. If you try to run, I will shoot.

De vijf die blijven

Over de auteur van De vijf die blijven

Holly Jackson is geboren in 1992. Ze groeide op in Buckinghamshire en was al vroeg bezig met het schrijven van verhalen. Ze had haar eerste boek af toen ze vijftien was. Dit was helaas nog niet erg goed.

‘A Good Girl’s Guide to Murder’ is een moordmysterie voor jong volwassenen en het is haar debuut. Het boek werd in 2019 uitgebracht en leverde haar gelijk een heleboel prijzen op:

“De moordgids voor meisjes’ heeft nog drie vervolgdelen gekregen: ‘Lief meisje, kwaad bloed’ (Good Girl, Bad Blood) is het vervolg, ‘Zo lief als de dood’ (As Good As Dead) is het derde deel en ‘Doodleuk'(Killjoy) is deel 0,5. Dit verhaal speelt zich dus af voor al deze andere boeken. ‘De vijf die blijven’ (Five Survive) is een losstaand deel dat niets met de vorige boeken te maken heeft.

Holly Jackson woont in Londen.

Informatie en beoordeling

Titel: De vijf die blijven

Genre: thriller, YA

Auteur: Holly Jackson

Uitgave: 1

Bindwijze: Paperback

Uitgeverij: Volt

Logo uitgever:

Publicatiedatum: 28 February 2023

ISBN: 9789021476803

Aantal pagina's : 432

  • Het boek begon vrij vaag en kinderachtig, maar werd later echt beter.
3.5

Review

Het duurde voor mij echt even voor ik in dit verhaal zat. Ik heb het boek tijdens de eerste honderd pagina’s meerdere keren aan de kant gelegd, ik voelde geen drive om door te lezen, ik was niet nieuwsgierig. Ik vond er veel te lang vaag blijven, de gesprekken vreemd opgebouwd, de wisselwerking tussen herinneringen, gedachten en realiteit niet altijd even lekker te volgen. Onze hoofdpersoon Red, vond ik eigenlijk bloedirritant. Ze kan zich dingen niet herinneren, let niet op, draagt niet echt bij aan de groep. De reden voor deze onmacht blijft wat mij betreft onduidelijk. De reden die later in het boek gegeven wordt, volstond niet voor mij. Op een gegeven moment stond echter de boel op de rit en toen pas begon het verhaal voor mij te lopen. Vanzelfsprekend heb ik toen ook het boek in één zit uitgelezen. Het tempo gaat in dit verhaal van 0 (aan het begin dus) naar 30, het middelste stuk duurde ook vrij lang naar 1000 tijdens de laatste bladzijden. Ineens vliegt de boel in de hens, krijgen we twist na twist, heftige gebeurtenissen volgen elkaar super snel op. Liever had ik een iets meer gelijke verdeling gezien. Was het boek vermakelijk? Ja. Lees ik het ooit nog eens? Nee. 3 sterren.

banner

Foto van auteur

Imke

Imke is een echte boekenwurm. Zij leest en verzamelt boeken uit veel verschillende genres. In het dagelijks leven is zij ook docent en vanuit die rol is ze altijd op zoek naar de nieuwste en mooiste jeugdboeken.