De vrouw in de kooi – eindeloos spannend.

de vrouw in de kooi

Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.

Wanneer de knappe en jonge politicus Merete Lynggaard ineens verdwijnt, smult de pers ervan. Er wordt van alles gesuggereerd: moord, zelfmoord, een geplande actie. De politie moet deze verdwijning uitgebreid onderzoeken maar het spoor loopt dood. Merete lijkt van de aardbodem verdwenen…

Brigadier Carl Morck, hoofd van de afdeling ‘onopgeloste zaken’, heropent het onderzoek en weet met zijn onervaren assistent Assad een doorbraak te boeken. Wraak blijkt het motief…

De vrouw in de kooi in de winkel bekijken

Over de auteur

Jussi Adler-Olsen is een Deense auteur die zijn carrière in Schiedam begon. Hij is een van de meest succesvolle auteurs van misdaadromans en de boeken uit de ‘Serie Q’, waarvan De vrouw en de kooi het eerste deel is, zijn in wel veertien landen vertaald. Zijn boek ‘De noodkreet in de fles’ werd bekroond met De Glazen Sleutel, de belangrijkste thrillerprijs van Scandinavië. Adler-Olsen woont in Kopenhagen.

Wellicht ook interessant: De stille huisgenoot

De vrouw in de kooi

Informatie en beoordeling

Titel: De vrouw in de kooi

Genre: Thriller

Auteur: Jussi Adler-Olsen

Uitgave: 1

Bindwijze: Paperback

Uitgeverij: Prometheus

Logo uitgever:

Publicatiedatum: 22 December 2010

ISBN: 9789044617863

Aantal pagina's : 382

  • Eindeloos spannend
4

Review

Een zeer slimme thriller die stevig is opgebouwd. Verweven met de Deense politiek, goed uitgewerkte personages en waar ik nog het meest van houd: een chagrijnige politieman die dan tóch om de zaak gaat geven en zich er helemaal in verliest. Aan het begin vond ik het nog een beetje zoeken: welke kant gaat het verhaal nu op? Er worden veel personages geïntroduceerd, veel achtergrondinformatie die niet direct landt, maar daarna is er geen stoppen meer aan. Ik kreeg deze van mijn buurvrouw getipt en ik ben zeer blij dat ze de rest van de serie ook aan mij wil lenen, want ik wil graag meer van Serie Q!

Pluspunten

  • Sterk opgebouwd
  • Interessante personages
  • Gruwelijk verzonnen misdaad

Minpunten

  • Even opstarten

Categorie: Review

Foto van auteur

Imke

Imke is een echte boekenwurm. Zij leest en verzamelt boeken uit veel verschillende genres. In het dagelijks leven is zij ook docent en vanuit die rol is ze altijd op zoek naar de nieuwste en mooiste jeugdboeken.
Deel dit artikel op: