De wind kent mijn naam: het meest recente boek van Isabel Allende!

Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.

Samuel Adler wordt in 1938 op kindertransport gezet. Het appartement van de familie is tijdens de Kristallnacht verwoest, de vader van Samuel is verdwenen en zijn moeder kan Oostenrijk niet meer verlaten. Samuel zal zijn ouders nooit meer terugzien.
In Engeland wordt hij ondergebracht bij een lief kinderloos echtpaar. Wanneer Samuel vijfendertig is, verhuist hij naar San Francisco om daar violist te worden bij het symfonieorkest.

In 2019 vlucht Anita Díaz samen met haar moeder voor het geweld in El Salvador. Aan de grens van Amerika worden ze van elkaar gescheiden en Anita blijft alleen achter in een vuil opvangkamp. Selena Durán, een van de maatschappelijk werkers daar, zorgt voor Anita. Ze vindt een veilig huis voor haar: bij Samuel Adler. Samen met haar collega Frank probeert ze de moeder van Anita op te sporen.

Een tijdloos verhaal over de offers die ouders brengen om hun kinderen te redden.

De wind kent mijn naam in de winkel bekijken

Over de auteur

Isabel Allende is misschien wel een van de bekendste auteurs ter wereld; ze heeft wereldwijd meer dan 77 miljoen boeken verkocht en is daarmee de meest gelezen Spaanstalige auteur. Ze is geboren in Peru maar ze is van Chileense afkomst. Doordat haar vader diplomaat was, reisde ze de hele wereld over.

Na de staatsgreep in Chili (1973) waarbij de neef van haar vader, president Salvador Allende, werd vermoord, zijn ze in Venezuela gaan wonen. De familie is daar dertien jaar gebleven.

Sinds 1988 woont en werkt Isabel Allende in de VS waar zij in 2003 dan ook officieel een Amerikaans staatsburgerschap kreeg.

De kracht van het werk van Isabel Allende zit hem in de combinatie van fantasie verweven door belangrijke historische gebeurtenissen.

In 1981 begon Isabel Allende met het schrijven van brieven aan haar opa die toen op sterven lag. Deze verzameling brieven leidde tot een idee voor een roman die in 1982 werd uitgebracht: ‘Het huis met de geesten’, haar eerste boek.

Allende is de eerste Latijns-Amerikaanse vrouw die een lezerspubliek van honderden miljoenen lezers wist te boeien met haar boeken en hen kennis heeft laten maken met de Zuid-Amerikaanse wereld en werkelijkheid.

‘De wind kent mijn naam’ is haar meest recente fictiewerk.

Meer van Isabel Allende? Bekijk dan deze blog!

Informatie en beoordeling

Titel: De wind kent mijn naam

Genre: Roman

Auteur: Isabel Allende

Uitgave: 1

Bindwijze: Paperback

Uitgeverij: Wereldbibliotheek

Logo uitgever:

Publicatiedatum: 6 June 2023

ISBN: 9789028453104

Aantal pagina's : 288

  • Minpunten voor de Covid-trope
3.5

Review

Ik kan er niks aan doen, maar zodra het over Covid gaat, haak ik af. Ik had het in dit boek totaal niet aan zien komen want we beginnen in de Tweede Wereldoorlog.

De verhalen van Samuel en Selena zijn beide goed opgezet en uitgewerkt. Ze zijn bovendien interessant. Toch duurde het voor mij te lang voordat ik de link tussen de twee kreeg.

Ik miste de enorme emotionele storm die ik inmiddels associeer met Allende, maar daarin werd ik teleurgesteld. Is dit dan een minder goed boek of waren mijn verwachtingen gewoon te hoog? Ik denk het laatste.


Categorie: Review

Foto van auteur

Imke

Imke is een echte boekenwurm. Zij leest en verzamelt boeken uit veel verschillende genres. In het dagelijks leven is zij ook docent en vanuit die rol is ze altijd op zoek naar de nieuwste en mooiste jeugdboeken.
Deel dit artikel op: