De wintertuin: liefde, verlies en wraak – recensie

De wintertuin
€5,99
Prijs gecheckt op 14 februari 2024 20:40
Amazon.nl
€7,99
Bol.com

Een hartverscheurend verhaal over liefde, verlies en wraak. De zussen Meredith en Nina zijn elkaars tegenpolen. Door het verlies van hun vader worden ze gedwongen om samen voor hun zieke moeder te zorgen. Hierdoor ontdekken ze de waarheid over hun moeders verleden.

  • Zusterliefde
  • Leningrad
  • Verlies
  • Achtergrond

Samenvatting van De wintertuin

‘De wintertuin’ is een hartverscheurend verhaal over liefde, verlies en wraak. De zussen Meredith en Nina zijn elkaars tegenpolen.

Waar de ene thuis blijft om voor de kinderen te zorgen en het familiebedrijf te runnen, kiest de andere ervoor om thuis te verlaten en de hele wereld over te reizen. Wanneer het met hun vaders gezondheid slecht gaat, moeten de zussen samenwerken om voor hun afkeurende, afstandelijke en verwarde moeder Anya te zorgen. Op zijn sterfbed vraagt hun vader zijn dochters nog één keer te luisteren naar Anya, met wie ze dus een zeer slechte band hebben. Uit liefde voor hun vader gaan ze in op zijn verzoek. Het opbouwen van hun gebroken relatie is echter geen gemakkelijke taak.

Het sprookje dat ze hen vroeger altijd vertelde, blijkt meer waarheid te bevatten dan Meredith en Nina ooit beseft hebben. Stukje bij beetje ontdekken ze het traumatische verleden dat hun moeder in het verscheurde Leningrad heeft achtergelaten.

Bekijk in de winkel

Over de auteur: Kristin Hannah

Kristin Hannah is een Amerikaanse auteur, geboren op 25 september, 1960. Nadat ze afstudeerde aan de universiteit van Washington heeft ze in de reclamewereld gewerkt. Daarna heeft ze aan de universiteit van Puget Sound rechten gestudeerd en heeft ze binnen dit veld gewerkt voordat ze een fulltime schrijver werd. Haar eerste boek schreef ze samen met haar moeder, die toenterijd stervende was aan kanker. Dit boek is nooit gepubliceerd.
The Nightingale / De nachtegaal is haar meest verkochte boek: inmiddels zijn er wereldwijd 4,5 miljoen exemplaren gepubliceerd en is het uitgegeven in 45 verschillende talen.

Hannah woont in Washington samen met haar man en haar zoon.

Haar nieuwste boek ‘The Women’, wordt goed ontvangen en zal verfilmd worden.

Mijn wintertuin recensie

Titel: πŸ‡³πŸ‡± De wintertuin / πŸ‡¬πŸ‡§ Winter Garden

Genre: Historische fictie

Auteur: Kristin Hannah

Uitgave: 1

Bindwijze: Paperback

Uitgeverij: Boekerij

Logo uitgever:

Publicatiedatum: 15 December 2020

ISBN: 9789022591895

Aantal pagina's : 432

5

Summary

Prachtig en meeslepend, zoals ieder boek dat ik van Kristin Hannah heb mogen lezen. De schrijfstijl van Hannah is zo krachtig dat je echt letterlijk in het verhaal wordt gezogen. Ook bij ‘De wintertuin’. Telkens als ik een van haar boeken lees, merk ik dat ik werkelijk vergeet dat ik aan het lezen ben! Ook dit verhaal is weer hartverscheurend en ik sluit niet uit dat je een traantje laat bij het lezen van dit bijzondere boek. Het sprookjesachtige element dat zich afspeelt in het tot de fantasie sprekende Rusland zorgen voor een magische ondertoon. Dat je als lezer langzaam tot de realiteit van dit verhaal wordt gedreven, zorgt ervoor dat je aan de ene kant het liefst wil blijven hangen in de onwerkelijke wereld maar tegelijkertijd je nieuwsgierigheid niet kan bedwingen en dus toch doorleest! De veranderende dynamiek tussen de twee zussen is een van de delen die voor mij het boek zo interessant maakt. Beide zussen bewonderen elkaar voor dat wat ze zelf niet zijn, maar spreken dit niet naar elkaar uit.
Zoals te verwachten valt bij een boek van Kristin Hannah, moet je tegen het einde echt de tissues weer klaar hebben liggen. Ook dit boek voldoet met vlag en wimpel aan deze verwachting. Hoewel thema van verschillende zussen wel vaker door Hannah wordt behandeld in haar boeken, is het toch weer in een nieuw jasje gegoten waardoor deze herhaling niet echt aanvoelt als dusdanig. 5 uit 5 sterren!

banner

Foto van auteur

Imke

Imke is een echte boekenwurm. Zij leest en verzamelt boeken uit veel verschillende genres. In het dagelijks leven is zij ook docent en vanuit die rol is ze altijd op zoek naar de nieuwste en mooiste jeugdboeken.