De zeven echtgenoten van Evelyn Hugo: Boven verwachting!

De zeven echtgenoten van Evelyn Hugo

Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.

De wereldberoemde Hollywoodster Evelyn Hugo vertelt haar complete en ware levensverhaal aan de onbekende journalist Monique Grant. Voor Monique een grote verrassing maar tegelijkertijd de kans van haar leven. De relatie tussen de twee vrouwen blijkt meer dan Monique wist en een geheim uit het verleden van Evelyn zorgt voor een grote schok. Aan de hand van zeven huwelijken, nemen we een kijkje achter de schermen. Bekend van #BookTok!

  • Glamour
  • Emancipatie
  • Verbogen verleden
  • Doodslag

Samenvatting De zeven echtgenoten van Evelyn Hugo

De zeven echtgenoten van Evelyn Hugo is het verhaal van de teruggetrokken filmster Evelyn Hugo. Aan het einde van haar leven blikt ze terug op een verleden vol glamour, schandalen en intriges aan de hand van haar zeven echtgenoten. Om haar verhaal te schrijven, kiest ze de onbekende journalist Monique Grant uit, die de kans van haar leven krijgt. Niemand die meer verbaasd is over deze keuze dan Monique zelf. In een reeks zittingen vertelt Evelyn haar alles, alles wat ze tot dan toe geheim gehouden heeft: de onverbiddelijke ambitie, de onverwachte vriendschappen, de verboden liefde in haar zeven huwelijken. Wanneer het verhaal van Evelyn het einde nadert, blijkt er tussen de twee vrouwen een link te bestaan die voor Monique haar leven verandert…

De zeven echtgenoten van Evelyn Hugo kopen

Over de auteur

Taylor Jenkins Reid heeft een hele rij boeken op haar naam staan. Met ‘The Seven Husbands of Evelyn Hugo’ verkreeg ze veel bekendheid dankzij de sociale media waarop dit boek volop werd gepromoot door de lezers van Booktok. ‘Daisy Jones & The Six’ verkreeg eveneens veel faam en wordt door Amazon zelfs omgezet in een serie.
Naast deze bekende titels heeft Reid nog meer geschreven: Carrie Soto Is Back, Malibu Rising, One True Love, Maybe in Another Life, After I Do en Forever Interrupted.

Reid woont in Los Angeles.

Boven verwachting!

Titel: 🇳🇱 De zeven echtgenoten van Evelyn Hugo / 🇬🇧 The Seven Husbands of Evelyn Hugo

Genre: Hedendaagse roman

Auteur: Taylor Jenkins Reid

Bindwijze: Hardcover

Uitgeverij: Ambo Anthos

Logo uitgever:

Publicatiedatum: 8 February 2022

ISBN: 9789026356605

4

Summary

Dit boek heeft mijn verwachtingen overstegen. Ik had verwacht een boek te lezen over een actrice die door middel van haar vele huwelijken omhoog geklommen is in de wereld van de glamour om op die manier naam te maken voor zichzelf. Het verhaal is echter veel meer dan dat. De periode waarover het verhaal gaat is ook een van de periodes waar ik graag over lees: The Golden Age of Hollywood. Een aangrijpende beschrijving van hoe het was als vrouw en dat een stel hersens nodig was (stiekem!) om carrière te maken en hoe ze haar lichaam daarvoor moest inzetten. Het gevaar van jezelf zijn en de prijs die roem heeft. Dus heeft dit boek de tiktokhype waargemaakt? Een dikke ‘ja’!.

Pluspunten

  • Meeslepend
  • Goede opbouw
  • Aangrijpend

Minpunten

  • Snel uit

Categorie: Review

Foto van auteur

Imke

Imke is een echte boekenwurm. Zij leest en verzamelt boeken uit veel verschillende genres. In het dagelijks leven is zij ook docent en vanuit die rol is ze altijd op zoek naar de nieuwste en mooiste jeugdboeken.
Deel dit artikel op: