De zeven: Een puzzel met een spannende ontknoping

De Zeven Rose Wilding review recensie
€9,49
Prijs gecheckt op 23 februari 2024 12:41
Amazon.nl
€9,99
Prijs gecheckt op 23 februari 2024 12:41
Amazon.nl

Een ijzersterk thrillerdebuut van Rose Wilding. ‘De zeven’ is een boek dat je niet wilt wegleggen en in één ruk uit wilt lezen. Tot het eind van het boek blijft het spannend wie er achter de moord van de man zit. Via meerdere verhaallijnen maak je kennis met de verledens van de zeven vrouwen die allemaal een goed motief hebben voor de moord.

  • Een thrillerdebuut dat smaakt naar meer!
  • In één ruk uitgelezen
  • Ondanks de vele verhaallijnen is het één geheel

Samenvatting ‘De zeven’

Op een hotelkamer zitten zeven vrouwen. In hun midden het afgehakte hoofd van een man. Alle vrouwen zijn op de één of andere manier verbonden met deze man en op deze manier ook met elkaar. Nu is de vraag natuurlijk hoe het hoofd in de kamer terecht is gekomen en wie de man . In het boek maak je kennis met de zeven vrouwen. Je leest meer over het verleden van deze vrouwen. Ook volg je een verhaallijn in het heden, onder andere de verhaallijn van Nova die de moord van de man onderzoekt.

Bekijk het boek in de webwinkel

Het boek ‘De zeven’ – de vertaling van het boek ‘Speak of the Devil’ – is verkrijgbaar in verschillende versies, namelijk als e-book, luisterboek (Engelse versie) en paperback.

Quote uit het boek

Op de eerste bladzijde van het boek, word je meteen het verhaal ingetrokken. Een quote:

Acht gezichten gloeien op, doodsbleek, met diepliggende ogen in het flakkerend schijnsel. Zeven vrouwen zitten in een halve cirkel naar een soort altaar toe gedraaid dat midden in de kamer staat. Ze kijken allemaal naar hem, sommigen gluren alleen af en toe, sommigen staren onafgebroken, niet in staat hun blik af te wenden. Slechts een van hen wist dat hij hier zou zijn, de anderen verkeren min of meer in een staat van afgrijzen en walging nu ze hem zien

Over de auteur Rose Wilding

‘De zeven’ is het debuut van de queer auteur Rose Wilding. Deze auteur komt uit Newcastle upon Tyne. Aan de Universiteit van Manchester studeerde ze Creative Writing waar ze onder andere les kreeg van Jeanette Winterson. In haar eerste thriller schuwt ze heftige thema’s zoals emotionele manipulatie in de voor van gaslighting niet.

Gaslighting: wat is dat?

Gaslighting is een vorm van psychologische manipulatie. Hierbij probeert iemand een ander te laten twijfelen aan zijn of haar eigen waarneming, geheugen of oordeel. Het doel is vaak om macht over de ander te krijgen of te behouden.

De term ‘gaslighting’ komt van het toneelstuk (1938) ‘Gaslight’ en de gelijknamige verfilming (1944). In 2007 werd de bestseller Het gaslight effect uitgebracht door de Amerikaanse psychoanalyticus Robin Stern. Hier heeft ze het over de verborgen manipulatie die zij ziet in haar praktijk.  

Wist je dat: De Nederlandse versie van dit boek is uitgegeven door Uitgeverij De Fontein. Zij brengen boeken uit voor zowel kinderen, jongeren en volwassenen. Of je nu houdt van lachen met ‘Het leven van een Loser’, je verbazen over de Guinness World Records of op het puntje van je stoel zitten met thrillers van Mel Wallis de Vries, deze uitgeverij heeft het allemaal. Ze hebben zelfs romans van bekende auteurs als Jojo Moyes en Diney Costeloe. En als je van true crime houdt, kun je je hart ophalen met boeken van Peter R. de Vries.

Mijn mening over ‘De zeven’

Titel: De Zeven

Genre: Thriller

Auteur: Rose Wilding

Uitgave: 1

Bindwijze: EBook

Uitgeverij: De Fontein

Logo uitgever:

4

Summary

Dit boek heb ik in één ruk uitgelezen. Tot het einde van het boek bleef ik bezig met de vraag wie de moord zou hebben gepleegd. Ik vond het interessant om steeds een inkijkje te krijgen – in de vorm van flashbacks naar het verleden – in de levens van de zeven vrouwen. Ook de zoektocht van Nova in het heden maakte het verhaal spannend. Ondanks de vele verhaallijnen is het verhaal echt één geheel en kom je er meteen in. Dit is iets wat het boek bewonderingswaardig maakt! Wat ik zelf miste in het verhaal was net wat extra spanning. Ook vond ik het jammer dat de afronding van het verhaal vrij beknopt was.

Pluspunten

  • Het blijft een puzzel tot het einde
  • Je kan het boek niet wegleggen
  • IJzersterk debuut

Minpunten

  • Ik mis zelf een beetje extra spanning
  • Afronding was vrij beknopt

Veelgestelde vragen en antwoorden

Is ‘De zeven’ een stand-alone boek of onderdeel van een serie?

Het is een stand-alone boek en het thrillerdebuut van auteur Rose Wilding.Het boek is verkrijgbaar als e-book, luisterboek en paperback.

In welke formaten is deze thriller beschikbaar?

Het boek is verkrijgbaar als e-book, luisterboek (alleen de Engelse editie vooralsnog) en paperback.

Wie is Rose Wilding en wat maakt haar debuut bijzonder?

Rose Wilding is een queer auteur uit Newcastle upon Tyne. Ze heeft Creative Writing gestudeerd aan de Universiteit van Manchester. Haar debuut is bijzonder omdat ze heftige thema’s zoals gaslighting niet schuwt.

banner

Foto van auteur

Puck

Alleen boeken lezen die hip, hot en happening zijn? Nee hoor! Puck leest op haar e-reader het liefst zo veel mogelijk verschillende boeken. Ze kookt graag uit (vegan) kookboeken en heeft met haar ervaring als invaljuf verstand van de leukste kinderboeken.