De zon is ook een ster

€11,99
Ebook.nl
€17,99
3 nieuw vanaf €17,99
3 tweedehands vanaf €7,46
Prijs gecheckt op 21 februari 2024 09:45
Amazon.nl

‘De zon is ook een ster’ is de vertaling van ‘The Sun is Also a Star’, geschreven door Nicola Yoon, bekend van ‘Everything, Everything’ (Alles wat je lief is).

Natasha gelooft in feiten, in de wetenschap. Niet in het lot en al zeker niet in een lotsbestemming. Ze droomt ook niet over zaken die nooit werkelijkheid zullen worden. Ze is ook zeker niet het type meisje dat op een willekeurige dag een jongen ontmoet midden in het drukke New York en daar verliefd op wordt. Zeker niet wanneer ze diezelfde avond nog Amerika zal moeten verlaten en terug moet naar Jamaica.

Daniel is altijd de goede zoon geweest. Hij doet het goed op school, maakt alle (hoge) verwachtingen van zijn ouders waar: naar Yale gaan en dokter worden. Niet dichter. Ook geen dromer. Maar wanneer Daniel Natasha op straat ziet, vergeet hij alles. Er is iets aan haar dat hem doet geloven dat er meer voor hem in het leven is dan alleen presteren.

Het universum heeft Natasha en Daniel naar dit moment gebracht. Een miljoen verschillende uitkomsten voor de toekomst liggen in het verschiet. Welke zal het worden?

‘De zon is ook een ster’ is een heerlijk verhaal dat je zeker nog even bij je zal dragen.

‘De zon is ook een ster’ in de winkel bekijken

Over de auteur

Nicola Yoon heeft al een aantal boeken op haar naam staan: Instructions for Dancing, Everything, Everything (Alles wat je liefhebt), The SUn Is Also a Star (De zoni s ook een ster). Ze is de co-auteur van Blackout en Whiteout.

Ze heeft meerdere prijzen mogen ontvangen voor haar werk en ze heeft op de shortlist gestaan voor de National Book Award. Twee van haar boeken zijn verfilmd: Everything, Everything en The Sun Is Also a Star.

Nicola is opgegroeid in Jamaica en in Brooklyn. Ze woont nu in Los Angeles samen met haar man en hun dochter.

Meer zoals ‘De zon is ook een ster’

Divine Rivals – fantasy maar met een zelfde type personages die je direct in je hart sluit.

Girl in Pieces – ook in het Nederlands verkrijgbaar! Een jong meisje met een lastig verleden dat een nieuwe start probeert te maken. Ook dit boek zal je bijblijven!

Zolang de citroenbomen bloeien – treurig, schitterend, emotioneel, indrukwekkend. Lees dit boek gewoon!

Informatie en beoordeling

Titel: De zon is ook een ster

Genre: Roman, YA

Auteur: Nicola Yoon

Uitgave: 1

Bindwijze: Paperback

Uitgeverij: Querido

Logo uitgever:

Publicatiedatum: 11 May 2017

ISBN: 9789045120607

Aantal pagina's : 328

  • Poâh, wat romantisch!
5

Review

Vrijwel direct weet je dat dit een bijzonder boek zal zijn. Al vanaf de eerste paar bladzijden, druipt het eraf: dit is niet zoals andere YA-boeken. Dit boek zal je bijblijven. Nu ik het uit heb, weet ik dat zeker. De personages zijn uniek, bijzonder, geliefd, niet zonder fouten, geloofwaardig. Duidelijkheid en eerlijkheid worden beloond,. Hun liefdesverhaal is op de tijdlijn gezien maar kort, maar het voelt als een hele reis. Van begin tot het einde heb ik geduimd en gehoopt dat het lukt. Er is een passend einde gegeven door Yoon. Het mooie aan dit boek is niet alleen het liefdesverhaal, maar meer wat er achter zit. Beide personages hebben een ingewikkelde positie: beslissen over je toekomst. Wat ga je doen? Doe je wat er van je wordt verwacht? Neem je de veilige route? Of ga je jouw dromen achterna? Hoe ga je ermee om als de mensen om je heen jouw dromen niet steunen? Een heerlijk YA-boek dat vlot leest, krachtige en korte hoofdstukken maar tegelijkertijd zit het bomvol diepere lagen. Echt een aanrader!

banner

Foto van auteur

Imke

Imke is een echte boekenwurm. Zij leest en verzamelt boeken uit veel verschillende genres. In het dagelijks leven is zij ook docent en vanuit die rol is ze altijd op zoek naar de nieuwste en mooiste jeugdboeken.