De zoon van de berentemmer

€11,99
Prijs gecheckt op 23 februari 2024 11:27
Amazon.nl
€11,99
Ebook.nl

Een spannende jeugdroman die zeker ook voor oudere lezers leuk is! De zoon van de berentemmer is bekroond met de zilveren griffel 2023.

Ciprian komt uit een rondreizend gezin. Ze verdienen de kost door telkens op nieuwe plekken op te treden met hun tamme beer. Ciprian is de zoon van de berentemmer. Maar niet overal zijn ze gewenst. Wanneer hun auto het begeeft en de lokale politie ze wegstuurt, krijgen ze een aanbod: meereizen naar Parijs. De perfecte kans om een nieuw leven op te bouwen. Maar; de beer kan niet mee.
De mannen willen het gezin helpen en het bedrag voor de reis voorschieten. In Parijs is immers veel werk te vinden dus ze zullen hun schuld in een mum van tijd af kunnen lossen.

Wanneer Ciprian en zijn familie daar aankomen, blijkt al gauw dat de werkelijkheid minder rooskleurig is. Het lukt ze niet om binnen de afgesproken tijd het verschuldigde bedrag terug te verdienen, waardoor hun schuld nu wordt verdubbeld. Omdat ze illegaal zijn binnengekomen, kunnen ze niemand om hulp vragen en zijn ze overgeleverd aan deze mensensmokkelaars.
Het gezin probeert verwoed om snel zo veel mogelijk geld bij elkaar te verdienen…behalve Ciprian. Die is volledig in beslag genomen door zijn nieuwe ontdekken: schaken

De zoon van de berentemmer in de winkel bekijken

Over de auteur

Xavier-Laurent Petit is geboren in Parijs. Hij studeerde filosofie en daarna werd hij leraar. Uiteindelijk werd hij zelfs schooldirecteur.
Lezen is altijd zijn passie geweest en op een zeker moment is hij gaan proberen om zelf ook wat te schrijven. Eerst detectiveromans maar al sinds 1996 is hij zich vooral gaan richten op boeken voor tieners. Zijn jeugdboeken gaan vaak over actuele problematiek. In Frankrijk is zijn werk al talloze keren bekroond met prijzen. De zoon van de berentemmer is het eerste boek dat in het Nederlands is vertaald.

Informatie en beoordeling

Titel: De zoon van de berentemmer

Genre: misdaad, avonturen

Auteur: Xavier-Laurent Petit

Uitgave: 1

Bindwijze: Hardcover

Uitgeverij: Ploegsma

Logo uitgever:

Publicatiedatum: 7 December 2022

ISBN: 9789021681276

Aantal pagina's : 272

  • Een prachtige balans tussen avontuur en maatschappelijke kritiek.
3.5

Review

Een kinderboek dat zeker ook voor oudere lezers interessant is. Een schrijnende tegenstrijdigheid dat vluchtelingen, de mensen die geen kant op kunnen, niet geholpen worden, tenzij je een speciaal talent hebt. De mistroostigheid is voelbaar, het beklemmende gevoel dat de familie ervaart, druipt van de pagina’s af en tegelijkertijd leven we mee met Ciprian in zijn fantasievolle beleving van deze nieuwe wereld. Een zeer tot de verbeelding sprekend verhaal dat de goede vragen stelt en tegelijkertijd van begin tot eind vermakelijk is.

banner

Foto van auteur

Imke

Imke is een echte boekenwurm. Zij leest en verzamelt boeken uit veel verschillende genres. In het dagelijks leven is zij ook docent en vanuit die rol is ze altijd op zoek naar de nieuwste en mooiste jeugdboeken.