Death in Her Hands: kunnen we de verteller vertrouwen?

🙋 Op zoek naar een e-reader? Bekijk onze favoriet direct hier in de winkel!

€12,50
€15,75
15 nieuw vanaf €11,50
1 tweedehands vanaf €9,16
Prijs gecheckt op 24 september 2023 05:31
Amazon.nl
€12,50
Bol.com

Death in Her Hands is ook in het Nederlands verkrijgbaar: Dood in haar handen.

Death in Her Hands is het verhaal van Vesta Gul. Een oude dame die een rustig leven leidt, afgezonderd van de mensen. Tijdens haar dagelijkse wandeling met haar hond, vindt ze een vreemd briefje. De boodschap: “Haar naam was Magda. Niemand zal ooit weten wie haar heeft vermoord. Ik was het niet. Hier is haar lichaam. ” Vesta is hierdoor van streek. Er is namelijk geen lichaam. Wat betekent dit briefje? Wie heeft het geschreven? Vesta woont nog niet zo lang in haar boshut en ze kent nog niemand in de buurt. Haar man is gestorven en ze is helemaal alleen met haar hond.

Vesta was altijd al een beetje in de war, maar dit briefje wordt haar volledige obsessie. Ze kan het maar niet loslaten: wie was Magda? Waarom moest ze dood? Tijdens haar zoektocht wordt alles alleen maar onduidelijker en langzaam maar zeker begint de fantasie van Vesta de overhand te nemen. Wat is nog echt en wat niet? Vesta moet hierdoor ook het duistere verleden met haar eigen man onder ogen zien.

Death in Her Hands, of Dood in haar handen is een schitterend werk van suspense, horror en een beetje (zwarte) humor. Vesta is een bijzondere verteller: kunnen we haar vertrouwen?

Over de auteur

Ottessa Moshfegh is bekend geworden met haar eerste boek ‘Eileen’. Hiermee is ze direct op de shortlist voor de National Book Critics Circle terechtgekomen en ook op lijst voor de Man Booker Prize. My Year of Rest and Relaxation is haar tweede boek dat ook direct een bestseller is geworden. Ze woont in Californië.


Ottessa Moshfegh kenmerkt zichzelf door haar unieke verhalen, originele schrijfstijl en door hoofdpersonen die met zware persoonlijke problemen zitten. Ze is een veelbesproken nieuwe stem binnen de boekenwereld en de meningen over haar werk lopen sterk uiteen. Veel lezers vinden het fantastisch óf juist helemaal niks.

Meer titels van Ottessa Moshfegh:

Death in Her Hands in de winkel bekijken

€12,50
€15,75
15 nieuw vanaf €11,50
1 tweedehands vanaf €9,16
Prijs gecheckt op 24 september 2023 05:31
Amazon.nl
€17,95
€23,99
Bol.com
€23,99
1 tweedehands vanaf €34,10
Prijs gecheckt op 24 september 2023 05:31
Amazon.nl

Informatie en beoordeling

Titel: Death in her Hands

Genre: Thriller, roman

Auteur: Ottessa Moshfegh

Uitgave: 1

Bindwijze: Hardcover

Uitgeverij: Vintage

Logo uitgever:

Publicatiedatum: 22 June 2021

ISBN: 9781984879370

Aantal pagina's : 258

  • Kunnen we deze verteller wel vertrouwen?
3

Review

Als je wel op iets kan vertrouwen dan is het wel op Ottessa Moshfegh en de verwachting dat ze iets heeft geschreven dat met niets anders te vergelijken is. Zo ook dit verhaal. Wat begon als een Agatha Christie-achtig plot, werd totaal iets anders. Wat heel sterk gedaan is, is dat het verhaal als het ware in een cirkelbeweging verloopt: we eindigen aan het begin, we zijn geen steek wijzer. De verteller, Vesta, lijkt een betrouwbare, maar naarmate het verhaal vordert, krijg je als lezer toch zo je twijfels. Hoe zit het nou echt? Wie is nou wie? Wat is nog werkelijkheid? Om alles op een rij te zetten en in een poging om te achterhalen wie de dader is, gaat Vesta aan de slag als schrijver. Er vormt zich een boek binnen een boek, een plot binnen een plot.

Daarover gesproken: het plot van dit boek is best dun: vrouw zoekt moordenaar. Er is alleen geen dode, geen enkele aanwijzing, alleen een briefje. De lezer zit vast in het hoofd van Vesta en daar moeten we het mee doen. Sporadisch zijn er wat gesprekken met andere personages, maar hoofdzakelijk zijn het de gedachten van Vesta die de pagina’s vullen. Vesta zit ook vast in haar eigen eenzaamheid en haar eigen fantasie. Heerlijk al die meta-lagen.

De achterflap beloofde me meer dan ik kreeg, of misschien verwachtte ik iets anders dan ik uiteindelijk heb gelezen. Ik werd niet zo meegesleurd in het verhaal als ik met andere werken van Moshfegh wel had. Desalniettemin is dit toch ook zeker weer een ontzettend origineel verhaal.

banner

Foto van auteur

Imke

Imke is een echte boekenwurm. Zij leest en verzamelt boeken uit veel verschillende genres. In het dagelijks leven is zij ook docent en vanuit die rol is ze altijd op zoek naar de nieuwste en mooiste jeugdboeken.

Plaats een reactie