Deze maand (maart) verkrijgbaar in het Nederlands!

Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.

Vijf boeken die in de maand maart in het Nederlands uitgebracht zijn/worden. Lees gauw verder, want er zitten een paar titels bij waar je misschien al lange tijd op hebt gewacht!

Yellowface – R.F. Kuang (Nederlands)

Yellowface gaat over June Hayward en Athena Liu, beiden schrijvers, zouden allebei opkomende talenten moeten zijn: ze studeerden tegelijkertijd aan Yale, ze hadden in hetzelfde jaar hun debuut. Maar Athena krijgt alle aandacht, alle lof terwijl er voor June niet eens een paperback is uitgebracht. Niemand wil verhalen over basic blanke meiden, denkt June.

Wanneer June als getuige aanwezig is op het moment dat Athena op een bizarre manier om het leven komt, handelt ze impulsief: ze pakt het juist afgeschreven, nieuwe manuscript mee waar Athena zo blij om was. Het is een experimentele roman over de onbenoemde aandelen van de Chinese arbeiders tijdens de Eerste Wereldoorlog.

Wat maakt het uit dat June het werk van Athena aanpast en opstuurt als haar eigen werk? Wat maakt het uit dat haar nieuwe uitgever haar een nieuwe identiteit wil geven als ‘Juniper Song’, compleet met etnisch ambigue profielfoto? De geschiedenis moet verteld worden. Dat is wat June beweert en The New York bestsellerlijst lijkt het ermee eens te zijn.

Maar June kan zich maar moeilijk los vechten van Athena’s schaduw en er duikt bewijs op die al Junes prestaties onder haar vandaan kunnen meppen. Wanneer June reageert en haar geheim probeert te beschermen, ontdekt ze precies hoe ver ze wil gaan om te kunnen behouden wat zij verdient.

Benieuwd naar de review?

Als wij schurken waren – M.L. Rio

If We Were Villains is de Engelste titel van dit populaire boek.

Oliver Marks heeft tien jaar in de gevangenis gezeten voor de moord op een van zijn beste vrienden, maar heeft hij deze moord wel of niet gepleegd? Op de dag dat hij wordt vrijgelaten, ontmoet hij de detective die hem in de gevangenis heeft gestopt. Detective Colborne is met pensioen maar wil voordat hij dat doet weten wat er nu precies is gebeurd.

if-we-were-villains.png

Oliver studeerde aan een eliteschool voor de theaterkunsten. Samen met een zeer klein groepje, wijdt hij zijn leven aan het vertolken van de werken van Shakespeare. Het blijkt dat de rollen die ze op het toneel spelen, zich ook buiten het toneel hebben aangenomen: held, slechterik, verleidster…Oliver is echter altijd gedoemd geweest om tweederangs personages te spelen in het verhaal van iemand anders. Wanneer de docenten de vaste rolverdeling eens om gooien en de goedaardige ineens de kwade moet zijn, loopt ook deze verwikkeling over in het echte leven. Dan slaat de tragedie toe: een van de vrienden wordt dood aangetroffen en de groep vrienden krijgt de allergrootste acteerklus van hun leven: overtuig de politie (en zichzelf) van hun onschuld…

Enter the players. There were seven of us then, seven bright young things with wide precious futures ahead of us. Until that year, we saw no further than the books in front of our faces.

Benieuwd wat ik van dit boek vond? Je vindt de recensie hier.

Demon Copperhead – Barbara Kingsolver

Barbara Kingsolver heeft met dit boek de Pulitzer Prize van 2023 gewonnen en tevens de Women’s Prize for Fiction 2023. Het wordt omschreven als “een beeldend en episch verhaal over een jongen die opgroeit te midden van armoede en drugsverslaving.”

Damon Fields woont in een trailer in de bergen van de Appalachen. Zijn moeder is alleenstaand, nog een tiener. Hij heeft dezelfde haarkleur als zijn vader, die niet meer leeft. Daaraan heeft hij ook zijn bijnaam ‘Demon Copperhead’ te danken. Het zit hem niet mee in het leven. Gelukkig heeft hij goede looks, humor en een sterke overlevingsdrift.

Zijn moeder heeft het moeilijk; ze worstelt met verslavingen. Nadat ze na een overdosis in het ziekenhuis moet worden opgenomen, komt Demon bij verschillende pleeggezinnen te wonen. Kinderarbeid, verwaarlozing, mishandeling zijn nu aan de orde van de dag. Toch is er ook hoop voor hem: het blijk dat hij best talent heeft voor American football. Maar wanneer hij een blessure oploopt en zware pijnstillers krijgt, dreigt het verleden hem in te halen en ligt een verslaving op de loer, net als zijn moeder. Maar ook op het dieptepunt heeft Demon Copperhead de drang om te overleven.

Hades x Persephone 3 – A touch of malice – Scarlett St. Claire (Nederlands)

Het derde deel in deze spannende romantasyserie, bekend van Tiktok!

Persephone en Hades zijn verloofd maar haar moeder, Demeter, is er op tegen. Ze zal de sneeuwstorm die ze over heel Nieuw-Griekenland heeft gelegd pas opheffen als haar dochter naar haar luistert en de verloving verbreekt. De Olympiërs moeten tussen beiden komen en het lot van Persephone ligt in hun handen: staan zij toe dat ze met de God van de Onderwereld trouwt en dus de oorlog verklaart aan haar moeder? Of verbieden ze de verloving ook en zullen zij de strijd aan gaan met Hades? Er is maar één ding zeker: er zal een oorlog komen.

Lees ook in de serie: ‘A touch of darkness’ en ‘A touch of ruin’.

Medusa – Jessie Burton

Voor de fans van ‘Een lied voor Achilles

Jessie Burton brengt Medusa tot leven in deze nieuwe, poëtische versie van het verhaal dat al eeuwenlang bestaat.

Nadat Medusa door de goden is misbruikt en is verbannen naar een afgelegen eiland, is ze helemaal alleen. Op de slangen op haar hoofd na, uiteraard. Ze wordt geteisterd door de herinneringen aan het leven dat haar is ontnomen. Ze heeft echter geen andere keuze dan vrede te sluiten met haar nieuwe leven en haar nieuwe vorm: Medusa het Monster. Maar wanneer Perseus op het eiland verschijnt, gooit hij alles in de war. Medusa ervaart verlangen, liefde….en verraad.

Jessie Burton is bekend van ‘Het huis aan de gouden bocht’.

€4,99
€9,99
Bol.com
€20,99
Bol.com

De Vogel die Tranen Drinkt 1 – De hartelozen – Lee Young-do

Het Koreaanse antwoord op In de ban van de ring, voor het eerste naar het Nederlands vertaald. Een epische reis begint…

In Korea is dit boek mateloos populair. De serie bestaat uit vier delen, waarvan het eerste deel nu in het Nederlands is vertaald. Een episch, Koreaans fantasyverhaal dat zelfs is bewerkt tot een grote game.

Keigan Draca moet de wereld redden. Hij leidt een gevaarlijke missie naar het hart van de zuidelijke jungles van de Nhaga waar zich een reptielachtig volk heeft verscholen na het plaatsvinden van een grote oorlog. Dit volk is bovendien zeer gevaarlijk. Keigan is een van de weinige mensen die hun territorium weet binnen te dringen, en belangrijker: levend weet te verlaten. Maar ook voor hem is dit een behoorlijke uitdaging. Zeker als blijkt dat zijn missie bestaat uit het redden van de Nhagas, die hij grondig haat.


Een episch avontuur vol unieke wezens en dat zijn oorsprong vindt in de Koreaanse mythologie.

Streep deze Nederlandse vertalingen aan op de kalender of leg ze alvast in je digitale winkelmandje, zodat je zo snel mogelijk in deze mooie boeken kunt duiken.


Categorie: Informatie

Foto van auteur

Imke

Imke is een echte boekenwurm. Zij leest en verzamelt boeken uit veel verschillende genres. In het dagelijks leven is zij ook docent en vanuit die rol is ze altijd op zoek naar de nieuwste en mooiste jeugdboeken.
Deel dit artikel op: