Diana – Her True Story recensie: Onthutsend!

Diana – Her True Story recensie

Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.

Diana – Her True Story – In Her Own Words is ook precies dat: Diana is zelf aan het woord. Het echte verhaal van haar huwelijk met Charles, haar mentale problemen, haar overwinningen, haar verliezen. Wat ging er in Diana om? Hoe was het werkelijk om getrouwd te zijn met Charles en was het werkelijk het sprookjeshuwelijk dat in de roddelbladen werd afgebeeld? In dit boek lezen we het verhaal van Diana, dat zij in het diepste geheim naar buiten heeft moeten brengen. 

Diana – Her True Story samenvatting

Diana is zelf aan het woord. Een eerlijk verslag van de werkelijkheid achter het sprookjeshuwelijk. Een harde en ongefilterde weergave van het leven achter de schermen. Meer dan 25 jaar na haar dood weet zij mening mens nog altijd te fascineren. Andrew Morton heeft het boek zo opgesteld dat de lezer eerst wordt voorbereid op dat wat Diana ons verteld, zodat je het in de juiste context kunt plaatsen. Dit werk komt nog het dichtst in de buurt van een autobiografie.

In vier delen, schildert Morton ons het leven van Diana. Eerst doet hij zijn verhaal waarin hij vertelt hoe dit boek tot stand is gekomen en hoe hij aan de informatie gekomen is. Dit verhaal is al een soap op zich! In het tweede deel laat hij Diana spreken: het zijn uitwerkingen van de door haar ingesproken tapes. In het derde deel is alles verwerkt tot een mooi en samenhangend verhaal waarin context en uitleg wordt gegeven en tot slot neemt Morton ons mee tot aan het einde: hoe verging het Diana na het uitbrengen van dit boek?

Dit boek is natuurlijk ook in het Nederlands te verkrijgen!

Her words came from the heart, outlining in graphic and, at times, agonizing detail the sorrow and loneliness felt by a woman admired and adored around the world.

Diana Her True Story bekijken

€17,50
2 nieuw vanaf €17,50
Prijs gecheckt op 12 april 2024 08:51
Amazon.nl
€17,99
€20,50
9 nieuw vanaf €17,99
2 tweedehands vanaf €14,00
Prijs gecheckt op 12 april 2024 08:51
Amazon.nl

Over de auteur

Andrew Morton is een beroemde biograaf op het gebied van beroemdheden en royalty. Voor dit werk heeft hij in het geheim samen gewerkt met Diana, iets dat in The Crown goed wordt uitgebeeld.
Morton heeft verschillende prijzen gewonnen voor zijn biografieën .

The Crown

Wil je meer weten over het Britse koningshuis? Dan is deze serie een aanrader!

Review en informatie

Titel: Diana - Her True Story - In Her Own Words

Genre: Biografie

Auteur: Andrew Morton

Bindwijze: Paperback

Uitgeverij: Michael O'Mara Books

Logo uitgever:

Publicatiedatum: 19 February 2019

ISBN: 9781789290448

Aantal pagina's : 448

  • Onthutsend
4

Summary

Net als velen heb ik The Crown gezien en door het laatste seizoen werd ik nieuwsgierig naar het verhaal van Diana. We zien natuurlijk dat zij het niet makkelijk had, er is veel bekend over haar leven en zij is ontpopt als icoon. Nu met Harry en Meghan wordt veel van dit verhaal opnieuw naar boven gebracht en ik was benieuwd naar de vergelijkingen. In hoeverre is het terecht dat er telkens een lijntje wordt gelegd tussen Meghan en Diana? Wat is nou eigenlijk precies het verhaal van Diana? Ik ben uit de generatie die te klein was om zich haar te herinneren en ik moet het dus doen met de kennis uit de geschiedenisboeken. Allereerst vond ik het schokkend om te zien hoe koud en afstandelijk Charles wel niet was. Uiteraard ben ik me er van bewust dat ik het verhaal nu vanuit de ogen van Diana lees en dat Charles wellicht een ander verhaal te vertellen heeft, maar er zijn een boel feiten die de uitspraken van Diana ondersteunen. Een vader, een echtgenoot (die bovendien veel ouder en ervarener was) die zijn vrouw en de moeder van zijn kinderen, zo aan haar lot overliet. Onvoorstelbaar. Het boek geeft ook een kijkje achter de schermen van alle koninklijke toeters en bellen en alleen al door het leven van dit boek, kreeg ik het benauwd. Ik zou er niet aan moeten denken om ik die wereld te moeten leven. Wat ik prettig vond aan deze versie van dit verhaal is dat alles netjes wordt ingeleid. Je begint met een voorwoord waarin wordt uitgelegd hoe de informatie in dit boek bij Andrew Morton terecht is gekomen (en de manier waarop is al een mooi voorbeeld van hoe opgesloten Diana eigenlijk was), daarna volgt de uitwerking van alle, door Diana ingesproken informatie. Daarna komt de eigenlijke biografie waarin je alle context en uitleg bij de informatie krijgt, verwerkt in een prettig geschreven verhaal. Tot slot is er ook nog de ‘Aftermath’, hoe ging het verder met Diana na dit boek en na haar dood. Ik heb het gevoel een eerlijk verslag te hebben gelezen en dat voelt fijn. Een geslaagd boek, het geeft een goed  en volledig beeld van een heftige periode. Het is toegankelijk en pakkend geschreven en voorzien van een aantal minder bekende foto’s.

Pluspunten

  • De informatie wordt goed ingeleid
  • Pakkend en toegankelijk geschreven
  • Goed gekozen foto’s
  • Eerlijk verhaal

Minpunten

  • Hier en daar iets te veel herhaling

Categorie: Review

Foto van auteur

Imke

Imke is een echte boekenwurm. Zij leest en verzamelt boeken uit veel verschillende genres. In het dagelijks leven is zij ook docent en vanuit die rol is ze altijd op zoek naar de nieuwste en mooiste jeugdboeken.
Deel dit artikel op: