Die nacht verdween ze recensie

Die nacht verdween ze

Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.

Op een ochtend wordt een moeder (Kim) wakker en ziet dat haar tienerdochter (Lula) en haar vriend niet thuis zijn gekomen na een avondje uit met vrienden. Steeds meer bekruipt haar het idee dat er iets ergs is gebeurd, ook omdat haar dochter haar zoontje nooit alleen zou laten. Een jaar later zijn Lula en haar nog steeds spoorloos. Wel komen er steeds meer aanwijzingen die ze vastgrijpt om achter de waarheid te komen.

  • Spannend
  • Zet je aan het denken
  • #1 New York Times & Sunday Times Bestseller

Samenvatting ‘Die nacht verdween ze’

In de zomer van 2017 verdwijnt de tienerdochter van Kim. Na een date komt ze nooit meer thuis. Ze is spoorloos verdwenen, net als haar vriend en vader van hun zoontje. Zoektochten van de politie leveren niks op, er is geen spoor meer van het stel te vinden. Een jaar later komt Sophie in het dorp wonen, schrijfster van detectives en vriendin van de nieuwe rector van de school. Kim heeft de zoektocht al opgegeven maar dan vindt Sophie in de bossen achter de school een bordje met GRAAF HIER. Samen pakken Sophie en Kim de zoektocht weer op met behulp van verschillende aanwijzingen die ze krijgen.

Fragment uit het boek ‘Die nacht verdween ze’

Ze doet het hekje weer achter zich dicht als ze de achtertuin uit loopt. En dan valt haar oog opeens op iets wat aan het houten hekje zit vastgespijkerd. Het is een stukje karton, de zijkant van een doos, zo te zien. Er staat iets met marker op geschreven met een pijl die naar beneden wijst: graaf hier. Haar nieuwsgierigheid is gewekt. Het kan zijn, denkt ze, dat het nog een overblijfsel is van een schattenjacht, een spelletje, of een teambuildingactiviteit van de Glee-cursus waarvan het vandaag de laatste dag is. Het zou, denkt ze, een tijdcapsule kunnen zijn. Maar dan schiet haar opeens iets te binnen. Een schokkend déjà vu. Ze weet zeker dat ze dit al eerder heeft gezien: een 22 bericht, geschreven op een stuk karton, vastgespijkerd aan een hekje. De woorden graaf hier met een zwarte stift geschreven, een pijl die naar beneden wijst. Ze heeft dit al een keer gezien. Maar ze heeft werkelijk geen idee waar en wanneer.

>> Bekijk het boek in de webwinkel

Waarom heb ik gekozen voor dit fragment: Ik heb dit fragmentgekozen omdat je eigenlijk na het lezen van dit fragment meteen verder wilt lezen. Het is ook de eerste aanwijzing die Sophie, de detective schrijfster krijgt en waardoor ze haar onderzoek start.

Boektrailer ‘Die nacht verdween ze’

In de onderstaande video vind je de boektrailer van het boek ‘Die nacht verdween ze’ van de schrijfster Lisa Jewell. Bekijk onze review van ‘De mensen boven ons‘.

Bekijk het boek in de winkel

Het boek ‘Die nacht verdween ze’ van Lisa Jewell, is vertaald uit het Engels door Ineke de Groot. Je kan het boek kopen als Hardcover, Paperback, E-book en Digitaal luisterboek. Heb je een Kobo Plus abonnement? Dan kan je het E-book gratis lezen op jouw Kobo E-reader.

Over de auteur: Lisa Jewell

De auteur Lisa Jewell (1968) begon pas op een latere leeftijd met schrijven. Haar eerste roman ‘Ralph’s Party’ verscheen in 1998 naar aanleiding van een weddenschap. Dit boek was in dat jaar het bestverkopende debuut. Als schrijfster begon ze met het schrijven van chicklit. Pas de afgelopen jaren is ze zich steeds meer gaan richten op het schrijven van psychologische thrillers.

Mijn mening over ‘Die nacht verdween ze’

Titel: 🇳🇱 Die nacht verdween ze / 🇬🇧 The night she disappeared

Genre: Psychologische thriller, Literaire thriller

Auteur: Lisa Jewell

Uitgave: 1

Bindwijze: Paperback

Uitgeverij: bruna uitgevers b v , a w

Logo uitgever:

Publicatiedatum: 14 July 2022

ISBN: 9789400515185

Aantal pagina's : 416

4

Summary

Dit boek is een ideaal boek om mee te nemen op vakantie. Aan de rand van het zwembad of al lezend op je handdoek op het strand lees je dit boek het liefst in één ruk uit. Doordat het boek heel makkelijk wegleest maakt het niet uit als er wat herrie om je heen is. Gedurende het hele boek blijf je nadenken over wat er die bewuste avond/nacht gebeurd zou kunnen zijn. Iedere keer wordt je weer op een ander spoor gezet. Dit maakt het boek voor mij echt een succes. Echt spannend wordt het in mijn ogen niet echt.

Pluspunten

  • Je blijft bezig met de vraag wat er gebeurd zou kunnen zijn
  • Het is moeilijk om het boek weg te leggen voordat het uit is
  • Ideaal boek om mee te nemen tijdens vakanties

Minpunten

  • Echte spanning ontbreekt

Categorie: Review

Foto van auteur

Puck

Alleen boeken lezen die hip, hot en happening zijn? Nee hoor! Puck leest op haar e-reader het liefst zo veel mogelijk verschillende boeken. Ze kookt graag uit (vegan) kookboeken en heeft met haar ervaring als invaljuf verstand van de leukste kinderboeken.
Deel dit artikel op: