Drie Tiktoktips: week #5!

Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.

Welke titels kwamen deze week veel voorbij? Ik laat het je zien met drie Tiktoktips!

Tiktoktip 1: 22-11-1963 – Stephen King (NL)

22-11-1963 is nu te zien als tv-serie met in de hoofdrol James Franco. Er werden al meer dan 90.000 boeken verkocht en het is ook genomineerd als thriller van het jaar. Een echte sensatie dus!

Op 22 november, 1963 werd John F. Kennedy vermoord. Veel mensen geloven dat de wereld er beter aan toe zou zijn geweest als deze moord voorkomen was. Jake Epping ontdekt een doorgang naar 1958, zo maar in zijn favoriete fastfoodrestaurant. Hij aarzelt niet en hij reist af naar het verleden, met een nieuwe identiteit. Hij ontdekt meer: het rook er lekkerder, mensen waren aardiger, het leven was langzamer, maar hij ontdekt ook dat het verleden een gevaarlijk karakter heeft: het houdt niet van verandering. Liefde maakt Jake sterk: deze ontsnapte aan hem in het heden, maar houdt hem stevig in het verleden. Zal het Jake lukken om het leven van Kennedy te redden? En welke gevolgen zal dat dan hebben in het heden?

Tiktoktip 2: Midzomerspel – Sarah Sprinz (NL)

Dit is het vervolg op Dunbridge Academy 1: Middernachtsfeest.

Al zolang ze zich kunnen herinneren zijn Victoria Belhaven-Wynford en Charles Sinclair beste vrienden. Ze kunnen altijd bij elkaar terecht tot er toch iets is dat Tori niet met Sinclair kan delen: haar verwarrende gevoelens als ze naar hem kijkt. Ze vond Valentine altijd leuk, maar zelfs nu ze met hem date, weet ze dat er geen toekomst in zit. Er is geen sprake van echte liefde. Valentine en Sinclair kunnen elkaar bovendien niet uitstaan en daardoor dreigt er een breuk in de hechte vriendschap.

Sinclair is alleen maar druk met Eleanor. Hij speelt met haar ‘Romeo en Julia’ in het toneelstuk van de Dunbridge Academy en de liefde van het toneel lijkt over te slaan in het echte leven. Tori heeft last van plankenkoorts, dus ze besluit zich aan te melden voor de scriptgroep. Kan ze vanaf de zijlijn haar jaloezie bedwingen of gooit ze zich in het drama?

Tiktoktip 3: Check & Mate – Ali Hazelwood (NL)

De liefde is aan zet.

Ali Hazelwood is bekend van ‘The Love Hypothesis’ / ‘De liefdeshypothese’.

Mallory Greenleaf is helemaal klaar met schaken, ondanks haar talent. Schaken heeft alles overhoop gegooid. Ze doet met grote tegenzin mee aan een laatste toernooi voor een goed doel, en tegen alle verwachtingen in verslaat ze Nolan Sawyer, de huidige wereldkampioen.

Nolan wil het opnieuw tegen haar opnemen, maar waarom? Als Mallory slim is, laat ze het hierbij. Ze heeft gewonnen. Game over. Maar grote geldprijzen zijn aantrekkelijk. Mallory ontdekt gaandeweg dat er ook buiten de hal een spelletje wordt gespeeld. Ze ontdekt ook dat ze nog niet zo klaar was met schaken als ze dacht en dat ze eigenlijk nog helemaal niet klaar is met haar beduchte tegenstander…

Prachtig uitgegeven met kleur op snee!

Tiktoktips

Bekijk ook nog eens de tips van vorige week!


Categorie: tiktoktips

Foto van auteur

Imke

Imke is een echte boekenwurm. Zij leest en verzamelt boeken uit veel verschillende genres. In het dagelijks leven is zij ook docent en vanuit die rol is ze altijd op zoek naar de nieuwste en mooiste jeugdboeken.
Deel dit artikel op: