Duistere Dageraad (Darkdawn: The Nevernight Chronicle #3)

Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.

Bekijk ook het eerste deel in deze serie: Nimmernacht, en het vervolg Godsgraf.

Duistere Dageraad is het derde en laatste deel van de Nevernight Chronicles. Mia Corvere op de vlucht. Nadat zij het middelpunt van de aandacht is geweest tijdens de grootste spelen in de geschiedenis van Godsgraf door deze te laten eindigen in een van de meest gedurfde moorden ooit, moet zij vluchten voor de Klingen van de Rode Kerk en de soldaten van het Legioen van de Luminatii.
De kans dat ze overleeft is maar heel klein. Haar eerdere mentor Mercurio is al in handen van haar vijanden, haar eigen familie ziet haar liever dood dan levend en haar aartsvijand Julius Scaeva is al praktisch verzekerd van de heerschappij over de Republiek. Maar de stad verbergt een duister geheim. Samen met Ashlinn, haar broertje Jonnen en een mysterieuze hulp die terugkeert uit de dood, maakt Mia een gevaarlijke reis op zoek naar het antwoord van het raadsel van haar leven. Het immerduister komt eraan en wellicht valt de nacht voor de laatste keer….

Duistere Dageraad in de winkel bekijken

Over de auteur

Jay Kristoff gelooft niet in happy endings.

Jay Kristoff is een bestselling author van fantasy en science fictionboeken voor zowel jongeren als volwassenen. Hij heeft met zijn werk al acht keer de Aurealis Award gewonnen (een Australische prijs voor fictie), een ABIA (Australian Book Industry Award) en hij heeft al meer dan twee miljoen exemplaren verkocht in 35 verschillende landen. In veel van deze landen is hij nog nooit geweest. Zijn eigen succes verbaast hem zelf nog het meest.

Kristoff is geboren in Australië en hij heeft inmiddels zestien boeken op zijn naam staan. The Nevernight Chronicles (Nimmernacht, Godsgraf en Duistere Dageraad) hebben hem veel bekendheid gebracht (deze boeken komen vaak voorbij op de sociale kanalen) maar ook zijn Empire of the Vampire trekt veel aandacht.

Empire of the Vampire is het eerste deel in een gloednieuwe adult fantasyserie. Het tweede deel heet ‘Empire of the Damned’ en is ook uitgebracht. Er zal nog een derde deel volgen.

Momenteel woont Kristoff in Melbourne.

Titel: Duistere Dageraad

Genre: fantasy

Auteur: Jay Kirstoff

Uitgave: 1

Bindwijze: Paperback

Uitgeverij: Luitingh Sijthoff Fantasy

Logo uitgever:

Publicatiedatum: 22 July 2021

ISBN: 9789024594603

Aantal pagina's : 605

  • Duistere dageraad is het episch besluit van een briljante serie
5

Review

Misschien wel het beste boek in de serie! De opbouw in de eerste twee delen is echt goed gedaan en het derde boek is een kroon op het werk. Er zitten weer hele sterke twists in het verhaal,, het zit boordevol epische omschrijvingen, creativiteit, emotie. Wat met name heel erg goed is aan deze serie is dat iedere verhaallijn wordt uitgewerkt, alle vragen worden beantwoord, het is gewoon tot in de puntjes uitgedacht. Tijdens het lezen ervaar je echt dat het gewoon supergoed in elkaar zit.
De groei die de personages doormaken is erg fijn, de spanningsopbouw is werkelijk subliem. Wat een fantastische serie! Aan te raden voor iedereen!

Categorie: Review

Foto van auteur

Imke

Imke is een echte boekenwurm. Zij leest en verzamelt boeken uit veel verschillende genres. In het dagelijks leven is zij ook docent en vanuit die rol is ze altijd op zoek naar de nieuwste en mooiste jeugdboeken.
Deel dit artikel op: