Duizend graden in de schaduw recensie

Duizend graden in de schaduw recensie

Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.

Fietsen van Perth naar Sydney. Dat is wat Gijs van Middelkoop en zijn vriendin Aimée hebben gedaan. In het boek ‘Duizend graden in de schaduw’ lees je alles over hun fietsreis door Australië. Je hoeft zelf de deur niet meer uit, tijdens het lezen van dit boek voelt het even alsof je mee bent op reis door dit bijzondere land.

  • Fietsreis door Australië
  • Droge humor
  • Tijdens het lezen even in een andere wereld

Samenvatting ‘Duizend graden in de schaduw’

Tijdens de fietsreis van Gijs van Middelkoop en zijn vriendin door Australië, van Perth naar Sydney, doorkruisen ze hete en droge woestijngebieden. Ondanks alle fysieke en mentale tegenslagen (denk aan hitte, gevaarlijke dieren, tegenvallende hotels) houden Gijs en Aimée de moed erin en genieten ze van de reis. Gijs en Aimée zijn een geweldig positief team en de humor van Gijs laat je regelmatig lachen. Ze weten dankzij hun droge humor ook van de zware momenten en tegenvallers iets moois te maken.

Fragment uit het boek ‘Duizend graden in de schaduw’

De man volgde tijdens zijn fietstocht de telegraaflijn om zich te oriënteren. Hij maakte zijn reis in het zomerseizoen. Toen hem na afloop werd gevraagd, zijn trip over de Nullarbor in één zin samen te vatten, antwoordde hij:

‘Duizend graden in de schaduw.’

‘And why would anybody cross the Nullarbor on a bicycle?’ vraagt de vrouw van een ouder echtpaar, als we de volgende ochtend klaar zijn voor vertrek. We staan op de stoep voor het Railway Hotel en hebben net onze loodzware tassen vol eten opgeladen. Ik kijk haar aan.

‘Ja, waarom?’ antwoord ik en twijfel even. ‘Waarom gaan we naar een saai kantoor om daar acht uur op een stoel te zitten?’

De vrouw kijkt me een momentlang totaal verward aan. Ze richt zich tot Aimée. ‘Ik snap het niet,’ bekent ze.

>> Bekijk het boek in de webwinkel

Waarom heb ik gekozen voor dit fragment: Eerlijk gezegd waren er héél veel verschillende fragmenten die ik hier graag wilde gebruiken. Ik heb echt genoten van het lezen van dit boek namelijk. Om het antwoord van Gijs aan de vrouw moest ik erg lachen. Ook vond ik het leuk dat de titel van het boek in dit fragment naar voren kwam. Hieronder vind je nog een extra fragment uit het boek dat precies omschrijft waarom het reizen met de fiets zo mooi is.

Wat had ik die vrouw van vanochtend kunnen antwoorden? Had ik iets moeten zeggen over opgaan in een reis? Over hoe geweldig het is, om volledige vrijheid te kunnen ervaren, en jezelf een soort pionier te voelen? Over hoe heerlijk het is om door de wereld te fietsen met een doel en een uitdaging? Had ik haar moeten vertellen dat fietsend altijd weer blijkt dat de meeste mensen heel aardig zijn? En het leven een stuk minder zwartgallig is dan allerlei nieuwskanalen je willen voorspiegelen?

Het gevoel hebben dat je écht leeft. En alles op eigen kracht doet. Kleine dingen allemaal, oké, maar in de auto maak je ze niet mee. Op de fiets ervaar je alles toch meer zoals het echt is.

Bekijk het boek in de winkel

Het boek ‘Duizend graden in de schaduw’ is verkrijgbaar als E-book en als Paperback. Met een Kobo Plus abonnement kan je het boek gratis lezen op jouw Kobo E-reader.

Over de auteur: Gijs van Middelkoop

De auteur Gijs van Middelkoop heeft vier boeken op zijn naam staan over de fietsreizen die hij heeft gemaakt met zijn vriendin Aimée. Naast hun reis van coast-to-coast door Australië ‘Duizend graden in de schaduw’, hebben ze dwars door de USA gefietst, door Japan en in Europa. Op zijn eigen website, www.reismetgijs.nl, plaatst hij af en toe reisverhalen en columns.

Mijn mening over ‘Duizend graden in de schaduw’

Titel: Duizend graden in de schaduw

Genre: Reisverhalen

Auteur: Gijs van Middelkoop

Uitgave: 1

Bindwijze: Paperback

Uitgeverij: Elmar

Logo uitgever:

Publicatiedatum: 1 January 1970

ISBN: 9789038927091

Aantal pagina's : 256

5

Summary

Dit boek ‘Duizend graden in de schaduw’ vind ik – net als andere boeken van Gijs van Middelkoop – weer een heerlijk boek. Je bent tijdens het lezen van dit boek echt even in een andere wereld en je krijgt gelijk weer de kriebels om zelf op de fiets te stappen om een mooie reis te maken.

Pluspunten

  • Na het lezen van het boek heb je zin om zelf zo snel mogelijk weer op de fiets te stappen
  • Tijdens het lezen ben je even ondergedompeld in een andere wereld
  • Ik kan erg lachen om de humor van Gijs
  • Gijs en Aimée zijn een goed team samen

Minpunten


Categorie: Review

Foto van auteur

Puck

Alleen boeken lezen die hip, hot en happening zijn? Nee hoor! Puck leest op haar e-reader het liefst zo veel mogelijk verschillende boeken. Ze kookt graag uit (vegan) kookboeken en heeft met haar ervaring als invaljuf verstand van de leukste kinderboeken.
Deel dit artikel op: