Dunbridge Academy #1: Middernachtsfeest

€9,99
Bol.com
€23,99
Bol.com

Emma maakt een radicale beslissing: ze gaat een jaar op een Schotse kostschool studeren. Haar doel ligt echter ver verwijderd van het halen van haar diploma: ze wil terug naar de plaats waar haar ouders elkaar hebben ontmoet in de hoop om meer over haar vader te weten te komen. Waarom heeft hij haar en haar moeder al die jaren geleden zomaar in de steek gelaten?
Wanneer ze vanuit Frankfurt het vliegtuig bijna mist, botst ze tegen de knappe Henry op die ook onderweg is naar Dunbridge Academy. Deze ontmoeting gooit de plannen van Emma behoorlijk in de war. Henry studeert al jaren aan Dunbridge en hij neemt haar mee door de keldergangen, de ouder bibliotheken en naar de geheime feestjes. Ze ontdekt op die manier ook een andere kant van de prestigieuze school; een kant die samenhangt met intrige en macht.
Kan Emma haar hoofd koel houden in deze slangenkuil?

Wil je meer Dark Academia? Kijk dan eens hier.

Dunbridge Academy: ‘Middernachtsfeest’ in de winkel bekijken:

Over de auteur

Sarah Sprinz heeft geneeskunde gestudeerd in Aken. Daarna keerde ze terug naar Bodensee, waar ze vandaan komt. Hier begon haar schrijverscarriĆØre met het eerste deel van de Dunbridge Acadamy-trilogie. Alle delen kwamen in Duitsland op nummer 1 in de bestsellerslijsten te staan en inmiddels zijn de vertaalrechten wereldwijd verkocht.

Naast schrijven maakt Sarah graag reizen naar Schotland of Canada waar ze tijdens lange wandelingen ideeƫn opdoet voor nieuwe verhalen.

De Dunbridge Academy serie bestaat uit drie delen waar ‘Middernachtsfeest’ de eerste van is. ‘Midzomerspel’ is het vervolg en ‘Midwintergloed’ vormt het slotstuk van deze serie.

Informatie en beoordeling

Titel: Dunbridge Academy 1: middernachtsfeest

Genre: Roman

Auteur: Sarah Sprinz

Uitgave: 1

Bindwijze: Paperback

Uitgeverij: Boekerij

Logo uitgever:

Publicatiedatum: 24 March 2023

ISBN: 9789402320589

Aantal pagina's : 416

  • Atmosferisch
4

Review

Dit is een gevoelsboek. Als ik puur naar het plot kijk, is dat niet zo heel bijzonder. Maar nu ik het boek eenmaal uit heb (en ik heb er letterlijk door gesjeesd), merk ik dat het me wel geraakt heeft. Het is onder mijn huid gekropen en ik ben razend benieuwd naar het volgende deel.

Middernachtsfeest wordt geadverteerd als Dark Academia, maar die verwachting heeft het niet waar kunnen maken. Te weinig “dark”. Het gevoel dat er iets in de lucht hing was sterk aanwezig gedurende het verhaal maar dat kwam niet helemaal tot ontwikkeling. Wellicht in de vervolgedelen? Er zit daarentegen wel een goede portie romantiek in het verhaal verwerkt dat ook het plot dient.

Een prettige schrijfstijl waar niet aan te werken is dat het een vertaling is, een heerlijke setting (een Schotse kostschool in een oud gebouw vol met duistere gangen, kelders en bibliotheken) die enorm tot de verbeelding spreekt en een sterk neergezette atmosfeer. Een dikke vier sterren!

banner

Foto van auteur

Imke

Imke is een echte boekenwurm. Zij leest en verzamelt boeken uit veel verschillende genres. In het dagelijks leven is zij ook docent en vanuit die rol is ze altijd op zoek naar de nieuwste en mooiste jeugdboeken.