Een eeuwenoud verhaal recensie: Magisch maar met een twist

Een eeuwenoud verhaal

Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.

Een eeuwenoud verhaal is een Twisted Tales boek: de bekende Disneyverhalen maar met een duistere twist.

Wat nou als Belles moeder de persoon achter de vloek blijkt te zijn?

Een eeuwenoud verhaal samenvatting

Een Twisted Tales boek!

Dit boek is gebaseerd op het sprookje van Belle en het Beest, maar dan heeft het verhaal een duistere twist gekregen…

In ieder deel van deze Twisted Tales krijgen de welbekende Disney-sprookjes een duistere kant: wat nou als het verhaal niet goed afgelopen zou zijn? Wat als Belle er achter zou zijn gekomen dat haar moeder de heks was die het Beest vervloekte?

Belle is slim maar onrustig. Ze wil niets liever dan weggaan uit het kleine dorpje waar ze woont en iets van de wereld zien. Wanneer ze onderweg gevangen wordt genomen door een afzichtelijk beest en ze tot overmaat van ramp ook nog eens zijn betoverde roos aanraakt, komen er bij Belle ineens herinneringen naar boven. Deze herinneringen blijken afkomstig van haar moeder, die in Belles jeugd verdween. Ze ontdekt dat haar moeder verantwoordelijk is voor de vreselijke vloek die over het Beest en zijn kasteel is afgeroepen. Ze moet samenwerken met het Beest om dit duistere mysterie van hun families te ontrafelen.

Een eeuwenoud verhaal in de winkel bekijken

Over de auteur

Liz Braswell is geboren in Birmingham maar is opgegroeid in Connecticut en woont nu in Brooklyn.

Ze studeerde Egyptologie en startte vrijwel direct na haar opleiding met het produceren van video games. Dit heeft ze ongeveer tien jaar gedaan waarna ze onder een valse naam begon te schrijven (Tracy Lynn). Ze heeft bekendheid gekregen dankzij haar serie van herschreven sprookjes. A Whole New World is het eerste boek geweest maar inmiddels bestaat de Twisted Tales collectie uit vijftien verschillende verhalen waarvan er inmiddels twee in het Nederlands zijn vertaald. Deze zijn niet allemaal door Liz Braswell geschreven.

Zie ook:
What Once Was Mine (Rapunzel)
Een nieuw begin (Aladdin)
Een eeuwenoud verhaal (Belle en het Beest)
Part of Your World (De Kleine Zeemeermin)
Reflection (Mulan)

Informatie en beoordeling

Titel: 🇳🇱 Een eeuwenoud verhaal / 🇬🇧 As Old As Time

Genre: YA

Auteur: Liz Braswell

Uitgave: 1

Bindwijze: Hardcover

Uitgeverij: Big Balloon

Logo uitgever:

Publicatiedatum: 15 July 2022

ISBN: 9789047862017

Aantal pagina's : 496

  • Magisch maar met een twist.
4

Summary

Belle en het Beest was mijn absolute lievelingsfilm vroeger, direct gevolgd door De kleine zeemeermin. Toen ik eenmaal van deze serie hoorde, was dit dan ook het eerste boek dat ik kocht. Gevaarlijk natuurlijk want iets waar je van houdt in een nieuw jasje gieten is altijd risicovol. Toch ben ik blij dat ik het gelezen heb want het volgt het  verhaal eigenlijk vrij goed, tot aan een enkel cruciaal punt en neemt het verhaal dan over.

Ze pakt alle vraagstukken die in de film nog open bleven en ze verwerkt de antwoorden daarop in haar verhaal. Belle is dezelfde persoon maar meer onafhankelijk, slimmer, vergeeflijker dan in de film. Het Beest is echter perfect verwerkt in dit boek: hetzelfde personage maar dan met zoveel meer diepgang! Precies wat we in de film een beetje misten, althans ik. Als je nostalgisch bent wanneer het aankomt op Disney, maar vind je het leuk om toch ook een andere draai eraan te geven, lees dan deze boeken! Ideaal voor de twijfelende lezer: een stukje van het verhaal ken je al, maar het neemt je mee in een nieuwe richting!

Pluspunten

  • Origineel
  • Doet niets af aan het oorspronkelijke verhaal
  • Slim aangepakt
  • Magisch

Minpunten


Categorie: Review

Foto van auteur

Imke

Imke is een echte boekenwurm. Zij leest en verzamelt boeken uit veel verschillende genres. In het dagelijks leven is zij ook docent en vanuit die rol is ze altijd op zoek naar de nieuwste en mooiste jeugdboeken.
Deel dit artikel op: