Een fakkel tegen het duister: Grote klasse!

Een fakkel tegen het duister

Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.

Op hun vlucht dwars door het Imperium vechten Laia en Elias zich een weg naar het noorden om Laia’s broer te bevrijden uit de Kauf-gevangenis. Opgejaagd door Maskers en gemanipuleerd door de meedogenloze Commandant proberen ze hun vijanden te slim af te zijn. Helene heeft een nieuwe missie ontvangen: schakel de nieuwe staatsvijanden uit…

Goed om te weten: Dit is het tweede deel in de Vuur en As -reeks.

Een fakkel tegen het duister samenvatting

Elias en Laia moeten vluchten. Na de gebeurtenissen uit het eerste boek, worden ze in ‘Een fakkel tegen het duister’ gezien als staatsvijanden en moeten ze de stad Serra verlaten.
Laia is vastbesloten om in te breken in Kauf: de gevaarlijkste en strengst bewaakte gevangenis van het keizerrijk, waar haar broer opgesloten zit. Hij vormt de sleutel in het plan om hun volk te redden. Elias is vastbesloten om Laia te helpen, zelfs als hij hierbij zijn eigen vrijheid moet opgeven.

Duistere krachten zijn aan het werk en zij spannen samen tegen Laia en Elia. Iedere stap is een gevecht en een strijd om hun vijanden slimmer af te zijn: de bloeddorstige keizer Marcus, de gewetenloze Commandant en Helene, de voormalige beste vriendin van Elias. Zij heeft een missie gekregen van de keizer: schakel Elias en Laia uit…

‘Een fakkel tegen het duister’ kopen

Over de auteur

Sabaa Tahir is een Amerikaanse auteur die met name bekendheid heeft gekregen vanwege de ‘Vuur en as’-serie (Ember in the Ashes).
Tahir is opgegroeid in een motel in Californië, waar ze als kind alle fantasy-boeken verslond die ze maar te pakken kreeg.

Tijdens haar baan als redacteur bij een krant, is ze begonnen met het schrijven van de ‘Vuur en as’ boeken.

Ondertussen heeft ze vijf boeken uitgebracht:

An Ember in the Ashes / De heerschappij van de maskers (Vuur en As, deel 1)
A Torch Against the Night / Een fakkel in het duister (Vuur en As, deel 2)
A Reaper at the Gates / De nachtbrenger (Vuur en As, deel 3)
A Sky Beyond the Storm / Voorbij de storm (Vuur en As deel, 4)

All My Rage (nog niet in het Nederlands uitgebracht).

Mijn recensie

Titel: 🇳🇱 Een fakkel tegen het duister / 🇬🇧 A Torch Against the Night

Genre: Fantasy

Auteur: Sabaa Tahir

Uitgave: 1

Bindwijze: Hardcover

Uitgeverij: Luitinhg- Sijthoff

Logo uitgever:

Publicatiedatum: 17 November 2016

ISBN: 9789024574766

Aantal pagina's : 448

4.5

Summary

Het vuur in dit verhaal brandt! Het is alles wat je als lezer van Sabaa Tahir mag verwachten, misschien zelfs nog iets beter. Het plot is niet zoals je zou verwachten, maar het zit wel steengoed in elkaar en dat er lang over is nagedacht, is te merken. Hoewel er grof geweld aan te pas komt, weet Tahir ook de emotionele kant van de personages goed te vangen, waardoor er een fantastische balans ontstaat die de geloofwaardigheid van het verhaal vergroot. Tahir weet het zelfs klaar te spelen dat je met de slechterik meevoelt! In mijn optiek is dit boek beter dan het eerste deel, dus mijn verwachtingen voor het derde en vierde deel zijn torenhoog!

Pluspunten

  • Eerlijk
  • Mooie balans
  • blijft spannend
  • Vernieuwend

Minpunten


Categorie: Review

Foto van auteur

Imke

Imke is een echte boekenwurm. Zij leest en verzamelt boeken uit veel verschillende genres. In het dagelijks leven is zij ook docent en vanuit die rol is ze altijd op zoek naar de nieuwste en mooiste jeugdboeken.
Deel dit artikel op: