Een lied voor Achilles: Vermakelijk maar niet spetterend

Een lied voor Achilles

🙋 Op zoek naar een e-reader? Bekijk onze favoriet direct hier in de winkel!

€12,99
Ebook.nl
€20,00
Bol.com

Het liefdesverhaal van Patroclus en Achilles. Een hervertelling van de Ilias van Homerus. Patroclus (prins) wordt verbannen en komt terecht bij Achilles die hem onder zijn hoede neemt. Achilles is sterk, knap en zelfverzekerd, alles wat Patroclus niet is. De twee vormen een hechte vriendschap die al gauw verder gaat dan dat. Dan worden alle mannen opgeroepen om te vechten tegen Troje…

  • Liefde
  • Mythologie
  • Oorlog
  • Dromen najagen

 Leuk om te weten: Winnaar van de Orange Prize voor fictie.

Een lied voor Achilles samenvatting

Een verbannen prins, een onverslaanbare godenzoon.

Patroclus wordt verbannen uit zijn vaderland. Achilles vangt hem op. De twee jongemannen ontwikkelen een diepgaande vriendschap die de grenzen van vriendschap opzoekt en overschrijdt. Wanneer de beeldschone Helena van Sparta wordt ontvoerd, moeten alle mannen meevechten om Troje te belegeren. Achilles, de najager van eeuwige roem, sluit zich aan bij het leger. Patroclus volgt hem. Een wreed lot zal hen testen en een afschuwelijk offer vragen.

Een episch liefdesverhaal en een nieuwe (moderne) hervertelling van de Ilias van Homerus.

Het boek kopen

Vermakelijk maar niet spetterend.

Titel: 🇳🇱 Een lied voor Achilles / 🇬🇧 The Song of Achilles

Genre: Historische fictie

Auteur: Madeline Miller

Bindwijze: Paperback

Uitgeverij: Orlando

Logo uitgever:

Publicatiedatum: 1 November 2019

ISBN: 9789493081222

Aantal pagina's : 368

3

Summary

Dit boek was het voor mij niet. Na alle hype op #Booktok was ik erg nieuwsgierig geworden. Historische fictie is wel in mijn straatje, een hervertelling van de klassieke verhalen ook. Toch was ik lang niet zo enthousiast als alle andere lezers. Ik vond de personages vlak: Patroclus is een passieve jongen waar verder weinig in zit, Achilles is nogal vol van zichzelf. Beide personages maken weinig groei door. De schrijfstijl was niet slecht maar zeker niet goed, het verhaal was traag en er gebeurt gewoon niet veel. Ik was dus niet “heartbroken” of “sobbing” toen het boek uit was, ik haalde mijn schouders op en ik ging door met mijn leven.

Pluspunten

  • Mooie kaft
  • Interessant tijdperk

Minpunten

  • Weinig ontwikkeling
  • Traag verhaal
  • Personages groeien niet
banner

Foto van auteur

Imke

Imke is een echte boekenwurm. Zij leest en verzamelt boeken uit veel verschillende genres. In het dagelijks leven is zij ook docent en vanuit die rol is ze altijd op zoek naar de nieuwste en mooiste jeugdboeken.

Plaats een reactie