Een nieuw begin: Geen meesterwerk maar zeker wel vermakelijk!

Een nieuw begin

Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.

Een nieuw begin is een Disney Twisted Tale: wat als Aladdin de lamp nooit had gevonden?

Een nieuw begin: samenvatting

In Een nieuw begin staat het Disney-verhaal van Aladdin centraal. Jafar komt al aan de macht voordat Aladdin en de Geest elkaar hebben leren kennen. Om Jafar van zijn troon te stoten moet Aladdin samenwerken met Jasmine, die ondergedoken zit. Ze hebben in deze versie echter geen hulp van hun magische Geest. Ze moeten samen alles op alles zetten om een burgeroorlog te voorkomen.

Ideaal voor de twijfelende lezer!

Een nieuw begin in de winkel bekijken

Over de auteur

Liz Braswell is geboren in Birmingham maar is opgegroeid in Connecticut en woont nu in Brooklyn.

Ze studeerde Egyptologie en startte vrijwel direct na haar opleiding met het produceren van video games. Dit heeft ze ongeveer tien jaar gedaan waarna ze onder een valse naam begon te schrijven (Tracy Lynn). Ze heeft bekendheid gekregen dankzij haar serie van herschreven sprookjes. A Whole New World is het eerste boek geweest maar inmiddels bestaat de Twisted Tales collectie uit vijftien verschillende verhalen waarvan er inmiddels twee in het Nederlands zijn vertaald. Deze zijn niet allemaal door Liz Braswell geschreven.

Zie ook:
What Once Was Mine (Rapunzel)
Een nieuw begin (Aladdin)
Een eeuwenoud verhaal (Belle en het Beest)
Part of Your World (De Kleine Zeemeermin)
Reflection (Mulan)

Informatie en beoordeling

Titel: 🇳🇱 Een nieuw begin / 🇬🇧 A Whole New World

Genre: YA

Auteur: Liz Braswell

Uitgave: 1

Bindwijze: Hardcover

Uitgeverij: Big Balloon

Logo uitgever:

Publicatiedatum: 20 November 2022

ISBN: 9789047862239

Aantal pagina's : 376

  • Geen meesterwerk maar zeker wel vermakelijk!
3.5

Summary

Een heerlijk guilty-pleasure boek. Is het een literair hoogstandje? Nee, zeker niet. Het is echter wel uiterst vermakelijk. Alle bekende personages zijn er, het verhaal begint zoals bij ons bekend is door de film, maar wanneer er dan een nieuwe twist aan wordt gegeven is mijn nieuwsgierigheid toch echt wel gewekt. Braswell weet die ook vast te houden tot het einde. Zoals ik al zei: het is niet fantastisch maar het werkt. Een heerlijk boek voor als je een keer zin hebt in iets dat niet al te ingewikkeld is

Pluspunten

  • Leuk
  • Het werkt
  • Vermakelijk

Minpunten

  • Geen meesterlijk schrijfwerk.

Categorie: Review

Foto van auteur

Imke

Imke is een echte boekenwurm. Zij leest en verzamelt boeken uit veel verschillende genres. In het dagelijks leven is zij ook docent en vanuit die rol is ze altijd op zoek naar de nieuwste en mooiste jeugdboeken.
Deel dit artikel op: