Emily Wilde’s Encyclopaedia of Faeries

€7,49
Prijs gecheckt op 23 februari 2024 21:20
Amazon.nl
€12,99
Prijs gecheckt op 23 februari 2024 21:20
Amazon.nl

Emily Wilde is een jonge professor die haar specialiteit heeft gemaakt van het bestuderen van feeën. Naast een enorme dosis kennis heeft Emily ook het talent om zorgvuldig haar onderzoeken uit te voeren. Haar grote project: het schrijven van een encyclopedie gewijd aan alles wat met magie en magische wezens te maken heeft. Ze moet nog één hoofdstuk: de feeën. Hiervoor reist ze af naar een klein en afgelegen dorpje. Hoewel Emily op verschillende vlakken meer dan getalenteerd is, is ze bepaald niet handig in de omgang met andere mensen. Het maken van vrienden gaat haar maar lastig af en dat zorgt voor wat problemen wanneer ze ontdekt dat de hulp van anderen soms toch noodzakelijk is.
Haar sprankelende collega en tevens haar enige vriend Wendell Bambleby verrast haar met zijn onverwachte aanwezigheid. Waar Emily niet goed in is, daar straalt Bambleby. Hij weet de dorpelingen voor zich te winnen en zo Emily te helpen bij haar onderzoek. Maar wanneer ze dichter en dichter bij de geheimen van de Hidden Ones komen, de meest geheimzinnige soort van de feeën, merkt Emily dat er nog een ander raadsel op te lossen is: wie is Wendell Bamblely werkelijk en wat wil hij?

Ben je benieuwd naar meer? Het vervolg op Emily Wilde’s Encyclopaedia of Faeries verschijnt op 16 januari!

Emily Wilde’s Encyclopaedia of Faeries in de winkel bekijken

Over de auteur

Heather Fawcett is een succesvolle schrijfster die schrjift voor zowel kinderen , jongeren als volwassenen. Bekende titels van haar hand zijn Emily Wilde’s Encyclopaedia of Faeries, Even the Darkest Stars, Ember and the Ice Dragons, The Grace of Wild Things en meer. Haar boeken zijn inmiddels wereldwijd verkrijgbaar en in verschillende talen vertaald.

Heather heeft een master in Engelse literatuur en een bachelor in archeologie. Ze woont op Vancouver Island.

Tip: De gestolen erfgenaam – Holly Black

Informatie en beoordeling

Titel: Emily Wilde's Encyclopaedia of Faeries

Genre: fantasy

Auteur: Heather Fawcett

Uitgave: 1

Bindwijze: Paperback

Uitgeverij: Orbit

Logo uitgever:

Publicatiedatum: 10 January 2023

ISBN: 9780593597620

Aantal pagina's : 336

  • Een gezellig boek maar er gebeurde net te weinig naar mijn smaak.
3

Review

Een zeer populair boek dat dankzij alle aandacht online ook in heel veel schitterende varianten verkrijgbaar is. Mijn verwachtingen waren hoog. Het boek wordt geadverteerd als “charmingly, whimsical and cozy”, ideaal voor de kerstvakantie. Daar had ik het dus ook lekker voor bewaard. Maar, helaas vond ik de inhoud echt wat te traag gaan, er wordt veel aandacht besteed aan sfeer, omgeving, de personages en daar heb ik helemaal niets op tegen. Ik was wel toe aan een wat vlotter verhaal. Gezien de dikte van het boek was ik daar ook wel op voorbereid, maar ik werd in die zin teleurgesteld. Emily en Wendell zijn goed neergezette personages, de sfeer van het dorp, de dorpelingen, het woud, de natuur, alles werkt mee in dit verhaal. Het boek is geschreven in een academische stijl (maar wel goed te doen!) wat weer een extra laag authenticiteit toevoegt. Maar het plot…. er gebeurde gewoon te weinig voor mij, het duurde te lang voordat het verhaal een beetje op gang kwam, het had mij persoonlijk gewoon niet echt te pakken. Daarom ben ik uitgekomen op slechts 3 sterren, niet wat ik van tevoren had verwacht.

banner

Foto van auteur

Imke

Imke is een echte boekenwurm. Zij leest en verzamelt boeken uit veel verschillende genres. In het dagelijks leven is zij ook docent en vanuit die rol is ze altijd op zoek naar de nieuwste en mooiste jeugdboeken.