Empire of the Damned: Empire of the Vampire #2, veel vragen worden beantwoord.

Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.

Het is Gabriel de Léon gelukt om de heilige graal te redden van de dood, maar de kans om de eindeloze nacht te stoppen, is verkeken. Hij wordt in een ongemakkelijke samenwerking getrokken tussen hem en de mysterieuze vampier Liathe. Gabriel heeft nu een nieuwe missie: de heilige graal afleveren bij de Blood Esani waar hij de waarheid kan leren over hoe de Daysdeath eindelijk ongedaan kan worden gemaakt.

Maar de laatst overgebleven Silversaint loopt gevaar, gevaar dat zowel van binnen als van buiten komt. Hij wordt achternagezeten door de Blood Voss, in een oorlog betrokken tussen de Blood Dyvok en de duskdancers (gedaantewisselaars) van de Hoge Landen en hij wordt geteisterd door zijn eigen toenemende dorst voor bloed.
Gabriel zal het misschien niet overleven…Lees alles in Empire of the Damned.

Empire of the Damned in de winkel bekijken

Over de auteur

Jay Kristoff gelooft niet in happy endings.

Jay Kristoff is een bestselling author van fantasy en science fictionboeken voor zowel jongeren als volwassenen. Hij heeft met zijn werk al acht keer de Aurealis Award gewonnen (een Australische prijs voor fictie), een ABIA (Australian Book Industry Award) en hij heeft al meer dan twee miljoen exemplaren verkocht in 35 verschillende landen. In veel van deze landen is hij nog nooit geweest. Zijn eigen succes verbaast hem zelf nog het meest.

Kristoff is geboren in Australië en hij heeft inmiddels zestien boeken op zijn naam staan. The Nevernight Chronicles hebben hem veel bekendheid gebracht (deze boeken komen vaak voorbij op de sociale kanalen) maar ook zijn Empire of the Vampire trekt veel aandacht.

Empire of the Vampire is het eerste deel in een gloednieuwe adult fantasyserie. Het tweede deel heet ‘Empire of the Damned’ en is ook uitgebracht. Er zal nog een derde deel volgen.

Momenteel woont Kristoff in Melbourne.

Informatie en beoordeling

Titel: Empire of the Damned

Genre: fantasy

Auteur: Jay Kristoff

Uitgave: 1

Bindwijze: Hardcover

Uitgeverij: Harper Voyager

Logo uitgever:

Publicatiedatum: 29 February 2024

ISBN: 9780008350482

Aantal pagina's : 672

  • Zware kost, maar zeker de moeite waard!
4.5

Review

Evenals het vorige deel is ook dit boek echt wel zware kost. Veel informatie, veel namen, veel verhaal. Het is geen infodump aan het begin, maar alles van belang wordt keurig in het verhaal verweven. Je hoort het wel wanneer je echt iets moet weten, eerder word je er gewoon nog niet mee lastig gevallen.
Het boek is zeker wel de moeite waard want de boel zit gewoon echt goed in elkaar. Een nadeel is dat het een dik boek is, gelukkig is er nu ook de lichtere paperback! Wat een joekels, maar wat een mooie kaften!

Interessant is dat we in dit tweede deel wat meer te weten krijgen over de andere personages. In deel één waren we vooral bezig met het POV van Gabriel, nu krijgen we ook Dior en Celene te zien.
Er worden veel mysteries opgelost uit het eerste deel, veel vragen worden beantwoord.

Nog even een aparte vermelding waard: de ‘banter’, het schertsen, is eindelijk eens op niveau. Zoveel boeken bevatten deze vorm van humor waarbij het tenenkrommend slecht is uitgewerkt. In de boeken van Jay Kristoff heb ik echt een paar keer hardop gegniffeld om de mooie reacties van de verschillende personages.


Categorie: Review

Foto van auteur

Imke

Imke is een echte boekenwurm. Zij leest en verzamelt boeken uit veel verschillende genres. In het dagelijks leven is zij ook docent en vanuit die rol is ze altijd op zoek naar de nieuwste en mooiste jeugdboeken.
Deel dit artikel op: