Empire of the Vampire (Empire of the Vampire #1): een duister fantasyverhaal voor volwassenen

Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.

Het is zeventwintig jaar geleden dat de zon voor het laatst scheen. Al bijna dertig jaar voeren vampiers oorlog tegen de mensheid, bouwend aan hun eeuwige koninkrijk terwijl ze stukje voor stukje dat van de mens afbreken. Slechts een paar lichtjes flonkeren nog in een zee van duisternis.

Gabriel de León is een Silversaint: hij is lied van een broederschap dat is toegewijd aan het verdedigen van het rijk en de kerk tegen de schepsels van de nacht. Maar zelfs de Silver Order kan geen weerstand blijven bieden wanneer het daglicht de mens in de steek laat en Gabriel is de enige die nog over is.

Gevangen genomen door de monsters die hij wilde verslaan, wordt de laatste Silversaint gedwongen zijn verhaal te vertellen. Een verhaal van legendarische gevechten en verboden liefde, verloren geloof en gewonnen vriendschap, van de Forever King en de zoektocht naar de laatste hoop voor de mensheid: The Holy Grail.

Empire of the Vampire in de winkel bekijken:

Over de auteur

Jay Kristoff gelooft niet in happy endings.

Jay Kristoff is een bestselling author van fantasy en science fictionboeken voor zowel jongeren als volwassenen. Hij heeft met zijn werk al acht keer de Aurealis Award gewonnen (een Australische prijs voor fictie), een ABIA (Australian Book Industry Award) en hij heeft al meer dan twee miljoen exemplaren verkocht in 35 verschillende landen. In veel van deze landen is hij nog nooit geweest. Zijn eigen succes verbaast hem zelf nog het meest.

Kristoff is geboren in Australië en hij heeft inmiddels zestien boeken op zijn naam staan. The Nevernight Chronicles hebben hem veel bekendheid gebracht (deze boeken komen vaak voorbij op de sociale kanalen) maar ook zijn Empire of the Vampire trekt veel aandacht.

Empire of the Vampire is het eerste deel in een gloednieuwe adult fantasyserie. Het tweede deel heet ‘Empire of the Damned‘ en is ook uitgebracht. Er zal nog een derde deel volgen.

Momenteel woont Kristoff in Melbourne.

Informatie en beoordeling

Titel: Empire of the Vampire

Genre: Fantasy

Auteur: Jay Kristoff

Uitgave: 1

Bindwijze: Hardcover

Uitgeverij: Harper Voyager

Logo uitgever:

Publicatiedatum: 7 September 2021

ISBN: 9780008350444

Aantal pagina's : 719

  • Rijk, duister en uniek.
5

Review

Duister, rijk en uniek. Dat zijn de drie woorden die bij me op komen als ik dit boek moet beoordelen. Na veel YA-fantasy gelezen te hebben, is dit toch echt wel lekker. Het volgt geen van de voorspelbare verhaallijnen waardoor het verhaal echt interessant en spannend blijft. Het is groots en episch, gedetailleerd, ingewikkeld en intrigerend. Het springen tussen de drie tijdlijnen vereiste even aandacht, maar wanneer je dat in de smiezen hebt, is er geen probleem. Als je dit boek gaat lezen met de hoop een klassiek vampierenverhaal te lezen, dan kom je bedrogen uit. Ondanks wat de titel doet vermoeden, is dit toch echt wel wat anders. Het is vulgair (niet echt want er zit nauwelijks smut/spice in het boek, maar de uitspraken van de personages kunnen wel wat aan de vulgaire kant zijn), het is bloederig op zijn tijd (er wordt veel gevochten, voor de duidelijkheid). Er worden diepe thema’s uitgewerkt: het verlies van je geloof, je innerlijke licht behouden en je weg terugvinden na ingrijpende gebeurtenissen. Laat de omvang van het boek je niet intimideren, het is echt de moeite waard. Het tweede deel is uit en ligt al klaar, op het derde deel zal ik straks moeten wachten. Ondanks deze kennis kan ik toch niet wachten en ga ik door!


Categorie: Review

Foto van auteur

Imke

Imke is een echte boekenwurm. Zij leest en verzamelt boeken uit veel verschillende genres. In het dagelijks leven is zij ook docent en vanuit die rol is ze altijd op zoek naar de nieuwste en mooiste jeugdboeken.
Deel dit artikel op: