Engelse boeken die in mei uitkomen!

Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.

Dit is niet een complete lijst met boeken die uitkomen in mei, maar wel een aantal boeken waar wij bij boekendief erg naar uit kijken! Houd deze lijst een beetje in de gaten, want telkens ontdekken we weer nieuwe boeken die er eigenlijk ook op zouden moeten staan.

We gaan beginnen!

Hannah Brown – Mistakes We Never Made

Roman
Komt uit op 5 mei

Hannah Brown is bekend van The Bachelorette.

Emma Townsend kan haar relatie met wandelende rode vlag Finn Hughes samenvatten in één woord: bijna. Ze hebben bijna met elkaar gedatet op de middelbare school, ze hebben bijna met elkaar geslagen na hun studententijd. Ze zijn bijna een keer te ver gegaan tijdens een magische nacht. Nu hebben ze eigenlijk een hekel aan elkaar.

Maar dit weekend gaat een gedeelde vriend trouwen en Emma en Finn moeten doen alsof ze niet meer weten wat een ramp het was toen ze met elkaar in een ruimte moesten zijn.

Emma doet koeltjes, totdat de bruid vermist wordt. Twee dagen voor de bruiloft moeten Emma en Finn er samen op uit om ervoor te zorgen dat een ander stel hun ‘lang en gelukkig’ zal krijgen. Maar tijdens deze roadtrip worden er niet alleen landsgrenzen overschreven en Emma begint zich af te vragen of het eigenlijk werkelijk een fout is om je hart op het spel te zetten.

Mai Corland – Five Broken Blades

Verschijnt op 7 mei

De koning van Yusan moet sterven.

De vijf meest gevaarlijke leugenaars uit het land worden op mysterieuze wijze ontboden en ze krijgen hetzelfde doel: vermoord de God King Joon. Hij verdient het. Onder zijn leiding floreren de rijken terwijl de armen en onschuldigen gevangen worden gezet, geruïneerd worden, of ze worden verkocht…

Nu zitten alle vijf de blades achter hem aan. Ze zijn allen uit op wraak.

Ze zijn het eens over moord, ze zijn het eens over verraad, maar voor deze vijf moordenaars die allen vaardig zijn in liegen en bedriegen is dat niet genoeg om een verbond te sluiten. Om te overleven moeten ze een manier vinden om elkaar te vertrouwen, maar slechts één kan de kroon dragen.

James Logan – The Silverblood Promise

Fantasy.
Verschijnt op 7 mei

Voor fans van Locke Lamora, James Islington en Nicholas Eames.

Dit is het eerste deel in een nieuwe serie.
Lukan Gardova is een bedrieger met kaartspelletjes, hij heeft zijn school niet afgemaakt en hij is de verschoppeling van een oude nobele familie. Zijn leven bestaat uit goedkope wijn, kaartspellen en zich afvragen hoe hij zijn weggegooide leven misschien terug zou kunnen krijgen.
Wanneer Lukan ontdekt dat zijn vader van wie hij vervreemd is, vermoord is onder verdachte omstandigheden, vindt hij een nieuw doel in zijn leven. Hij neemt zich voor om dit mysterie op te lossen om zo een gebaar te maken voor de fouten die hij heeft gemaakt in zijn leven.

Zijn zoektocht leidt hem naar Saphrona, een bejubelde stad met handelaren, waar alles gekocht kan worden zolang je maar geld hebt. Lukan zoekt alleen de waarheid maar in plaats daarvan vindt hij geheimen in iedere schaduw.

Veronica Roth – When Among Crows (Limited edition!)

Komt uit op 14 mei

Veronica Roth is bekend van de Divergent serie!

Hedendaagse fantasy over liefde, opoffering en oude betoveringen.

“We bear the sword, and we bear the pain of the sword.”

Voor Dymitr is pijn een roeping. Zijn familie bestaat uit een lange lijn van jagers die hun ziel hebben geofferd om monsters te verslaan. Nu heeft hij een dodelijke missie: vind de legendarische geks Baba Yaga. Om haar te bereiken moet Dymitr een samenwerking aangaan met juist die wezens die hij had gezworen te vermoorden.


Voor Ala is pijn erfgoed. Ze is een angst-etende zmora die maar weinig te verliezen heeft. Ala wacht op de dood van de vloek die ze bij zich draagt. Maar wanneer Dymitr haar een remedie biedt in ruil voor haar hulp, heeft ze geen keuze dan deze aan te nemen.

Samen vechten ze tegen de wraak van de onderwereld van Chicago.

Sydney J. Shields – The Honey Witch

Cottage core / cozy fantasy
Komt uit op 14 mei

The Honey Witch van Innisfree kan de ware liefde maar niet vinden. Het is de vloek die ze moet dragen. Maar wanneer een jonge vrouw die niet in magie gelooft op haar eiland aankomt, vliegen de vonken er vanaf.

Marigold Claude (21 jaar) heeft altijd de voorkeur gegeven aan het gezelschap van de weidegeesten boven die van eventuele liefdeskandidaten die proberen indruk op haar te maken. Wanneer haar oma haar meeneemt naar het hutje op het kleine eiland Innisfree met het aanbod om opgeleid te worden als de volgende Honey Witch, hoeft Marigold daar niet lang over na te denken. Maar haar nieuw gevonden magie en zelfstandigheid zijn niet gratis; niemand kan verliefd worden op de Honey Witch.

Lottie Burke, een chagrijnige en sceptische vrouw die niet in magie gelooft, verschijnt ineens voor de neus van Marigold. Marigold kan de verleiding niet weerstaan en neemt de uitdaging aan om Lottie te bewijzen dat magie wel degelijk echt is. Maar al snel merkt Marigold dat ze meer om Lottie begint te geven dan ze had verwacht en een duistere vorm van magie wordt wakker en dreigt haar huis te vernietigen…

Christina Lauren – The Paradise Problem

Roman
Komt uit op 14 mei

Anna Green dacht dat ze met Liam West zou trouwen om toegang te krijgen tot gesubsidieerde familiewoningen. Na het tekenen van de scheidingspapieren zouden ze allebei weer hun eigen weg gaan.

Drie jaar later is Anna een kunstenares die de eindjes aan elkaar moet knopen. West is een professor aan Stanford. Hij is misschien een van de erfgenamen van de Weston Foods conglomeraat, maar hij heeft slechts weinig interesse om te werken voor het familiebedrijf. Hij is wel geïnteresseerd in zijn erfenis van 100 miljoen dollar. Er is alleen één voorwaarde: hij moet vijf jaar lang (gelukkig) getrouwd zijn voordat hij dit geld krijgt. Zijn familie legt druk op hem en wil zijn vrouw ontmoeten. Hij heeft dus geen andere keuze dan de vrouw die hij eigenlijk niet aan zijn familie wil laten zien, mee te nemen. Maar in de aanwezigheid van zijn familie verschuift zijn angst al gauw. Hij is niet langer bang dat Anna hem voor gek zal zetten, maar eerder welke invloed zijn verdorven familie heeft op de pure Anna.

Heeft Liam het ervoor over om de ware liefde te verliezen voor een smak met geld?

Kiliane Bradly – The Ministry of Time

Roman
Verschijnt op 16 mei

A BOY MEETS A GIRL. THE PAST MEETS THE FUTURE. A FINGER MEETS A TRIGGER. THE BEGINNING MEETS THE END. ENGLAND IS FOREVER. ENGLAND MUST FALL.

In de nabije toekomst krijgt een ambtenaar een lucratieve baan aangeboden bij een mysterieuze nieuwe regering waar de ‘expats’ vanuit de geschiedenis de limieten van tijdreizen testen.

Haar taak is te fungeren als een soort brug en dat houdt in: samen wonen met Graham Gore, een expat bekend als ‘1847’. Daarnaast moet ze hem monitoren en assisteren. Commander Graham Gore is gestorven tijdens de gedoemde expeditie naar de zuidpool dus hij is een beetje in de war wanneer hij zich plots begeeft tussen moderne apparatuur als wasmachines, Spotify en het ineenstorten van het Britse Rijk. Maar hij past zich snel aan en tijdens een lange en hete zomer, verschuift de relatie tussen de ‘brug’ en de ‘commander’ van vriendschap naar meer….

Maar als het ware doel van het project ineens duidelijk wordt, worden Gore en de brug ineens gedwongen om hun keuzes en hun gedroomde toekomst te herzien. Kan liefde winnen van de geschiedenis die hen gevormd heeft? Hoe kan je de geschiedenis bovendien verslaan, wanneer deze in jouw huis woont?

Stephen King – You Like it Darker

Thriller
Komt uit op 21 mei

Dit is een verzameling van 12 korte verhalen; sommige zijn nog nooit eerder uitgebracht, sommige zijn enkele van zijn beste.

Vaishnavi Patel – Goddess of the River

Fantasy
Komt uit op 21 mei

Een krachtige hervertelling van het verhaal van Ganga, de riviergodin, en haar gedoemde sterfelijke zoon.

Een moeder en een zoon. Een godin en een prins. Een vloek en een belofte. Een rivier met een stroming die het lot van de hele wereld zal veranderen.

Ganga, een blije riviergodin zorgt voor de godvrezende wezens aan de oevers van haar rivier. Maar wanneer een van hun grollen ertoe leidt dat de wraak van een krachtige wijze wordt afgeroepen, is Ganga gedoemd om sterfelijk te worden. Gebonden aan haar menselijke vorm tot ze aan de verplichtingen van de vloek voldaan heeft.

Hoewel ze niets van het sterfelijke leven weet, trouwt ze met King Shantanu en wordt ze koningin, vastbesloten om haar vrijheid terug te krijgen. Maar door een wrede wending van het lot wordt ze gedwongen haar zoontje achter te laten op het moment dat ze haar vrijheid terug krijgt.

Haar zoon, prins Devavrata, draagt de vloek van Ganga en wanneer hij zweert nooit de troon van zijn vader te willen bestijgen, zet hij een aantal gebeurtenissen in gang die zullen eindigen in een vreselijke oorlog.

St. Gibson – Evocation

Fantasy
Verschijnt op 28 mei

Als tiener wat David Aristarkhov veelbelovend. Hij werkte in de schaduw van zijn onderdrukkende occultische vader. Nu, jaren na de dood van zijn vader en de met rasse schreden dichterbij komende 30e verjaardag, is hij tevreden met het leven dat hij voor zichzelf heeft gemaakt als advocaat in Boston, die in de avonduren bijklust als medium voor een geheime sociëteit.

Maar kracht heeft een prijs en de duivel komt de rekening brengen. De dagen van David zijn geteld en de dood staat voor de deur.

Met tegenzin vraagt hij de hulp van de enige persoon die hij ooit vetrouwd heeft: zijn ex-vriend en zijn rivaal Rhys. Alleen moet hij dan eerst langs de vrouw van Rhys: Moira. Samen probeert het drietal uit te vogelen wie wat voor elkaar voelt, voordat de tijd van David om is….

But with power comes a price, and the Devil has come to collect on an ancestral deal. David’s days are numbered, and death looms at his door.

Stacia Stark – Fierce and Deadly

Fantasy
Verschijnt op 30 mei

Het vierde en laatste boek in de Kingdom of Lies-serie!

Benieuwd wat je in april misschien gemist hebt?


Categorie: Informatie

Foto van auteur

Imke

Imke is een echte boekenwurm. Zij leest en verzamelt boeken uit veel verschillende genres. In het dagelijks leven is zij ook docent en vanuit die rol is ze altijd op zoek naar de nieuwste en mooiste jeugdboeken.
Deel dit artikel op: