Erecode: Vlot en pakkend! Je blijft twijfelen

Erecode voorkant

Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.

In Erecode: Kamran verliest in één klap alles nadat zijn broer Darius wordt beschuldigd van terrorisme. Zijn vrienden, sport, zijn toekomst. Er is er maar een die blijft geloven in de onschuld van Darius: Kamran. Heeft Kamran gelijk?

Samenvatting van Erecode

Kamran woont in Amerika. Hij leeft zijn leven, net als alle andere zeventienjarigen: hij gaat naar school, hij heeft een leuke vriendin, hij doet het goed in het rugbyteam, hij heeft veel vrienden. Zijn moeder is afkomstig uit Iran, maar hij voelt zich zelf volledig Amerikaans. Zijn allergrootste droom is om zichzelf aan te melden voor het Amerikaanse leger, net als zijn oudere broer Darius die op missie is.
Dan wordt, totaal onverwacht, Darius op de nationale televisie beschuldig van terrorisme.

Hij is te zien in video’s waarin hij dreigementen uit richting Amerika en waarin hij aankondigt dat er een aanslag op komst is. Iedereen keert zich tegen zijn familie en dus ook tegen Kamran. Hij is al zijn vrienden in één klap kwijt, zijn vriendin maakt het uit, zijn aanmelding voor het leger (die bijna rond was) wordt afgekeurd. Kamran is de enige die blijft geloven in de onschuld van Darius. Heeft hij gelijk? Of heeft Darius juist thuis een groot toneelstuk gespeeld en heeft hij zijn familie om te tuin geleid? Wat is nu de waarheid?

Erecode achterkant

Over de auteur: Alan Gratz

Alan Gratz is geboren in Tennessee. Hij heeft een zorgeloze jeugd beleefd. Hij studeerde af aan de University of Tennessee waar hij zich gespecialeerd heeft in creatief schrijven. Vervolgens heeft hij een master behaald in educatie. Momenteel woont bij met zijn gezin in Asheville, North Carolina.

Alan Gratz is momenteel een zeer populaire auteur onder de jongere lezers. Zijn boeken hebben veel prijzen gewonnen, waaronder: the Sydney Taylor Book Award, the National Jewish Book Award, the Cybils Middle Grade Fiction Award, a Charlotte Huck Award Honor, and a Malka Penn Award for Human Rights Honor.  Dit is nog lang niet alles!
Gratz reist veel rond om over zijn boeken te spreken, bezoeken te brengen aan scholen en te verschijnen op festivals in en buiten Amerika.

Alan Gratz heeft 18 boeken op zijn naam staan. Kenmerkend is dat zijn verhalen allemaal tegen de achtergrond van belangrijke historische gebeurtenissen worden gezet, dat hij een heerlijke en vlotte schrijfstijl heeft en een meester is in het vasthouden van spanning. Ideaal voor jonge lezers die nog een beetje twijfelen.

‘Twee graden’ is zijn nieuwste boek.

Lees ook:
De jongen die tien concentratiekampen overleefde
Projekt 1065
Vluchteling
D-Day
Erecode
9/11
De laatste granaat
Twee graden

Bekijk Erecode in de winkel

Bekijk ook eens: Projekt 1065

MIjn recensie van Erecode van Alan Gratz

Titel: Erecode

Auteur: Alan Gratz

Bindwijze: Paperback

Uitgeverij: Kluitman

Logo uitgever:

Publicatiedatum: 19 October 2018

ISBN: 9789020654639

Aantal pagina's : 300

  • Raak verhaal!
4

Summary

Een spannend boek van begin tot het einde. Gratz draait er niet omheen en komt meteen ter zake: geen wollige taal, maar klare taal. De korte hoofdstukken zorgen ervoor dat je als lezer makkelijk even kunt pauzeren en het verhaal in behapbare delen wordt aangeboden: ideaal voor de lezer die niet dol is op dikke en moeilijke boeken. Het is vlot geschreven, toegankelijk en het houdt de aandacht van de lezer zeker vast. Door de vele nieuwe ontdekkingen in het boek, wordt je toch steeds aan het twijfelen gebracht en weet je echt pas aan het einde van het boek hoe de vork in de steel zit. Een absolute aanrader voor zowel jongens als meiden!

Pluspunten

  • Vlot geschreven
  • Korte hoofdstukken
  • Zeer spannend verhaal
  • Je wordt telkens op het verkeerde been gezet waardoor je in spanning blijft tot de laatste pagina.

Minpunten


Categorie: Review

Foto van auteur

Imke

Imke is een echte boekenwurm. Zij leest en verzamelt boeken uit veel verschillende genres. In het dagelijks leven is zij ook docent en vanuit die rol is ze altijd op zoek naar de nieuwste en mooiste jeugdboeken.
Deel dit artikel op: