Eus’ Boekenclub: Inspirerend boeken tv-programma + podcast

Eus' Boekenclub

Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.

Eus’ Boekenclub is een tv-programma op NPO 2 met als presentator schrijver Özcan Akyol (Eus). Hij ontvangt in het programma spraakmakende gasten in het Burgerweeshuis in Deventer. Iedere aflevering komen er schrijvers langs en worden hun nieuwste boeken besproken door een leesclub in het vierde seizoen bestaande uit onder andere Gijs Rademaker, Sinan Can, Marije Knevel, Tatum Dagelet, Meral Polat en Ad Visser. Inmiddels zijn er al 4 seizoenen van dit programma.

Over het tv-programma Eus’ Boekenclub

Inmiddels wordt het vierde seizoen van Eus’ Boekenclub op televisie uitgezonden. De eerste drie seizoenen werden uitgezonden rond de Boekenweek 2021, 2022 en 2023. Deze seizoenen waren 5 afleveringen lang. Het vierde seizoen bestaat uit veel meer afleveringen, ook zijn de afleveringen langer.

Boeken uit de afleveringen van Eus’ Boekenclub

Inmiddels zijn er in de afleveringen van de twee seizoenen al ontzettend veel verschillende boeken besproken. Heb je de afleveringen gemist en wil je ze terugkijken? Dan kan dat via NPO Start.

Eerste seizoen

 • Peter Buwalda
 • Simone van der Vlugt
 • Lize Spit
 • Rutger Bregman
 • Adriaan van Dis

Tweede seizoen

 • David van Reybrouck
 • Griet Op de Beeck
 • Herman Koch
 • Esther Gerritsen
 • Arthur Japin

Derde seizoen

 • Philip Huff
 • Jaap Robben
 • Judith Koelemeijer
 • Susan Smit
 • P.F. Thomése

Vierde seizoen

Van 9 april tot en met 25 juni 2023 kan je iedere zondag om 19.25 kijken naar nieuwe afleveringen van het vierde seizoen van Eus’ Boekenclub. In dit seizoen vraagt Özcan Akyol politici uit Den Haag naar hun favoriete boek. Ze vertellen welk boek hen aan het denken heeft gezet of een diepe indruk heeft gemaakt. Ook krijgen in het vierde seizoen (nog) onbekende schrijvers een podium.

Duizend & Ik – Yorick Goldewijk

Duizend & ik

★★★★★
17,99
Bol.com
Prijs gecheckt op 19 april 2024 06:46

Waarom niet – René Appel

Waarom niet

21,99
Bol.com
Prijs gecheckt op 19 april 2024 06:46

De beesten – Gijs Wilbrink

De beesten

★★★★★
23,99
Bol.com
Prijs gecheckt op 19 april 2024 06:46

Meisjes uit het dorp – Marion Bloem

Meisjes uit het dorp

★★★★★
26,99
Bol.com
Prijs gecheckt op 19 april 2024 06:46

De kuil – Laura van der Haar

De kuil

23,99
Bol.com
Prijs gecheckt op 19 april 2024 06:46

Wij zijn van diamant – Alex Boogers

Wij zijn van diamant

24,99
Bol.com
Prijs gecheckt op 19 april 2024 06:46

Theet 77 – Herman Brusselmans

Theet 77

★★★★★
25,00
Bol.com
Prijs gecheckt op 19 april 2024 06:46

Eus’ Boekenclub Podcast

De afleveringen uit de podcast hebben allemaal dezelfde opbouw. Eerst belt Özcan Akyol vanaf thuis met schrijver Tommy Wieringa. Iedere week bespreken ze een literair thema of hebben ze het over het leven. Na dit gesprek bezoekt Eus bijzondere leesclubs in Nederland, neemt de luisteraar mee naar signeersessies met lezers en eindigt hij de podcast weer in zijn woonplaats Deventer.

Beluister de podcast

Meer tv-programma’s over schrijvers en boeken

Eén van de bekende tv-programma’s over boeken was het tv-programma Brommer op Zee. Helaas komt dit programma niet meer terug op televisie. Veel lezers hebben door dit programma kennis gemaakt met schrijvers en zijn geïnteresseerd geraakt in de besproken boeken. Wil je meer lezen over verschillende bekende schrijvers en boeken? Dan kan dat op de NPO Kennis website.


Categorie: Media

Foto van auteur

Puck

Alleen boeken lezen die hip, hot en happening zijn? Nee hoor! Puck leest op haar e-reader het liefst zo veel mogelijk verschillende boeken. Ze kookt graag uit (vegan) kookboeken en heeft met haar ervaring als invaljuf verstand van de leukste kinderboeken.
Deel dit artikel op: