Fire and Blood recensie: Erg veel informatie

Fire and blood recensie

Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.

Na de sensatie van Game of Thrones laat George R.R. Martin ons niet in de kou staan en zorgt hij dat je weer helemaal aan je trekken komt: een naslagwerk over het huis Targaryen. Eeuwen voor de gebeurtenissen uit Game of Thrones was er maar één familie die er toe deed: House Targaryen, de drakenrijders. In dit boek, dat start met de heerschappij van Aegon I, lezen we hoe deze familie de troon al die tijd heeft weten te behouden. Wat is er echt gebeurd tijdens de Dance of Dragons? Hoe zag Westeros eruit toen draken nog rondvlogen? Een pittig maar prachtig werk voorzien van mooie afbeeldingen.

Fire and Blood samenvatting

300 jaar voor Game of Thrones was er maar één familie die heerste: de Targaryens. Als enige familie in het hele rijk, bezaten zij draken en konden zij die draken berijden. Het huis van Fire and Blood.
In dit uitgebreide werk lees je hoe de heerschappij van de Targaryens tot stand is gekomen en tot stand heeft weten te blijven.


Leuk om te weten: Dit boek heeft als inspiratiebron gediend voor de razend populaire serie House of the Dragon die op HBO te zien is.


George R.R. Martin heeft laten weten dat dit boek heet eerste is van een duologie, maar dat het tweede deel nog geen releasedatum heeft. Nu hopen dat meneer Martin lekker door blijft schrijven want we kunnen niet wachten op meer!

Fire and Blood kopen

Over de auteur

George Raymond Richard Martin is geboren op 20 september, 1948 in New Jersey. Hij begon al op zeer jonge leeftijd met schrijven en hij verkocht zijn verhalen aan kinderen in de buurt om zo een zakcentje te verdienen.

Martin studeerde journalistiek maar heeft daarnaast ook als docent gewerkt.

In 1986 verhuisde hij naar Hollywood waar hij voor verschillende programma’s mocht schrijven.

George R.R. Martin verkreeg grote bekendheid door de tv-adaptatie van Game of Thrones. Hij heeft echter veel meer geschreven. Mocht je het interessant vinden, klik dan hier om naar de lijst van zijn werk te gaan. Hij heeft regelmatig prijzen en nominaties ontvangen voor zijn werk.

Titel: 🇬🇧 Fire and Blood / 🇳🇱 Vuur en bloed

Genre: Fantasy

Auteur: George R.R. Martin

Uitgave: 1

Bindwijze: Hardcover

Uitgeverij: Harper

Logo uitgever:

Publicatiedatum: 6 August 2020

ISBN: 9780008307738

Aantal pagina's : 736

3

Summary

Als trouwe volgeling van het motto dat het boek altijd beter is dan de film/serie, heb ik ook hier keurig eerst het boek gelezen voordat ik naar HBO ging om House of the Dragon te bekijken. Daardoor is dit boek niet helemaal wat ik ervan ad verwacht. In tegenstelling tot de serie, is dit boek niet echt zeer verhalend. Het leest werkelijk als een geschiedenisboek met veel feiten, jaartallen en gebeurtenissen. En dan: de namen! Zó veel namen, zó veel op elkaar lijkende namen. Het maakte het lezen van dit dikke werk er niet makkelijker op. Al met al was het wel een interessant boek en vond ik het leuk om te zien hoe goed George over alles heeft nagedacht. Uit dit werk blijkt maar weer hoe hij de wereld van Game of Thrones in zijn hoofd heeft zitten en dat kan ik alleen maar waarderen. Is dit dus een lekker boek voor naast de kerstboom? Nee. Moet je het lezen? Als trouwe fan zou ik zeggen: ja. Als minder trouwe fan kan je ook gewoon lekker HBO aan zetten. Maar uiteindelijk is de gouden regel natuurlijk: lees lekker wat je zelf leuk vindt!

Pluspunten

  • Interessant
  • Uitgedacht
  • Veel informatie
  • Mooie tekeningen

Minpunten

  • Veel informatie
  • Veel (op elkaar lijkende) namen

Categorie: Review

Foto van auteur

Imke

Imke is een echte boekenwurm. Zij leest en verzamelt boeken uit veel verschillende genres. In het dagelijks leven is zij ook docent en vanuit die rol is ze altijd op zoek naar de nieuwste en mooiste jeugdboeken.
Deel dit artikel op: