Flame in the Mist recensie: Mulan, maar beter!

Flame in the Mist

Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.

Flame in the Mist gaat over Mariko. Ze is onderweg naar het paleis om daar voor het eerst haar verloofde te ontmoeten. Ze bereikt het paleis echter niet want onderweg wordt ze aangevallen door de Black Clan. Zij hebben de opdracht gekregen om Mariko om te brengen, voor dat ze het paleis bereikt. Mariko weet te ontkomen en ze verstopt zich in het bos waar ze een wraakactie beraamt. Ze vermomt zich als jongen en infiltreert in de Black Clan om er achter te komen wie haar moord op zijn geweten heeft. Waar ze echter geen rekening mee heeft gehouden is dat haar hart andere plannen heeft. Geïnspireerd op Mulan.

Flame in the Mist samenvatting

In Flame in the Mist lezen we het verhaal van Mariko: de dochter van een voorname samoerai en haar belangrijkste doel in het leven is om te trouwen. Mariko heeft hier echt andere ideeën over. Wanneer ze onderweg is om haar aanstaande voor de eerste keer te ontmoeten, worden zij en haar gevolg aangevallen door de Black Clan, een gevaarlijke groep bandieten.

Ze blijken ingehuurd te zijn om Mariko om te brengen voordat ze het paleis bereikt. Mariko overleeft de aanval echter en verschuilt zich in het bos, waar ze haar wraak plant. Ze verkleedt zich als een boerenjongen en infiltreert in de Black Clan om ze van binnenuit zoveel mogelijk schade aan te brengen. Maar waar ze geen rekening mee heeft gehouden is dat haar hart ook een eigen wil heeft…

Flame in the Mist bekijken

Zie ook het vervolg:

Smoke in the Sun – Renée Adieh

Over de auteur

Renée Adieh groeit op in Seoel, Zuid-Korea. Al van jongs af aan had ze veel interesse voor fantasy, romantiek en geschiedenis. Als gevolg van haar achtergrond, is ze veel bezig geweest met diversiteit, al van jongs af aan. Dit zijn dan ook de boeken die haar inspireerden.

Adieh is afgestudeerd aan de universiteit van North Carolina. Momenteel woont ze daar nog steeds, met haar man en haar hondje Mushu.

Haar eerste gepubliceerde boek is The Wrath & The Dawn waarin ze een hervertelling van 1001 nacht voor ogen had. Ook haalde ze inspiratie uit de achtergrond van haar man, die Perzisch is. Van dit boek zijn de filmrechten aangekocht in 2017. Ze schrijft vooral YA.

Adieh schrijft vaak boeken met sterke vrouwelijke hoofdpersonen en ze probeert nieuwe perspectieven in haar werk aan te brengen. Ze wil graag verschillende niveaus van kracht toonbaar maken.

Ook interessant

Six Crimson Cranes – Elizabeth Lim
The Dragon’s Promise – Elizabeth Lim

Spin the Dawn – Elizabeth Lim
Unravel the Dusk – Elizabeth Lim

Beoordeling

Titel: Flame in the Mist

Genre: Fantasy

Auteur: Renée Adieh

Uitgave: 1

Bindwijze: Hardcover

Uitgeverij: Putnam

Logo uitgever:

Publicatiedatum: 16 May 2017

ISBN: 16-05-2017

Aantal pagina's : 416

5

Summary

Plezier van begin tot eind. In dit boek draait het allemaal om Japanse mythologie, samoerais, vrouwelijke strijders, geheimen, leugens én natuurlijk een beetje sexiness. Het is niet een fantastisch episch geschreven verhaal, maar het is zeer vermakelijk waardoor dat helemaal niet uitmaakt. Zoals vaker wordt beweerd bij fantasy met Aziatische invloeden, heeft ook dit boek de reputatie dat het een hervertelling is van Mulan, maar ik moet zeggen dat het er hier inderdaad wel erg dichtbij komt. Adieh schrijft makkelijk maar toch rijk waardoor je compleet wordt ondergedompeld in de wereld die zij voor ons geschapen heeft. De personages zijn diep en geloofwaardig, de atmosfeer is pakken en romantisch. Al met al: geslaagd! Ik was blij dat er nog een vervolg is en ik dus lekker door kon lezen!

Pluspunten

  • Atmosferisch
  • Romantisch
  • Rijke vertelling
  • Japanse invloeden

Minpunten


Categorie: Review

Foto van auteur

Imke

Imke is een echte boekenwurm. Zij leest en verzamelt boeken uit veel verschillende genres. In het dagelijks leven is zij ook docent en vanuit die rol is ze altijd op zoek naar de nieuwste en mooiste jeugdboeken.
Deel dit artikel op: