Gangster Anders en zijn vrienden (en een enkele vijand) recensie

Gangster Anders en zijn vrienden (en een enkele vijand) boek

Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.

In Gangster Anders en zijn vrienden: Een gangster die niet zo goed is in zijn werk, een pastoor zonder kerk, een receptionist zonder erfenis zoeken een snelle en lucratieve manier om geld te verdienen. Omdat Anders geen succesvolle gangster is, besluit hij zich te verdiepen in de bijbel en al gauw komt er een nieuw idee bij hem opborrelen. Ze stichten een eigen kerk waar het motto is: geven is beter dan nemen. De Zweedse onderwereld zit achter ze aan en ze moeten gauw hun schulden betalen.

Gangster Anders en zijn vrienden (en een enkele vijand) samenvatting

‘Gangster Anders en zijn vrienden’ is het derde boek van Jonas Jonasson.

Gangster Anders is net uit de gevangenis. Pastoor Johanna is recentelijk uit haar kerk gezet en Per, de receptionist in het hotel waar ze beiden verblijven, is de kleinzoon van een geruïneerde miljonair. Ze smeden een plan. Anders moet de vieze klusjes gaan opknappen voor de Zweedse onderwereld (wat goed betaalt) en de pastoor en de receptionist worden zijn partners.

Het blijkt echter dat Anders wellicht niet zo heel geschikt is voor deze baan en hij begint zich op een dag in de bijbel te verdiepen. Daarop volgt het besluit om een eigen kerk te stichten: de Kerk van Anders. Het motto: geven is beter dan nemen. Per en Johanna zijn het hier niet helemaal mee eens maar omdat inmiddels de halve onderwereld achter ze aan zit, moeten ze heel snel een nieuw (en vooral lucratief) plan verzinnen.

‘Gangster Anders en zijn vrienden’ kopen

Over de auteur

Pär-Ola Jonas Jonasson is een Zweedse schrijver en journalist die vooral bekend is geworden door zijn boek: De 100-jarige man die uit het raam klom en verdween. Hij studeerde Zweeds en Spaans aan de universiteit van Göteborg en werkte tot 1994 als journalist voor het dagblad Smålandsposten in Växjö en voor het Zweedse avondblad Expressen. In 1996 richtte hij het succesvolle mediabedrijf OTW op.

De 100-jarige man was het debuut van Jonassen en dit boek was tegelijkertijd het best verkochte boek in Zweden in 2010. Dit boek is ook succesvol verfilmd.

Inmiddels heeft Jonasson 6 boeken op zijn naam staan. Al zijn werken worden wereldwijd vertaald.

Informatie en beoordeling

Titel: Gangster Anders en zijn vrienden

Genre: Humoristisch

Auteur: Jonas Jonasson

Uitgave: 1

Bindwijze: Hardcover

Uitgeverij: Signatuur

Logo uitgever:

Publicatiedatum: 7 September 2017

ISBN: 9789025452353

Aantal pagina's : 304

3.5

Summary

Een makkelijk te lezen boek met hier en daar momenten die je echt wel even hardop doen giechelen. Doordat het zo makkelijk geschreven is, voel je als lezer ook geen diepe verbintenis met de personages maar ik denk ook niet dat Jonasson dat voor ogen heeft gehad tijdens het schrijven. Er gebeurt weer een heleboel en het is allemaal van bizarre aard. Tussen de regels door zit wel wat maatschappelijke kritiek, maar als je daar geen zin in hebt, kan je daar ook gewoon overheen lezen. Amusant!

Pluspunten

  • Origineel
  • Luchtig
  • Grappig

Minpunten

  • De personages hebben weinig diepgang

Categorie: Review

Foto van auteur

Imke

Imke is een echte boekenwurm. Zij leest en verzamelt boeken uit veel verschillende genres. In het dagelijks leven is zij ook docent en vanuit die rol is ze altijd op zoek naar de nieuwste en mooiste jeugdboeken.
Deel dit artikel op: