Gebroken glas: Spannende en meeslepende psychologische thriller

Anja Feliers Gebroken Glas
€9,99
Prijs gecheckt op 23 februari 2024 11:27
Amazon.nl
€9,99
Ebook.nl

‘Gebroken glas’ is een spannende psychologische thriller geschreven door de Vlaamse thrillerschrijfster Anja Feliers. Het is het 9e boek uit een serie met de psychologe Kathleen Verlinden in de hoofdrol. Zoek je een spannend en raadselachtig boek waar je jezelf even in kan verliezen en die je in Ă©Ă©n keer uit zou willen lezen? Dan is dit een boek voor jou!

 • Trigger warning: Dit boek bevat heftige onderwerpen zoals trauma’s, emotioneel en fysiek misbruik, psychische problematiek en zelfmoord.
 • Los te lezen of als onderdeel van een serie
 • Spannend en meeslepend

Samenvatting ‘Gebroken glas’

Het boek begint bij een scene waarin je leest over een meisje dat zelfmoord probeert te plegen. Gelukkig kan ze net op tijd worden gered door haar broer. Daarna begint voor haar het herstel waarin ze wordt geholpen door psychologe Kathleen Verlinden. Samen met Kathleen probeert ze erachter te komen wat het geheim is dat haar die dag bijna tot het uiterste heeft gedreven. Langzaam maar zeker wordt het steeds duidelijker wat dit trauma was.

Anja Feliers Gebroken Glas
Gebroken glas

>> Bekijk hieronder de gave boektrailer van het boek ‘Gebroken glas’

Bekijk het boek ‘Gebroken glas’ in de winkel

Het boek ‘Gebroken glas’ is verkrijgbaar in meerdere webwinkels. Op Bol.com vind je het boek als paperback. Ook kan je het boek als ebook aanschaffen.

Over de auteur: Anja Feliers

Anja Feliers is een thrillerschrijfster die woont in Vlaanderen. Ze schrijft onder andere psychologische thrillers waarin de vrouwelijke psycholoog ‘Kathleen Verlinden’ een hoofdrol speelt. In de boeken krijgt de psychologe te maken met verschillende cliĂ«nten die tegen problemen aanlopen. Anja Feliers is begonnen met het schrijven van psychologische thrillers omdat ze zelf graag thrillers las maar de rechercheteams in deze boeken zat was. Ze wilde zelf iets anders doen. Haar debuutroman ‘Donkere kamers’ verscheen in 2004.

Leuk weetje: Anja Feliers leest zelf graag boeken van Nederlandse thrillerschrijfsters zoals Esther Verhoef, Saskia Noort en Marion Pauw.

Volgorde van de boeken uit de ‘Kathleen Verlinden’ serie

De boeken van Anja Feliers met het personage Kathleen Verlinden kan je het beste lezen in de volgorde waarin ze zijn uitgebracht. Deze volgorde zorgt er namelijk voor dat je de ontwikkelingen in het leven van het personage en de opeenvolgende verhaallijnen goed kunt volgen. Hier is de leesvolgorde:

 1. “Verleid me”
 2. “Laat me los”
 3. “Verleid me”
 4. “Hou van mij!”
 5. “Zeg dat je me ziet”
 6. “Kwijt”
 7. “Femme fatale”
 8. “Het perfecte meisje”
 9. “Gebroken glas”
 10. “Lady killers”
 11. “Carte blanche”
 12. “Schaduw van toen”
 13. “Het vergeten meisje”

Ik zou zeker aanraden om de boeken in deze volgorde te lezen om de ontwikkeling van de personages en de plotlijnen beter te begrijpen. Soms verwijzen de boeken namelijk naar gebeurtenissen uit eerdere delen. Wanneer je de eerdere delen hebt gelezen weet je ook waar het over gaat.

Een nieuwe serie van Anja Feliers

In 2019 startte Anja Feliers met een nieuwe serie. In deze serie draait het om medium Caro Westerhof. Hieronder vind je de volgorde van de boeken uit deze serie.

 1. ‘Wat hij mij zei’
 2. ‘Huid tegen huid’
 3. ‘Schaduwen’
 4. ‘Echo’s’

Meer vergelijkbare spannende boeken

Vond je ‘dit ‘Gebroken glas’ een spannend boek en ben je op zoek naar vergelijkbare boeken? Hieronder vind je een aantal vergelijkbare boeken die je misschien ook zullen aanspreken. Het zijn ook spannende boeken die je het liefst in Ă©Ă©n ruk uit zou willen lezen. Ik vind dit soort boeken ideaal om mee te nemen wanneer ik op vakantie ga. Ook zijn het goede boeken om te lezen als je al een tijdje niet gelezen hebt. Wedden dat je na het lezen van deze boeken er meteen weer in zit en niet kan wachten op aan het volgende boek te beginnen?

 • “De Vergeten Tuin” door Kate Morton – Dit boek combineert mysterie met diepe, emotionele thema’s en een sterke focus op familiegeheimen.
 • “De Geheime Brief” door Lucinda Riley – Een verhaal vol mysterie en drama, vergelijkbaar in toon en thema met Feliers’ boeken. (Bekend van de zeven zussen serie)
 • “Meisje zonder Verleden” door Michael Robotham – Deze psychologische thriller biedt een vergelijkbaar niveau van spanning en diepgaande karakterontwikkeling.
 • “Het Meisje in de Trein” door Paula Hawkins – Een boek dat psychologische spanning combineert met complexe vrouwelijke personages, vergelijkbaar met Feliers’ stijl.
 • “Vergeet mij Niet” door Tess Gerritsen – Dit boek biedt een mix van spanning, mysterie en emotionele diepgang, wat aansluit bij de stijl van Anja Feliers.

Mijn mening over ‘Gebroken glas’

Titel: Gebroken glas

Genre: Psychologische thriller, thriller

Auteur: Anja Feliers

Uitgave: 1

Bindwijze: Paperback

Uitgeverij: Pelckmans

Logo uitgever:

Publicatiedatum: 26 September 2019

ISBN: 9789463831109

Aantal pagina's : 292

5

Summary

Ik heb dit boek gelezen op een vakantiedag. Gelukkig maar, want toen ik eenmaal begon in het boek kon ik niet meer stoppen met lezen. Het boek is onderdeel van een serie met de vrouwelijke psychologe Kathleen Verlinden in de hoofdrol. De boeken hoef je niet in een bepaalde volgorde te lezen, je kan ze ook los van elkaar lezen. Achteraf gezien had ik liever met het eerste boek van de serie begonnen. Hierdoor worden verschillende elementen in het boek toch duidelijker. Ik vond het boek erg spannend en meeslepend. Ook vond ik het leuk dat je in je hoofd blijft puzzelen wat het geheim zou kunnen zijn. Ik hou er erg van als een boek je aan het denken zet.

Pluspunten

 • Ik heb meer geleerd over complexe onderwerpen zoals emotionele trauma’s en traumaverwerking
 • Personages zijn geloofwaardig en worden goed uitgediept
 • Het boek laat je nadenken over het geheim wat verzwegen is

Minpunten

banner

Foto van auteur

Puck

Alleen boeken lezen die hip, hot en happening zijn? Nee hoor! Puck leest op haar e-reader het liefst zo veel mogelijk verschillende boeken. Ze kookt graag uit (vegan) kookboeken en heeft met haar ervaring als invaljuf verstand van de leukste kinderboeken.