Gesprekken met vrienden: Veel hetzelfde als Normale mensen

Gesprekken met vrienden review

Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.

Een verhaal over twee jonge studentes en hun vreemde relatie met een getrouwd stel.

Zie ook: Normale mensen

Samenvatting Gesprekken met vrienden

Frances is 21 jaar oud. Ze is nuchter en ziet alles scherp. Ze is een studente en wil graag schrijver worden. Ze wijdt haar leven aan haar geest en aan de beeldschone maar egocentrische Bobbi. Bobbi is haar beste vriendin en op school ook haar geliefde. Ze treden samen op in de spoken-word wereld in Dublin. Op een van deze avonden worden ze gespot door journaliste Melissa. Ze worden bij haar thuis uitgenodigd en het deftige huis en knappe man Nick(die acteur is) spreken tot de verbeelding en Frances en Bobbi worden in dit betoverende wereldje gezogen. Er blijkt een spanning te bestaan tussen Frances en Nick en hoe onschuldig het geflirt aan het begin ook lijkt, al gauw begint dit vuur een eigen leven te leiden. Maar hoe harder Frances probeert grip op de zaken te houden, hoe meer ze deze lijkt te verliezen: haar relatie met Nick, haar relatie met Bobbie en met haar ontevreden vader.

Frances die altijd alles uitgedacht wil hebben en liever een plan heeft, wordt gedwongen om van moment tot moment te leven.

Gesprekken met vrienden in de winkel bekijken

€8,99
Prijs gecheckt op 26 april 2024 19:33
Amazon.nl
€10,63
€16,28
16 nieuw vanaf €10,63
8 tweedehands vanaf €4,08
Prijs gecheckt op 26 april 2024 19:33
Amazon.nl
€15,15
Boekenbalie.nl

Over de auteur

Rooney is geboren in 1991. Ze is een Ierse auteur en screenwriter. Ze heeft momenteel drie boeken op haar naam staan: Gesprekken met vrienden, Normale mensen en Prachtige wereld, waar ben je.
Zowel Normale mensen als Gesprekken met vrienden werden verwerkt tot een tv-serie (BBC).

Het werk van Rooney heeft veel lovende kritieken ontvangen en ze wordt beschouwd als een van de belangrijkste ‘millennial’ schrijvers. In 2017 won ze de Sunday Times Young Writer of the Year, in 2019 Waterstone Book of the Year (Normal People).

Gesprekken met vrienden recensie

Titel: Gesprekken met vrienden

Genre: roman

Auteur: Sally Rooney

Uitgave: 1

Bindwijze: Paperback

Uitgeverij: Ambo|Anthos

Logo uitgever:

Publicatiedatum: 6 April 2022

Aantal pagina's : 304

  • Veel hetzelfde als Normale mensen
2

Summary

Een magere twee sterren van mij. Dit is in mijn ogen weer een boek over niet per se leuke mensen die verwikkeld raken in een bizar soort relatie. Ik heb het gevoel dat dit soort boeken al bestaan, dat het niets nieuws brengt en dat dit gewoon ergens in het midden van dit enorme aanbod dobbert. Een hoofdpersoon die niet in staat is uit te dokteren wat ze wil, maar de mensen om haar heen lijken hetzelfde probleem te hebben. Direct vanaf het begin was ik al niet aangetrokken tot de personages, vond ik de situatie te ver gezocht en kreeg ik te veel het gevoel dat ik meer van hetzelfde las (ik heb vlak hiervoor ook Normale mensen gelezen). Ik had gehoopt in dit boek een ander soort sfeer te vinden, maar de overeenkomsten waren dusdanig dat het voor mij afstotend werkte.

Pluspunten

  • Realistische dialogen

Minpunten

  • Een zelfde soort sfeer als in Normale mensen.

Categorie: Review

Foto van auteur

Imke

Imke is een echte boekenwurm. Zij leest en verzamelt boeken uit veel verschillende genres. In het dagelijks leven is zij ook docent en vanuit die rol is ze altijd op zoek naar de nieuwste en mooiste jeugdboeken.
Deel dit artikel op: