Girl in Pieces: dit boek moet even een plekje krijgen

Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.

Waarschuwing: dit boek gaat over automutilatie, poging tot zelfmoord en verslaving.

Charlotte Davis is gebroken. Ze is pas zeventien en ze heeft al meer mensen om haar heen verloren dan de meesten in een heel leven. Maar ze heeft geleerd hoe ze kan vergeten. Het gebroken glas wast het verdriet weg tot er niets meer is dan kalmte. Je hoeft niet te denken over je vader en de rivier. Over je beste vriend die voor altijd weg is, of aan je moeder die niets meer heeft om aan je te geven.

Ieder nieuw litteken maakt Charlie’s hart een stukje sterker, toch doet het nog altijd zoveel pijn. Het doet zoveel pijn dat ze nergens meer om geeft, en soms is dat wat moet gebeuren voor je je weg terug kan vinden.

Charlie maakt een nieuwe start, ver weg van huis. Maar ook daar wordt ze achtervolgd door de mensen uit haar verleden, en nieuwe mensen die haar verleden in haar triggeren. Weerstand bieden, andere keuzes maken en vechten voor een toekomst is lastig. Heel lastig.

Girl in Pieces is ook in het Nederlands vertaald en verkrijgbaar onder dezelfde Engelse titel.

Girl in Pieces in de winkel bekijken

€6,82
€11,10
1 tweedehands vanaf €6,82
Prijs gecheckt op 22 mei 2024 13:03
Amazon.nl
€9,99
€13,50
13 nieuw vanaf €9,99
7 tweedehands vanaf €4,11
Prijs gecheckt op 22 mei 2024 13:03
Amazon.nl
€15,99
Bol.com
€15,99
Libris.nl
€22,99
€33,95
6 nieuw vanaf €22,99
1 tweedehands vanaf €16,71
Prijs gecheckt op 22 mei 2024 13:03
Amazon.nl

Over Kathleen Glasgow

Kathleen Glasgow heeft niet alleen #booktoksensatie Girl in Pieces geschreven. Haar andere werken: You’d Be Home Now en How to Make Friends With the Dark.
Haar boeken zijn veelvuldig genomineerd en vermeld in bekende bladen.

Girl in Pieces is gebaseerd op haar persoonlijke ervaringen tijdens haar tienerjaren. Katherine heeft zelf ervaren hoe eenzaam het is als je denkt de enige te zijn die op deze pijnlijke manier omgaat met verdriet en trauma. Met dit boek wil ze duidelijk maken dat je nooit alleen bent. Ze eindigt haar verhaal met een persoonlijke boodschap waarin ze een stukje van haar eigen verleden vertelt, maar vooral wil laten weten hoe belangrijk het is om te blijven praten, om de mensen te zoeken die je kunnen optillen naar positiviteit, naar het licht, naar mensen die je weer een beetje kunnen doen lachen.

Informatie en beoordeling

Titel: Girl in Pieces

Genre: Roman, YA

Auteur: Kathleen Glassgow

Uitgave: 1

Uitgeverij: Blossom Books

Logo uitgever:

Publicatiedatum: 31 October 2023

ISBN: 9789463494830

Aantal pagina's : 448

  • Ik werd compleet in beslag genomen door dit verhaal.
5

Review

Van dit boek ben ik gewoon een beetje stil geworden. Tijdens het lezen werd ik volledig in beslag genomen door het verhaal, ik werd één met Charlie. Charlie heeft behoorlijk wat meegemaakt en dat wordt eerst heel subtiel en later steeds explicieter duidelijk gemaakt. Samen met Charlie, vecht je je als lezer vrij uit de stilte en uit de schaamte. Wat een belangrijk boek is dit! Schokkend, treurig, krachtig, meeslepend, frustrerend, verdrietig. Op dit moment kan ik nog niet een nieuw boek starten. Dit moet eerst even een plekje krijgen.

Dit boek deed me wel een beetje denken aan History is All You Left Me.


Categorie: Review

Foto van auteur

Imke

Imke is een echte boekenwurm. Zij leest en verzamelt boeken uit veel verschillende genres. In het dagelijks leven is zij ook docent en vanuit die rol is ze altijd op zoek naar de nieuwste en mooiste jeugdboeken.
Deel dit artikel op: