Goodreads Reading Challenge: Gelezen boeken niet zichtbaar

Goodreads Reading Challenge (2)

Ieder jaar op 1 januari kan je in de Goodreads app aangeven wat jouw doel is voor de Goodreads Reading Challenge van dat jaar. Deze boekenapp is één van de meest bekende apps voor boekenliefhebbers. Je kan hier makkelijk bijhouden welke boeken je wilt gaan lezen, welke boeken je op dit moment aan het lezen bent en welke boeken je uit hebt. Ook kan je net als op social media platforms vrienden toevoegen. Verder kan je veel inspiratie opdoen, reviews van andere mensen over een boek lezen en zelf reviews plaatsen.

Over de Reading Challenge van Goodreads

Ieder jaar op 1 januari start de nieuwe Reading Challenge van Goodreads. Je vult zelf in hoeveel boeken je in dat jaar wilt lezen. Bij My Books zie je in een balk op hoeveel procent je van de Reading Challenge zit. Wanneer je op de Challenge klikt kan je zien hoeveel boeken je per week moet lezen om de Challenge aan het eind van het jaar te kunnen voltooien. Was jouw doel iets te optimistisch? Dan kan je het doel altijd nog aanpassen. Maak je al langer gebruik van de Goodreads app? Dan kan je ook de voorgaande challenges bekijken.

Gelezen boeken niet zichtbaar in de Goodreads Reading Challenge

Zijn de boeken die je hebt gelezen wel zichtbaar onder “Read” (de gelezen boeken) maar niet in de boeken die je hebt gelezen voor de Reading Challenge? Dan kan je dit gelukkig snel en makkelijk oplossen! Eerst zorg je dat je het boek op “gelezen” zet, dus op “read”.

Add or edit dates read

Wanneer je het boek aanklikt zie je onder het vakje “write a review” de tekst “Add or edit dates read”. Wanneer je op deze tekst klikt kan je invullen wanneer je bent begonnen met het lezen van het boek, deze datum hoef je niet in te vullen. Wel vul je een datum in bij Finished.

Goodreads Reading Challenge

Kies voor “Set To Today” of vul een datum in

De snelste manier om het boek aan de Goodreads Reading Challenge toe te voegen is door te kiezen voor “Set To Today”. Uiteraard kan je ook zelf een datum invoeren. Na het invoeren van de datum klik je op “Done”. Als je dan opnieuw naar de Goodreads Reading Challenge gaat zie je het boek staan in de lijst.

Goodreads Reading Challenge
banner

Foto van auteur

Puck

Alleen boeken lezen die hip, hot en happening zijn? Nee hoor! Puck leest op haar e-reader het liefst zo veel mogelijk verschillende boeken. Ze kookt graag uit (vegan) kookboeken en heeft met haar ervaring als invaljuf verstand van de leukste kinderboeken.