Gustav Klimt – Drawings and Paintings door Tobias G. Natter

Gustav Klimt boek

Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.

Een paar maanden geleden was ik samen met mijn moeder in Wenen. De stad die onlosmakelijk is verbonden met Princes Sissi (Elisabeth in Beieren), sachertorte en natuurlijk de schilder Gustav Klimt. Ik heb écht onwijs genoten om zijn werk in het echt te zien. Het was zo bijzonder om zijn werken, zoals The Kiss (Lovers), Judith en Sunflower, in het echt te aanschouwen in museum Belvedere. Toen ik eenmaal thuis was, heb ik meteen het boek Gustav Klimt – Drawings and Paintings door Tobias G. Natter. Een prachtig koffietafelboek, waar ik (en de visite) regelmatig doorheen bladert.

Lees ook: Boeken met schilderijen in de hoofdrol

Over het boek Gustav Klimt – Drawings and Paintings door Tobias G. Natter

Het boek “Gustav Klimt – Drawings and Paintings” van Tobias G. Natter geeft je een fascinerende blik op het leven en werk van de Weense kunstenaar Gustav Klimt, ruim een eeuw na zijn overlijden. Klimt, beroemd om zijn ongegeneerde erotiek, schitterende oppervlakken en artistieke experimenten, blijft tot de verbeelding spreken. Dit leuke koffietafelboek brengt al zijn belangrijke werken samen, verrijkt met deskundig kunsthistorisch commentaar en exclusief archiefmateriaal uit de persoonlijke collectie van Klimt.

Het boek onthult de ontwikkeling van Klimts opmerkelijke oeuvre en bevat topkwaliteit illustraties, waaronder nieuwe fotografie van het beroemde Stoclet-fries. Het volgt Klimt door zijn prominente rol in de Secession-beweging van 1897, zijn oprechte weergave van het vrouwelijk lichaam en zijn stralende gouden fase, waarin bladgoud een schitterende toon en textuur gaf aan geliefde werken zoals ‘De Kus’ en ‘Portret van Adele Bloch-Bauer I’, ook bekend als ‘De Vrouw in Goud’.

€19,99
15 nieuw vanaf €19,00
1 tweedehands vanaf €22,52
Prijs gecheckt op 11 juli 2024 15:59
Amazon.nl
€19,99
Bol.com

Over Gustav Klimt

Klimt de kus
De kus

Gustav Klimt is een Oostenrijkse kunstschilder die aan het eind van de 19e en het begin van de 20e eeuw leefde. Klimt is vooral bekend vanwege zijn rol in de Weense Secession-beweging. Dit was een groep kunstenaars die zich afsplitste van de traditionele orde. Zijn werk kenmerkt zich door het uitgebreide gebruik van goud en de erotische, soms bijna dromerige afbeeldingen van voornamelijk vrouwen. Een van zijn meest beroemde werken, ‘De Kus’, symboliseert de hoogtepunt van zijn ‘Gouden Periode’. Klimt heeft een onuitwisbare indruk achtergelaten op de wereld van de kunst, door zijn unieke stijl en de manier waarop hij emotie en schoonheid wist te verweven in zijn schilderijen.

Leuk om te weten: Gustav Klimt en Wenen zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden, aangezien hij zijn hele leven in deze bruisende stad heeft doorgebracht en gewerkt. Wenen, het hart van het Oostenrijkse keizerrijk, was rond de eeuwwisseling een broedplaats van culturele en artistieke vernieuwing.

Over de auteur


Tobias G. Natter, geboren op 26 mei 1961 in Dornbirn, Vorarlberg, is een Oostenrijkse kunsthistoricus en een internationaal erkende expert op het gebied van kunst, met een speciale expertise in de periode “Wenen 1900”. Zijn diepgaande kennis van deze boeiende periode in de kunstgeschiedenis, gekenmerkt door figuren als Gustav Klimt, komt tot uiting in zijn nauwgezette onderzoek en publicaties. Natter heeft een uniek talent om de rijke artistieke en culturele context van het begin van de 20e eeuw op een toegankelijke en boeiende manier te beschrijven.

Mijn mening over het boek

4.5

Summary

Het boek “Gustav Klimt – Drawings and Paintings” door Tobias G. Natter is in mijn ogen een echte aanwinst. Ik blader er vaak doorheen en geniet telkens weer van de prachtige inhoud. Het boek zie ik als het perfecte koffietafelboek, niet alleen vanwege de esthetische waarde maar ook door de boeiende teksten die bij de afbeeldingen staan. De kwaliteit van de foto’s is werkelijk prachtig, waardoor je elk detail van Klimts kunst bijna kunt voelen. Voor liefhebbers van dit soort kunst is het boek een absolute must-have.


Categorie: Review

Foto van auteur

Edwin

Edwin zorgt voor het onderhoud van de website. Daarnaast schrijft hij over e-readers en een enkele keer geeft hij zijn mening over een boek.
Deel dit artikel op: