Hamnet: Klassiek verhaal, maar enig in zijn soort

Hamnet recensie

Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.

Het verhaal achter Shakespeare’s meest enigmatische toneelstuk: Hamnet. Wie was Hamnet? Het verhaal van een huwelijk, een gezin en het verlies van een geliefd kind.

  • Historie
  • Verlies
  • Familie
  • Dromerig

Samenvatting van Hamnet

Warwickshire, 1580. Agnes trouwt en vestigt zich met haar man William in Stratford. Samen krijgen ze drie kinderen: de oudste dochter heet Susanna en een tweeling: Hamnet en Judith. Dit boek is het portret van Hamnet, de zoon die men verloor.

Shakespeare schreef een van zijn meest beroemde toneelstukken gebaseerd op dit verdriet: Hamlet. Dit is het (fictieve) verhaal achter dit literair monument.

Leuk om te weten: Dit boek was de winnaar van de Women’s Prize for Fiction in 2020.

Hamnet in de winkel bekijken

€11,51
€16,95
Prijs gecheckt op 31 mei 2024 19:32
Amazon.nl
€11,51
Bol.com
€12,99
Bol.com
€12,99
Bookspot.nl

Over Maggie O’Farrell

Maggie O’Farrell is een romanschrijfster uit Noord-Ierland. Haar debuutroman “After You’d Gone” won de Betty Trask Award, en “The Hand That First Held Mine” kreeg de Costa Novel Award in 2010. Ze heeft meerdere keren de Costa Novel Award genomineerd geweest. Haar memoires “I am, I am, I am: Seventeen Brushes with Death” stond bovenaan de bestsellerlijst van de Sunday Times. “Hamnet” won de Women’s Prize for Fiction in 2020 en de fictieprijs bij de National Book Critics Circle Awards in hetzelfde jaar. O’Farrell is ook Fellow van de Royal Society of Literature. Ze woont nu in Edinburgh met haar man, schrijver William Sutcliffe, en hun drie kinderen.

Recensie

Titel: Hamnet

Genre: Historische roman

Auteur: Maggie O'Farrell

Uitgave: 1

Bindwijze: Paperback

Uitgeverij: Nijgh & van Ditmar

Logo uitgever:

Publicatiedatum: 21 April 2021

ISBN: 9789038808345

Aantal pagina's : 400

4

Summary

Bij een fictieve geschiedenis van echte personen is het altijd spannend: het is geslaagd of het slaat de plank volledig mis. Daar zit weinig tussen. O’Farrell doet het zeer geslaagd. Het hielp voor mij in dit geval ook wel dat ik zelf niet veel weet van het persoonlijke leven van William Shakespeare, of zijn vrouw. In dit boek lees je een schitterende vertelling van hun leven samen en hun gezin. Verfrissend is dat Shakespeare hier niet het focuspunt van het verhaal is (zijn naam wordt zelfs niet eens genoemd!), maar dat er juist wordt ingezoomd op zijn zoon: Hamnet. Een sprookjesachtig verhaal dat historisch verantwoord aanvoelt. Dit realisme dat O’Farrell erin weet te leggen, voegt een nieuwe dimensie toe aan het beleven van dit verhaal. Zeer emotioneel en zeer de moeite waard. Ik ben zeer nieuwsgierig geworden naar meer werk van deze fantastische schrijfster.

Pluspunten

  • Verfrissend
  • Realistisch
  • Meeslepend
  • Origineel

Minpunten


Categorie: Review

Foto van auteur

Imke

Imke is een echte boekenwurm. Zij leest en verzamelt boeken uit veel verschillende genres. In het dagelijks leven is zij ook docent en vanuit die rol is ze altijd op zoek naar de nieuwste en mooiste jeugdboeken.
Deel dit artikel op: