Hard land: Prachtig coming of age verhaal

hard land recensie
€13,99
Prijs gecheckt op 24 februari 2024 10:41
Amazon.nl
€13,99
Ebook.nl

Een onvergetelijke zomer voor Sam.

  • Sterke opbouw
  • Meeslepend
  • Literatuur / Roman

Samenvatting

Aan het begin van het boek maken we kennis met Sam en zijn familie. Sam is 15 jaar. Zijn moeder is ongeneeslijk ziek. Om deze situatie te ontvluchten neemt hij een baan in een oude bioscoop in de stad Grady, Missouri. De zomer die volgt is een van de meest gelukkige, maar ook meest ongelukkige ooit. Hard Land is een echt coming of age verhaal waar je de groei van Sam van jonge puber naar volwassenheid meemaakt.

Vergelijkbaar: Je kan dit boek vergelijken met boeken en films zoals The Breakfast Club en Stand By Me.

Fragment uit Hard land

“Die zomer werd ik verliefd en ging mijn moeder dood. Dat is allemaal alweer een jaar geleden, maar voor mij zal het altijd ‘die’ zomer blijven”

Dit zijn de eerste twee zinnen uit het boek. Sam blikt in Hard Land terug op een veelbewogen zomer van twee jaar geleden.

Hard Land zelf lezen

Wil je dit boek ook lezen? Dan kan je het bij de onderstaande winkels goed kopen. Als je op het boek klikt ga je direct naar de webwinkel toe!

€13,99
Prijs gecheckt op 24 februari 2024 10:41
Amazon.nl
€14,99
Luisterrijk.nl
€48,00
Bol.com

Hard land recensie

Genre: Literatuur, roman, coming of age

Uitgave: 2022

Uitgeverij: J.M. Meulenhoff

Logo uitgever:

4

Summary

Op aanraden van een andere auteur op Boekendief.nl heb ik Hard Land gelezen. Een boek over Sam, die zijn mooiste, maar ook meest verschrikkelijke zomer ooit beleefd. In de eerste zin van het boek (zie fragment hierboven) wordt al snel duidelijk waar het verhaal over gaat. Benedict Wells weet de karakters in het boek, zoals Sam, zijn vader, moeder en nieuwe vrienden, levensecht te beschrijven. Je wordt echt meegenomen met de gedachten van Sam, die nog lekker aan het puberen is. De onzekerheid en de dialogen die Sam in zijn hoofd hield waren vooral erg herkenbaar, soms zelfs hilarisch. Een prachtig boek met thema’s zoals volwassen worden, verliefd worden, puberen en de onzekerheid die daarbij  komt kijken. Ik vond vooral de schrijfstijl fijn. Het geheel leest vlot weg, zonder al te veel moeilijke zinnen of woorden.  Hier en daar wat cliché, maar alsnog een aanrader voor iedereen die het coming of age genre een warm hart toedraagt.

banner

Foto van auteur

Edwin

Edwin zorgt voor het onderhoud van de website. Daarnaast schrijft hij over e-readers en een enkele keer geeft hij zijn mening over een boek.