Harry Potter boeken vs. Hogwarts Legacy: 5 dingen die je niet mag missen!

Hogwarts legacy vs Harry potter boeken

🙋 Op zoek naar een e-reader? Bekijk onze favoriet direct hier in de winkel!

Het videospel Hogwarts Legacy  is een enorme hit. Het spel is in 2023 uitgekomen en speelt zich volledig af in de wereld die J.K Rowling ooit beschreef in de Harry Potter boeken. Hoewel de game zich afspeelt eind 1800 (ruim een eeuw voordat Harry Potter geboren werd), zitten er in het spel enorm veel verwijzingen naar de boeken. Ik heb hieronder vijf gave easter eggs op een rij gezet van verwijzingen in het spel die beïnvloedt zijn door de gebeurtenissen uit de boeken.

Severus Sneep in een muziekdoosje

Tijdens de eerste tocht door de Room of Requirement kun je een klein muziekdoosje spotten op een tafel. Deze staat op een tafel bij een klein schilderij van een heks. Als je de muziekdoos aanraakt, komt er een poppetje uit. Dit is Professor Severus Sneep (Engels Snape). Een originele verwijzing, die wel heel goed verstopt zit. Het muziekdoosje gaat slechts één keer voor je open.

Drankjes brouwen in het toilet

In het tweede boek uit de Harry Potter serie (Harry Potter en de Geheime Kamer) willen Harry, Ron en Hermelien de leerlingenkamer van Zwadderich in. Aangezien zij niet tot Zwadderich behoren, verzint Hermelien een prachtig plan. Ze brouwt een polyjuice-potion, waarmee ze zichzelf, Harry en Ron omtovert tot drie leerlingen van Zwadderich. In de game Hogwarts Legacy staat sommige toiletten ook een ketel waarin een groen goedje zit. Een leuke verwijzing naar de boeken.

Verwijzing naar Hagrid

Het huisje van de terreinopzichter lijkt enorm veel op die uit de boeken en films. Het kleine ronde huisje is omringd met pompoenen (Scene met Hippogrief Scheurbek herinner ik me nog al te goed) en binnen lijkt het veel op hoe Hagrid leeft in de film. Aan de achterkant van het huisje zit een emotionele verwijzing naar Hagrid en zijn hippogrief. Waarschijnlijk hebben ze voor deze vorm gekozen omdat Robbie Coltrane, de acteur die Hagrid zo prachtig neerzette, in 2022 is overleden.

Screenshot uit het spel Hogwarts Legacy – Copyright Avalanche Software en Portkey Games

Gnomes

In de boeken helpt Harry ,tijdens de eerste keer dat hij bij Ron thuis is, met het ont-gnomen van de tuin. Dit moet eens in de zoveel tijd gebeuren, anders breiden de kabouters zich uit als een plaag door de tuin. Tijdens de eerste Herbology-les in het videospel vertelt de docent, een verre-voorouder van Molly Wemel, over haar herinneringen over het de-gnoming van de tuin. Een eeuwenoude traditie dus!

De geheime kamer

Je kan helaas de Geheime Kamer niet bezoeken (misschien in een toekomstige update?) in het spel. Deze kamer staat centraal in het tweede deel van de Harry Potter boeken. Wel kan je de ingang van de Geheime Kamer vinden in het spel. De echte fans weten precies waar ze moeten zoeken! In de leerlingenkamer van Zwadderich zie je in het spel soms de Basilisk in je ooghoeken wegschieten. De basilisk van Zalazar Zwadderich werd door Zalazar zelf neergezet in de Geheime Kamer.

Het spel zelf spelen

Hieronder zie je de beste prijzen van dit moment voor Hogwarts Legacy:

Boeken lezen

De Harry Potter serie boeken gaat nooit vervelen. Dit zijn boeken die natuurlijk niet in je boekenkast mogen ontbreken!

banner

Foto van auteur

Edwin

Edwin zorgt voor het onderhoud van de website. Daarnaast schrijft hij over e-readers en een enkele keer geeft hij zijn mening over een boek.

Plaats een reactie