Heart of the Sun Warrior: Vermakelijk, niet verrassend

Heart of the Sun Warrior

Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.

Heart of the Sun Warrior gaat over Xingyin. Nadat Xingyin de vrijheid van haar moeder heeft teruggewonnen in ‘Daughter of the Moon Goddess’, keert ze terug naar de rust van haar eigen huis. Maar deze vrede wordt bedreigd door de ontdekking van een vreemd soort magie die op de maan gevonden kan worden. Een gevaarlijke confrontatie leidt ertoe dat ze opnieuw haar thuis moet verlaten op zoek naar een uitweg. Ondertussen moet Xinhyin ook keuzes maken op het gebied van  liefde: haar hart volgen betekent dat ze de restricties van het koningshuis opgelegd zal krijgen, maar haar vrijheid volgen betekent dat ze haar hart moet opgeven… Heart of the Sun Warrior is het tweede deel uit de Celestial Kingdom-serie.

Heart of the Sun Warrior samenvatting

In Heart of the Sun Warrior keert Xingyin terug naar huis: de vloek op haar moeder is opgeheven en haar thuis is weer veilig. Tenminste, voor even. Al gauw blijkt er een zeer gewilde vorm van magie te bestaan op de maan. Deze ontdekking heeft tot gevolg dat Xingyin wederom haar huis moet verlaten om in veiligheid te komen. Dit keer krijgt ze echter hulp. Samen met haar vrienden moet ze onbekend terrein verkennen, monsters verslaan en verraderlijke situaties overleven om dit verhaal tot een goed einde te brengen. Ondertussen spelen de geheimen van haar hart haar ook parten: als ze haar hart volgt, betekent het dat ze alles moet opgeven dat ze tot nu toe heeft bereikt en dat ze als een marionet mee moet spelen in de poppenkast van de keizerlijke familie. Wanneer ze ervoor kiest om zichzelf te blijven en haar eigen dromen na te jagen, kan ze niet bij de liefde van haar leven blijven. Maar is de liefde van haar leven één persoon? Of is er misschien ruimte voor iemand anders?

Dit is het tweede deel uit de Celestial Kingdom-serie. Bekijk ook het eerste deel: Daughter of the Moon Goddes.

Heart of the Sun Warrior bekijken

€17,07
12 nieuw vanaf €16,99
1 tweedehands vanaf €9,31
Prijs gecheckt op 23 maart 2024 19:01
Amazon.nl
€22,70
Bookspot.nl

Over de auteur

Sue Lynn Tan komt nog maar net kijken in de wereld van de schrijvers, maar ze gaat als een speer. Haar eerste boek, Daughter of the Moon Goddess, is met lovende recensies overladen.
Haar werk kenmerkt zich door de mythes en legendes die ze als kind leerde kennen. Er is maar weinig bekend over Tan.

Ook interessant

Spin the Dwan – Elizabeth Lim
Unravel the Dusk – Elizabeth Lim

Heart of the Sun Warrior recensie

Titel: Heart of the Sun Warrior

Genre: Fantasy, YA

Auteur: Sue Lynn Tan

Uitgave: 1

Bindwijze: Hardcover

Uitgeverij: Harper Voyager

Logo uitgever:

Publicatiedatum: 10 November 2022

ISBN: 9780008479350

Aantal pagina's : 448

  • Vermakelijk, maar niet verrassend
3

Summary

In tegenstelling tot het eerste deel, kon ik van dit boek maar beperkt genieten. Het stoorde me dat de driehoeksverhouding onnodig werd gerekt, omwille van het plot. De problemen die aan het einde van het eerste boek allemaal opgelost leken te zijn, blijken dat toch ineens niet en er moet weer van alles gebeuren om dat alsnog voor elkaar te krijgen. Ondertussen doen zich nog een heleboel nieuwe problemen voor die uiteraard ook opgelost moeten worden. Het gevoel dat overheerste bij het lezen van dit verhaal is toch wel dat Tan het wellicht bij één boek had moeten laten. Verbazingwekkend genoeg komt er zelfs nog een derde deel aan… Ik ben erg benieuwd. Ga ik het lezen? Waarschijnlijk wel.

Pluspunten

  • Waanzinnige kaft

Minpunten

  • Langdradige driehoeksverhouding
  • Te veel projecten tussendoor
  • Het verhaal loopt niet lekker door

Categorie: Review

Foto van auteur

Imke

Imke is een echte boekenwurm. Zij leest en verzamelt boeken uit veel verschillende genres. In het dagelijks leven is zij ook docent en vanuit die rol is ze altijd op zoek naar de nieuwste en mooiste jeugdboeken.
Deel dit artikel op: