Heerestraat en Rozenlaan – Makkelijk, vlot en fijn om te lezen.

Heerestraat en Rozenlaan
€7,99
Prijs gecheckt op 14 februari 2024 20:40
Amazon.nl
€19,50
Bol.com

Nina heeft gescheiden ouders en dat betekent dat ze vanaf nu twee adressen heeft. Ieder weekend moet ze met haar enorme reistas heen en weer fietsen tussen twee huizen: in de heerestraat en in de rozenlaan. Ook moet ze daar behoorlijk aan wennen. Haar vader heeft bijvoorbeeld een nieuwe vriendin die ook twee kinderen heeft: Lindi en Mark. Haar moeder loopt juist als een zombie door het huis, gekleed in haar pyjama.

Hoe gaat Nina dit allemaal regelen naast haar toch al drukke leven vol voetbal, vriendinnen en haar laatste schooljaar?

Heerestraat en Rozenlaan in de winkel bekijken

Over de auteur

Carlie van Tongeren (1983) bracht in 2011 haar eerste boek uit. Na een periode werkzaam geweest te zijn in de journalistiek, begon ze voor zichzelf waardoor ze eindelijk tijd had om te werken aan haar droom: haar eigen werken publiceren. Ze begon haar carriere in de wereld van de feelgoodromans waarna haar eerste YA-roman ook volgde (Heerestraat & Rozenlaan).

Haar nieuwste boek ‘Grijs’ is pasgeleden uitgebracht door Blossom Books Shorties ( zie ook: Het zusje van) en gaat over seksueel overschrijdend gedrag.

Carlie is regelmatig op scholen om daar gastlessen te geven en ze begeleidt andere auteurs bij het schrijven van hun boek, van ghostwriting tot de eindredactie.

Heerestraat en rozenlaan

Informatie en beoordeling

Titel: Heerestraat en Rozenlaan

Genre: Jeugdroman

Auteur: Carlie van Tongeren

Uitgave: 1

Bindwijze: Paperback

Uitgeverij: Blossom Books

Logo uitgever:

Publicatiedatum: 20 June 2018

ISBN: 9789463491259

Aantal pagina's : 272

  • Makkelijk, vlot en fijn om te lezen.
4

Review

Het is een boek voor jongeren (12-14 jaar) dus daar is de schrijfstijl dan ook naar. Ik denk dat deze voor de doelgroep heerlijk is om te lezen. Het is luchtig, grappig en vlot, terwijl het juist gaat over iets dat natuurlijk best lastig kan zijn om mee te maken. Verfrissend om het dan op zo’n manier beschreven te zien. Voor mensen/kinderen met gescheiden ouders is dit verhaal zeer herkenbaar.

Pluspunten

  • Vlot
  • Fris
  • Herkenbaar

Minpunten

  • Voorspelbaar
banner

Foto van auteur

Imke

Imke is een echte boekenwurm. Zij leest en verzamelt boeken uit veel verschillende genres. In het dagelijks leven is zij ook docent en vanuit die rol is ze altijd op zoek naar de nieuwste en mooiste jeugdboeken.